Det blev bara en säsong som spelande tränare för Jonatan Söder i Nedansjö IK: "Fokuserar på det egna spelandet"

5 dec 2021 Div. 5 Medelpad

När Christer Söder slutade som tränare i Nedansjö IK efter den förra säsongen tog ättelägget Jonatan över "slavpiskan".
Sejouren blev dock bara ettårig.
– Kommer enbart fokusera på att spela nästa år, säger 26-åringen.

Nedansjö IK hade före säsongen tippats tillhöra "Mittens Rike" och så blev även fallet om man till slut landade sjua av nio lag. Eller egentligen tio då Alnö 2 drog sig ur mitt under säsongen. Placeringen hade kunnat blivit högre men en del poängtapp i slutskedet av matcherna ställde till det.

Laget var som vanligt starka hemma på IP medan poängen inte trillade in i lika strid ström på resande fot. Precis som vanligt alltså.

Lite överraskande var att förre Kubenspelaren Marcus Jonsson lade beslag på skytteligatiteln. Visserligen delad (med Kovlands rutinerade målspruta Olle Nordberg) men ändå imponerande då han svarade för tolv av lagets 33 fullträffar. En dryg tredjedel alltså.

Jonatan Söder tog över tränarsysslan efter pappa Christer, som emellertid fortsatte som matchcoach då ättelägget själv fanns på planen.

Lokalfotbollen lät Jonatan svara på några frågor som även många andra tränare/ledare i andra klubbar fått göra efter säsongen. Så here we go now.

Är du nöjd med er säsong?
– Säsongen som helhet var helt okej. Resultatmässigt så hade vi otur med många uddamålsförluster och hade velat vara högre upp i tabellen, men med tanke på Corona och det tajta spelschemat så hade vi extremt få träningar så det kanske var där som resultaten speglade sig. Annars så har vi varit gott om folk och ett skönt gäng vilket har varit väldigt positivt!

Någon spelare som har överraskat det lilla extra på dig i år?
– Emil Palmqvist är den både jag och laget tycker har utmärkt sig mest hos oss denna säsong. Kämpar och sliter in i det sista och nästan omöjlig att passera i försvarsspel då han är både snabb och stark. Sedan har vi även Marcus Jonsson som kom delad etta i skytteligan vilket var väldigt roligt.

Kommer du att fortsätta som spelande tränare i Nedansjö även nästa år?
– Jag kommer inte att fortsätta träna nästa säsong utan enbart fokusera på att spela. Förhoppningsvis får vi klart med en tränare inom snar framtid.

Läget i spelartruppen? Några nya klara eller tappade?
– Michael Gidhammar är den enda som lämnat oss för att gå tillbaka till Torpshammar, i övrigt har vi några som nyfikna på att komma över till oss men ingenting klart för tillfället.

Avslutningsvis, vad säger du om Lokalfotbollens bevakning av Medelpadsfemman i år?
– Lokalfotbollen gör som vanligt ett fantastiskt jobb!

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer