DM: Sundsvalls FF vände mot Kungsnäs efter sent straffmål och tog hem grupp 5

27 feb 2024 DM, herrar

Kungsnäs satt i förarsätet efter två raka vinster och tog även ledningen i gruppfinalen mot  Sundsvalls FF, som emellertid vände. Pontus Serrander satte en straff fram till 2-1 med två minuter kvar och SFF är klara för fortsatt spel i DM.
Stöde och Wiskan möttes i "jumbofinalen" där det prestigeladdat västraderbyt slöt 1-1.

DM Herrar Grupp 5

Det blev kryss i det prestigeladdade derbyt mellan Wiskan och Stöde. De förstnämnda tog ledningen genom notoriske målskytten Johan Skog som dök upp vid den bortre stolpen och stötte in ett inlägg. Wiskan utjämnade i minut 17 då Axel Westlund vek in från vänsterkanten och pricksköt 1-1 i krysset.
1-1 stod sig hela vägen fram till domarens avslutande signal men Wiskan var nära att sno åt sig hela potten på slutet men Christian Wilhssons nick träffade i ribban.
- En okej insats där vi förlorade mitten något men oavgjort var rättvist även om vi hade en nick i ribban på slutet. Kul att få möta barndomsvännen Fredrik Viklund som tränar Wiskan, blev lite prestige, säger Wiskans nye tränare Tomas Eriksson.
- En match med ställningskrig och mycket spel på mitten. Tycker ändå att vi för matchen något och försöker spela oss igenom medan de går mer rakt och långt, säger Stödes nye tränare Fredrik Viklund.

Viskans IFStöde IF
Wiskans IF - Stöde IF 1-1
27 februari 2024 - 19:00 - Westhagen
1-0 Johan Skog (9)
1-1 Axel Westlund (17)
Domare: Kadar Mohamed Abdi
Publik: 30
Matchfakta
 
När Vilmer Nordin satte 1-0 för Kungsnäs i mitten av den första halvleken låg vägen öppen för gruppseger .
Men Sundsvalls FF vände på kuttingen i andra. Först drog Albin Målargård in en frispark ribba in från distans och med bara två minuter kvar satte veteranen Pontus Serrander segermålet på straff och SFF tog hem grupp 5 och är därmed vidare till DM-slutspelet. Vilket drama!
- Kungsnäs är ett bra lag och vi hade problem att ta oss ur deras press i första halvlek men i andra höjer vi oss, skapar många chanser och vänder matchen och vinner rättvist. Killarna visar verkligen stark moral, säger Sundsvalls FF:s tränare Alex Medina.
- Vi blixtrade till vid vårt mål, annars gör vi en ganska dåligt första halvlek, och inte blev den andra bättre. Vi har mycket boll men får inte alls till någon fart i spelet. Vi har ett ungt lag och lär oss vartefter att spela seniorfotboll och i våra två första gruppmatcher visade att vi är på rätt väg, Dock inte idag, säger Kungsnäs tränare Patrik Åsell.
Kungsnäs FC 1Sundsvalls FF
Kungsnäs FC - Sundsvalls FF 1-2
27 februari 2024 - 20:00 - Westhagen
1-0 Vilmer Nordin (14)
1-1 Albin Målargård (40)
1-2 Pontus Serrander (48, straff)
Domare: Hans Söderblom
Publik: 35
Matchfakta
 

Kuben skrällde mot Giffarna - klara för DM-final mot Lucksta efter straffar

1 apr 2024 DM, herrar

GIF Sundsvalls P19- och P17-lag matchar idag, de som normalt brukar ta hand om DM-liret, och istället kom man med bänkspelarna från premiären i Supere...

Läs mer

De fyra semifinal lagen i DM är klara! Sidsjö-Böle lyckades inte med "mission impossible" och slå ut GIF Sundsvall

21 mar 2024 DM, herrar

Ikväll avgjordes det vilket av Sidsjö-Böle eller GIF Sundsvall som tog den fjärde och sista DM-semifinalplatsen och gör Alnö, Kuben och Lucksta sällsk...

Läs mer

Så spelas kvartsfinalerna i herrarnas DM

5 mar 2024 DM, herrar

Speldatum för årets DM-kvartsfinaler är spikade och spelas mellan den 11 mars och den 21 mars, samtliga på Westhagen och i samtliga blir det lite "Dav...

Läs mer

Kalla fakta DM, herrar: Tabeller, resultat & spelprogram

4 mar 2024 DM, herrar

⚽️ Grupp 1 ⚽️ Grupp 2 ⚽️ Grupp 3 ⚽️ Grupp 4 ⚽️ Grupp 5 ⚽️ Slutspel

Läs mer

Kuben och Lucksta vidare till kvartsfinal från grupp 1 och Svartvik från grupp 3

3 mar 2024 DM, herrar

Idag avslutades DM-gruppspelet med tre matcher. I den första vann Svartvik över Sund och tog hem grupp 3 och tog sig vidare till kvartsfinal. I "elitg...

Läs mer

DM: Olle Nordberg frälste Sidsjö-Böle med två sena mål - klara för kvartsfinal

2 mar 2024 DM, herrar

För att Sidsjö-Böle skulle lugga IFK Timrå på segern i grupp 4 krävdes minst en pinne i dagens match mot Södermalm. Men Mattis Olofsson var på god väg...

Läs mer