Det blev bara en säsong som spelande tränare för Jonatan Söder i Nedansjö IK: "Fokuserar på det egna spelandet"

5 dec 2021 Div. 5 Medelpad

När Christer Söder slutade som tränare i Nedansjö IK efter den förra säsongen tog ättelägget Jonatan över "slavpiskan".
Sejouren blev dock bara ettårig.
– Kommer enbart fokusera på att spela nästa år, säger 26-åringen.

Nedansjö IK hade före säsongen tippats tillhöra "Mittens Rike" och så blev även fallet om man till slut landade sjua av nio lag. Eller egentligen tio då Alnö 2 drog sig ur mitt under säsongen. Placeringen hade kunnat blivit högre men en del poängtapp i slutskedet av matcherna ställde till det.

Laget var som vanligt starka hemma på IP medan poängen inte trillade in i lika strid ström på resande fot. Precis som vanligt alltså.

Lite överraskande var att förre Kubenspelaren Marcus Jonsson lade beslag på skytteligatiteln. Visserligen delad (med Kovlands rutinerade målspruta Olle Nordberg) men ändå imponerande då han svarade för tolv av lagets 33 fullträffar. En dryg tredjedel alltså.

Jonatan Söder tog över tränarsysslan efter pappa Christer, som emellertid fortsatte som matchcoach då ättelägget själv fanns på planen.

Lokalfotbollen lät Jonatan svara på några frågor som även många andra tränare/ledare i andra klubbar fått göra efter säsongen. Så here we go now.

Är du nöjd med er säsong?
– Säsongen som helhet var helt okej. Resultatmässigt så hade vi otur med många uddamålsförluster och hade velat vara högre upp i tabellen, men med tanke på Corona och det tajta spelschemat så hade vi extremt få träningar så det kanske var där som resultaten speglade sig. Annars så har vi varit gott om folk och ett skönt gäng vilket har varit väldigt positivt!

Någon spelare som har överraskat det lilla extra på dig i år?
– Emil Palmqvist är den både jag och laget tycker har utmärkt sig mest hos oss denna säsong. Kämpar och sliter in i det sista och nästan omöjlig att passera i försvarsspel då han är både snabb och stark. Sedan har vi även Marcus Jonsson som kom delad etta i skytteligan vilket var väldigt roligt.

Kommer du att fortsätta som spelande tränare i Nedansjö även nästa år?
– Jag kommer inte att fortsätta träna nästa säsong utan enbart fokusera på att spela. Förhoppningsvis får vi klart med en tränare inom snar framtid.

Läget i spelartruppen? Några nya klara eller tappade?
– Michael Gidhammar är den enda som lämnat oss för att gå tillbaka till Torpshammar, i övrigt har vi några som nyfikna på att komma över till oss men ingenting klart för tillfället.

Avslutningsvis, vad säger du om Lokalfotbollens bevakning av Medelpadsfemman i år?
– Lokalfotbollen gör som vanligt ett fantastiskt jobb!

Andra raka seriesegern för Svartvik - så säger succétränaren: "Ny rolig säsong"

30 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Svartvik är som bekant klara för spel i Medelpadsallsvenskan nästa år efter en näst intill klockren säsong i femman som man vann i överlägsen still, o...

Läs mer

Wiskan förstärker tränarstaben ytterligare: "Viktiga tillskott"

29 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Först gjorde Wiskan klart med Tomas Eriksson som ny huvudtränare och nu förstärker man staben med Sebastian Backlund och Elias Sundqvist som assistera...

Läs mer

Maratontabell Medelpadsfemman 1990-2023

26 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Vilket lag är bäst i Medelpadsfemman de senaste 34 åren?Lokalfotbollen har svaret.Här nedan hittar du Maratontabellen för div. 5 Medelpad från 1990 ti...

Läs mer

Preliminärt: De här lagen lirar i Medelpadsfemman 2024

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Som läget är nu kommer det elva lag till spel i nästa års Medelpadsfemma.Från Medelpadsallsvenskan kommer tvångsnedflyttade Matfors 2 och jumbon Ånge ...

Läs mer

Johan Kolbäcks 24 mål räckte inte till topplacering för Söråker: "Inte tillräckligt tätt bakåt"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Söråker låg efter våren bra med i kampen om att nå andraplatsen i Medelpadsfemman men tappade under hösten och fick nöja sig med en femteplats, fem pi...

Läs mer

"Nödlösningen" Yman förde upp IFK Timrå till Medelpadsallsvenskan: "Höjde oss när det behövdes"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Adrian Yman tog över som spelande tränare i IFK Timrå efter att nye Edin Muratovic fått kliva av i våras.Något som utmynnade i att det unga laget, eft...

Läs mer