Det var inte Heffnersklubbans dag i seriefinalen mot ett effektivt Ope: "Marginalerna emot"

Heffnersklubban svarade för en riktigt bra prestation hemma på Nya HK-vallen när det vankades seriefinal när Ope kom på besök.
Men hemmalaget föll med 1-3 sedan gästerna haft full utdelning på sina chanser medan Heffnersklubban inte utnyttjat sitt markanta spelövertag i den andra halvleken och nu skiljer det hela fem poäng lagen emellan.
Som tur är serien lång och lagen ska även mötas uppe i Jämtland.
– Idag hade vi verkligen inte marginalerna med oss men vi ska ta revansch när vi möts igen och vi ger sannerligen inte upp kampen om seriesegern, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Den första halvleken i toppmötet mellan Heffnersklubban och Ope var lite som när två tungviktsboxare möts. Lagen kände på varandra med några jabbar första 40 minuterna och det blev mest spel mellan straffområdena och det närmaste man kom var ett antal hörnsparkar, men inte heller de blev särskilt farliga.

Men i slutet av halvleken bröt Ope mönstret och efter en snabb kontring kunde Karin Jonasson avsluta med ett kliniskt skott och kunde bryta dödläget.

En kalldusch för de 50-årsjubilerande hemmatjejerna som emellertid kom ut efter paus och formligen ägde den andra halvleken och skapade en hel del chanser men dessvärre var det mest knallpulver i avsluten.

Men så i mitten av den andra halvleken kom den rättmätiga kvitteringen. Och det var snyggt. Efter lite trixande på vänsterkanten slog Emma Sjölén ett perfekt tajmat inlägg och mitt i boxen dök Amanda Sevefjord upp och nickade in kvitteringen med schwung.

Målet gav Heffnersklubban en hel dos energi, eller råg i ryggen som man sade förr i tiden, och Amanda Sevefjord hade en lobb över målvakten som tog i ribban, och ner på mållinjen. Men inne? Nix!

När man så väntade på ett ledningsmål för hemmalaget kontrade Ope och Karin Jonasson blev fälld precis inne i straffområdet. Karin lade själv straffen. Frida Forslund gick åt rätt håll men straffen var för bra slagen och Ope åter i ledning.

Heffnersklubban fortsatte sin forcering men tio minuter senare hittade Opes Ellen Sjölund luckan med ett fin skott ur högerinnerposition och Frida Forslund var maktlös när bollen vred sig in i den bortre gaveln. Frida som bara släppt in tre bollar på hela säsongen tvingades nu vittja nätet lika många gånger i en enda match.

Efter det gick luften ur hemmalaget och de resterande minuterna spelades mer eller mindre av även om hemmalaget nog skulle haft en straff när Hanna Ekdahl var på väg igenom men fick en rejäl knuff i ryggen. Men domaren nöp igen ögonen. Ett reduceringsmål hade gett matchen en rejäl nerv på slutet.

Istället kunde Ope reda ut det hela och rycka ifrån Heffnersklubban med fem poäng.

– Idag hade vi verkligen inte marginalerna med oss men vi ska ta revansch när vi möts igen och vi ger sannerligen inte upp kampen om seriesegern, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Lokalfotbollen-TV:
• Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz: "Idag var inte marginalerna med oss"
• Opes tränare Marcus Englund efter 3-1 i seriefinalen: "Spelmässigt det bästa laget vi mött"

HEFFNERSKLUBBANS BK - OPE IF 1-3
0-1 Karin Jonasson (42)
1-1 Amanda Sevefjord (68)1
1-2 Karin Jonasson (75, straff)
1-3 Ellen Sjölund (83)
Domare: Kadar Mohamed Abdi
Publik: 83
Arena: Nya HK-vallen
Matchfakta

(fler bilder kommer att läggas in under söndagen)

Emmie Björklund fyramålsskytt när Selånger vände till en fem-etta i derbyt

Emmie Björklund hade en bra dag när Selånger avslutade säsongen med en 5-1-vinst i derbyt över Heffnersklubban 2. Den målfarliga anfallaren svarade fö...

Läs mer

IFK Timrå tappade 1-1 till 1-5 mot Kramfors Alliansen

IFK Timrå föll i avslutningsmatchen med kraftiga 1-5 borta mot Kramfors-Alliansen inför nästan 400 åskådare sedan hemmalaget gjort fyra raka mål vid s...

Läs mer

Seriesegrarna Alnö avslutade med ännu en vinst: "Kvalet i tankarna"

Trots en utespelare mellan stolparna vann Alnö serieavslutningen mot Östersund 2 med 3-1, alla målen inprickade under första halvlek och två av dem fr...

Läs mer

Heffnersklubban 2 har varvat upp under hösten - 5-2 över Kramfors-Alliansen idag: "Hittade många sätt"

I somras slog Kramfors-Alliansen ut division 1-laget Heffnersklubban ur Svenska Cupen.Men mot "Klubbans" andralag var man chanslösa i dagens division ...

Läs mer

Storseger för Selånger borta mot Härnösand

Selånger hamnade i underläge borta mot Härnösand men vände och tog hem sin sjunde raka seger via 7-1 sedan man haft en bra spridning på målskyttet. En...

Läs mer

Alnö klara för division 1-kval - säkrade seriesegern ikväll efter storvinst mot Timrå

Ett Alnö med vittring på serieseger och kvalspel till division 1 blev en övermäktig motståndare för IFK Timrå i derbyt hemma på konstgräset under fred...

Läs mer