Div. 2, omg. 1 (28 mars-1 april): Blytung division 2-debut för Lucksta - förre GIF-anfallaren Alexander Larsson tvåmålsskytt för UFC Akademi

1 apr 2024 Div. 2 Norrland

Idag premiärspelade Lucksta i division 2 med bortamöte med Umeå FC Akademi men det blev en blytung förlust med 0-4 mot UFC Akademi för ett i stora delar nytt LIF med 17 nya spelare!
I år ska ni kunna följa Norrlandstvåan på ett ännu bättre sätt här på Lokalfotbollen omgång för omgång då vi åter har ett lokalt lag med i serien.

Blytung division 2-debut för Lucksta - förre GIF-anfallaren Alexander Larsson tvåmålsskytt för UFC Akademi: "Välkommen till division 2"

All vår början bliver svår heter det. Och det stämmer in på Luckstas premiär i division 2 då man föll borta mot Umeå FC Akademi med hela 0-4 där förre GIF-anfallaren Alexander Larsson prickade in hälften av fullträffarna. Alexander som inledde på bänken när A-laget vann premiären i Ettan Norra igår startade därför i Akademilaget idag och blev som sagt tungan på vågen. Först exekuterade han en straffspark strax innan halvtimman och följde upp det med att göra trean i mitten av den andra halvleken innan Oliver Skoglund fastställde slutresultatet till 4-0 i den näst sista ordinarie minuten.
- Välkommen till division 2. De lånade in fem spelare från sitt Ettanlag och de satte stenhård press på oss och vi kom knappt in på deras planhalva under den första halvleken. I andra hade vi flera frilägen att komma in i matchen men brände alla och när de sedan gör 3-0 gick solen ner även om vi fortsatte kämpa på, säger Luckstas tränare Paul Thompson.
Bäst i Lucksta var nyförvärvet från Hassel i fyran Simon Jönssom på mittbacken.

Umeå FC Akademi emblemLucksta IF emblem 
Umeå FC Akademi - Lucksta IF 4-0
1 april 2024 - 14:00 - Umeå Energi Arena SOL
1-0 Alexander Larsson (28, straff)
2-0 Felix Rhodin (43)
3-0 Alexander Larsson (68)
4-0 Oliver Skoglund (89)
Domare: Simon Svensson
Publik: ej räknad
 

Täfteå vann premiären över Frösö efter sent segermål - offside?

Ett tidigt och ett sent mål fixade segern för Täfteå i premiären mot Frösö. I den sjätte minuten gav Benjamin Zakrisson hemmalaget ledningen men med tjugan kvar utjämnade Isaac Mokoka-Moleka. Men så, långt in på stopptid, skickade Seydina Issa Laye Mane in segerbollen ur misstänkt offsideposition och samtliga poäng stannade i Västerbotten.
- Med väldigt, väldigt, liten marginal räckte det inte till för oss. Men jag tycker att vi visade att vi är ett nytt Frösö IF i år och att vi vill mer, säger Frösös lagkapten Alfonso Santos da Cruz Edfeldt, som blev utvisad för protest i samband med 2-1-målet, till ÖP.
Täfteå IK emblemFrösö IF emblem 
Täfteå IK - Frösö IF 2-1
1 april 2024 - 18:30 - Umeå Energi Arena SOL
 

Klar seger för Ytterhogdal borta mot Älgarna-Härnösand

Temiloluwa Ajibola gav gästande Ytterhogdal ledningen i mitten av den första halvleken på nick och samme man löpte igenom och ökade därefter på med dryga kvarten kvar. Nästan direkt på kom 0-3 på ett självmål och då var det kalkat för Älgarna. Portugisen Pedro Henrique Santos Pereira Rodrigues spädde på ytterligare i den 87:e minuten så en ljus premiär för Härjedalingarna men en synnerligen mörk för laget från södra Ångermanland.
- Våra orutinerade spelare fick lära sig att det går fort i div 2 och att enkla misstag omgående straffar sig, säger Älgarnas Göran Dahlberg.
• Intervju med spelare och ledare i Ytterhogdal efter 4-0-vinsten.

Älgarna-Härnösand IF emblemYtterhogdals IK emblem 
Älgarna-Härnösand IF - Ytterhogdals IK 0-4
30 mars 2024 - 14:00 - Högslättens IP
 

IFK Luleå tog hem tre premiärpoäng mot seriefavoriterna TeamTG

Med två tidiga mål, självmål och 19-årige debutanten Axel Sundberg, och ett i slutminuterna av Joel Alatalo sedan hemmalagets Victor Kamf nickat in en reducering med dryga kvarten kvar gav IFK Luleå segern i premiären mot tippade seriefavoriten Team TG på bortaplan.

Team TG FF emblemIFK Luleå emblem 
Team TG FF - IFK Luleå 1-3
29 mars 2024 - 15:00 - Umeå Energi Arena SOL
 

Skellefteå FF bjöd på målfest i premiären: "Bästa tänkbara start"

Skellefteå FF fick en drömöppning i premiären mot Östersund. Det var 3–0 redan efter 17 minuter. Gästerna hade inte mycket att sätta emot På Electrolux Home arena. Matchen slutade hela 6-1.
- Man kan inte önska en bättre start”, säger tvåmålskytten Henrik Lööf, till Norran.
- Vi är kanske lite naiva från början och slarvar lite i det enkla passningsspelet, vilket leder till frisparkar som leder till mål. Om det inte redan var ridå ner så blir det ju definitivt det efter en billig utvisning efter drygt 30 minuter, säger IFK Östersunds tränare Andreas Tagesson.
 
28 mars 2024 - 16:00 - Electrolux Home Arena
 

Precious Johnson matchhjälte för Bergnäset på Lombia i Kiruna

Det bjöds på blott en enda fullträff i premiären mellan Kiruna FF och gästande Bergnäset från Luleå - och den lät vänta på sig till det återstod tio minuter. Matchhjälte blev Precious Johnson som satte nätet i dallring sedan han utnyttjat ett försvarsslarv i hemmalaget. En typisk premiärmatch med mycket kamp, många felpass och inget skönspel.
 
Kiruna FF emblemBergnäsets AIK emblem 
Kiruna FF - Bergnäsets AIK 0-1
28 mars 2024 - 17:00 - Lombia IP
 

Domaren bröt matchen efter snökaoset i Boden

Premiärmatchen mellan Boden och Gottne avbröts på grund av det ymniga snöfallet på Boden Arena. Föga överraskande då man lägger första omgången i division 2 Norrland i slutet av mars. Har herrarna nere i Stockholm som lägger spelprogrammet ingen aning om hur det brukar se ut så här års uppe i norr? 
- Det är något som är monumentalt fel i det här, säger Bodens Christian Samuelsson till NSD..
 
Bodens BK FF emblemGottne IF emblem 
Bodens BK FF - Gottne IF avbruten p g a snöfall
28 mars 2024 - 19:00 - Bodens Energi Arena

Div. 2, omg. 3 (12-13 april): Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omg. 2 (6-7 april): Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer

Tar Lucksta sina första division 2-poäng mot fjolårets Ettanlag Boden?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta föll i sin historiska division 2-premiär borta mot Umeå FC Akademi.Nu är det ett revanschsuget gäng som äntrar NP3 Arena för möte med fjolåret...

Läs mer

Lucksta inför historiska premiären: "Ungt och spännande lag med stor potential"

31 mar 2024 Div. 2 Norrland

Försäsongen är över och nu är det skarpt läge när Lucksta går in på sin första historiska nivå, division 2 Norrland, med premiärmatch mot Umeå FC Akad...

Läs mer