DM: Klara segrar för Brukets Blå och Timrå, för Alnö räckte det med en fullträffen och mållöst mellan SFF vs Stöde

25 feb 2024 DM, herrar

Dagens DM-matcher på herrsidan inleddes klockan 11:00 där Matfors gjorde 3-0 på Essvik och därefter besegrade Alnö Kovland med matchens enda mål och mellan Sundsvalls FF och Stöde fick vi inte se några mål alls.. Nu pågår helgens sista match denna soliga söndag. Resultat, målgörare och referat finner ni nedan.

DM Herrar, Grupp 2

Matfors ledde med 1-0 efter Oliver Andersons 30-metersmörsare som dök ner precis under ribban från den första halvleken. Matchen stod sedan och vägde. Då, i minut 34, satte Oliver sitt andra mål för dagen, friläge, och därefter dominerade Brukets Blå och kunde även spä på med ett tredje mål sedan Felix Häggström fått på en riktig kanon med sträckt vrist. Felix hade även ett skott i ribban, som var ännu hårdare!
- Vi hade bra tålamod med boll och värderade det mesta rätt och vann ofta boll högt upp i planen. Grabbarna har gjort hemläxan bra när det gäller konditionen, fick bra betalt sista 20, säger Matfors tränare Jonny Hellström.
- Orken och skallarna dog efter deras 2-0. Vi hade lite ont om folk och saknade avbytare efter en tidig skada men de som var på planen kämpade och slet och ska ha beröm, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.

Essviks AIF 1Matfors IF
Essviks AIF - Matfors IF 0-3
25 februari 2024 - 11:00 - Westhagen
0-1 Oliver Andersson (18)
0-2 Oliver Andersson (34)
0-3 Felix Häggström (47)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 47
Matchfakta
 
Det bjöds på blott ett mål i dagens andra match och det svarade Alnös Jesper Andersson för när man tog hem hela potten mot Kovland. Och det var ett snyggt målsom tillkom efter en fin speluppbbyggnad med trianglar, ett pass mellan mitt- och ytterback och inspel till Jesper som kunde raka in segerbollen i tomt mål.
- Känns som att vi har kontroll på hela matchen, sånär som på de sista fem då det blev lite nervöst när de tryckte på. Vi gör ett riktigt snyggt mål och jag är glad att vi kan göra det mot ett så bra lag som Kovland, säger Alnös nye tränare Daryosh Hematian.
- De satte hög press på oss och förde spelet i den första halvleken, men ändå skapade vi flera vassa chanser, bland annat två stolpskott. Det såg klart bättre ut i andra och vi borde nog satt 1-0 innan de gör sitt mål, säger Kovlands tränare Joel Falk.
Alnö IFKovlands IF Herr
Alnö IF - Kovlands IF 1-0
25 februari 2024 - 12:00 - Westhagen
1-0 Jesper Andersson (44)
Domare: Teodor Lundgren
Publik:
Matchfakta
 

DM Herrar, Grupp 5

Sundsvalls FF hade ett markant spelövertag men lyckades inte få hål på Stöde och helgens första 0-0-match var ett faktum.
- Vi gör en bra match rent spelmässigt men vi måste vara kyligare sista tredjedelen, tror vi sprang offside minst tio gånger. Blev alldeles för ivriga istället för att visa tålamod när de parkerade bussen på egen planhalva. Framåt hade de bara ett skott på mål, säger SFF-tränaren Alex Medina.
- Vi gör en bra match med tanke på att det är andra gången på stora ytor i år och tog ett väldigt stort kliv framåt om man ser till första matchen, säger Stödes tränare Fredrik Viklund.

Sundsvalls FFStöde IF
Sundsvalls FF - Stöde IF 0-0
25 februari 2024 - 14:00 - Westhagen
Domare: Faris Keflit Tewelde
Publik:
Matchfakta
 

DM Herrar, Grupp 4

IFK Timrå tog hem en fem-etta i helgens avslutande DM-match. Men siffrorna speglar dock inte resultatet till fullo då Södermalm gav mötet lite nerv då Michael Ankarmark nickade in en frispark till 1-2. När nyförvärvet Hakim Rouass satte 3-1 på straff med fem minuter kvar kunde man få en lucka. I matchens slutminuter han sedan Johan Kolbäck näta dubbelt och siffrorna drog iväg.
- Vi hade i princip all boll och deras mål kom efter en fast situation och när orken tog slut för dem kunde vi rinna ifrån, säger Timrås tränare Victor Selander.
(får inte tag i någon i Södermalm för kommentarer)

Södermalm FF        Södermalm FFIFK Timrå Herr
Södermalm FF - IFK Timrå 1-5
25 februari 2024 - 15:00 - Westhagen
0-1 Tayser Shiqwara (16)
0-2 Henrik Göthe (27)
1-2 Michael Ankarmark (31)
1-3 Hakim Rouass (45, straff)
1-4 Johan Kolbäck (49)
1-5 Johan Kolbäck (50)
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik:
Matchfakta

Kuben skrällde mot Giffarna - klara för DM-final mot Lucksta efter straffar

1 apr 2024 DM, herrar

GIF Sundsvalls P19- och P17-lag matchar idag, de som normalt brukar ta hand om DM-liret, och istället kom man med bänkspelarna från premiären i Supere...

Läs mer

De fyra semifinal lagen i DM är klara! Sidsjö-Böle lyckades inte med "mission impossible" och slå ut GIF Sundsvall

21 mar 2024 DM, herrar

Ikväll avgjordes det vilket av Sidsjö-Böle eller GIF Sundsvall som tog den fjärde och sista DM-semifinalplatsen och gör Alnö, Kuben och Lucksta sällsk...

Läs mer

Så spelas kvartsfinalerna i herrarnas DM

5 mar 2024 DM, herrar

Speldatum för årets DM-kvartsfinaler är spikade och spelas mellan den 11 mars och den 21 mars, samtliga på Westhagen och i samtliga blir det lite "Dav...

Läs mer

Kalla fakta DM, herrar: Tabeller, resultat & spelprogram

4 mar 2024 DM, herrar

⚽️ Grupp 1 ⚽️ Grupp 2 ⚽️ Grupp 3 ⚽️ Grupp 4 ⚽️ Grupp 5 ⚽️ Slutspel

Läs mer

Kuben och Lucksta vidare till kvartsfinal från grupp 1 och Svartvik från grupp 3

3 mar 2024 DM, herrar

Idag avslutades DM-gruppspelet med tre matcher. I den första vann Svartvik över Sund och tog hem grupp 3 och tog sig vidare till kvartsfinal. I "elitg...

Läs mer

DM: Olle Nordberg frälste Sidsjö-Böle med två sena mål - klara för kvartsfinal

2 mar 2024 DM, herrar

För att Sidsjö-Böle skulle lugga IFK Timrå på segern i grupp 4 krävdes minst en pinne i dagens match mot Södermalm. Men Mattis Olofsson var på god väg...

Läs mer