Det blev bara en säsong som spelande tränare för Jonatan Söder i Nedansjö IK: "Fokuserar på det egna spelandet"

5 dec 2021 Div. 5 Medelpad

När Christer Söder slutade som tränare i Nedansjö IK efter den förra säsongen tog ättelägget Jonatan över "slavpiskan".
Sejouren blev dock bara ettårig.
– Kommer enbart fokusera på att spela nästa år, säger 26-åringen.

Nedansjö IK hade före säsongen tippats tillhöra "Mittens Rike" och så blev även fallet om man till slut landade sjua av nio lag. Eller egentligen tio då Alnö 2 drog sig ur mitt under säsongen. Placeringen hade kunnat blivit högre men en del poängtapp i slutskedet av matcherna ställde till det.

Laget var som vanligt starka hemma på IP medan poängen inte trillade in i lika strid ström på resande fot. Precis som vanligt alltså.

Lite överraskande var att förre Kubenspelaren Marcus Jonsson lade beslag på skytteligatiteln. Visserligen delad (med Kovlands rutinerade målspruta Olle Nordberg) men ändå imponerande då han svarade för tolv av lagets 33 fullträffar. En dryg tredjedel alltså.

Jonatan Söder tog över tränarsysslan efter pappa Christer, som emellertid fortsatte som matchcoach då ättelägget själv fanns på planen.

Lokalfotbollen lät Jonatan svara på några frågor som även många andra tränare/ledare i andra klubbar fått göra efter säsongen. Så here we go now.

Är du nöjd med er säsong?
– Säsongen som helhet var helt okej. Resultatmässigt så hade vi otur med många uddamålsförluster och hade velat vara högre upp i tabellen, men med tanke på Corona och det tajta spelschemat så hade vi extremt få träningar så det kanske var där som resultaten speglade sig. Annars så har vi varit gott om folk och ett skönt gäng vilket har varit väldigt positivt!

Någon spelare som har överraskat det lilla extra på dig i år?
– Emil Palmqvist är den både jag och laget tycker har utmärkt sig mest hos oss denna säsong. Kämpar och sliter in i det sista och nästan omöjlig att passera i försvarsspel då han är både snabb och stark. Sedan har vi även Marcus Jonsson som kom delad etta i skytteligan vilket var väldigt roligt.

Kommer du att fortsätta som spelande tränare i Nedansjö även nästa år?
– Jag kommer inte att fortsätta träna nästa säsong utan enbart fokusera på att spela. Förhoppningsvis får vi klart med en tränare inom snar framtid.

Läget i spelartruppen? Några nya klara eller tappade?
– Michael Gidhammar är den enda som lämnat oss för att gå tillbaka till Torpshammar, i övrigt har vi några som nyfikna på att komma över till oss men ingenting klart för tillfället.

Avslutningsvis, vad säger du om Lokalfotbollens bevakning av Medelpadsfemman i år?
– Lokalfotbollen gör som vanligt ett fantastiskt jobb!

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer