DM: Uddamålsseger av fem för Sidsjö-Böle över Matfors i dagens enda dammatch

25 feb 2024 DM, damer

Sidsjö-Böle tog ledningen två gånger om men Matfors tätade till men när lagkaptenen Frida Jönsson satte trean för Sidsjö-Böle med fem minuter kvar hade MIF inget motmedel.
- Vi bjöd inte på något skönspel men jobbade betydligt bättre i försvaret denna gång, säger Sidsjö-Böles tränare Christian Jansson.

DM Damer, Grupp 3

Sidsjö-Böle tog ledningen två gånger om men Matfors tätade till men när Frida Jönsson satte trean för Sidsjö-Böle med fem minuter kvar hade MIF inget motmedel. Sett till matchbilden var det annars Matfors som var spelförande men föll mot en effektivare motståndare. 
- Vi kände själva att vi gick in lite som underdogs, dels på grund av förra veckans match men även då vi har många borta. Kommer nog att bli väldigt mycket rotation på spelare i år. Vi bjöd inte på något skönspel men jobbade betydligt bättre i försvaret denna gång. Alla tar jobbet hela matchen, trots få avbytare, och denna gång lönade det sig med ett sent avgörande. Vi kallar det en "Totte effekt", säger Sidsjö-Böles tränare Christian Jansson.
- En förlust som svider rejält. Jag är dock supernöjd med att vi försöker göra det vi pratade om innan matchen och tjejerna ska ha all heder för en bra insats. De första tio minuterna var det en jämn match. Sedan ägde vi boll och satt hög press på dem utan att vi riktigt får in bollen. Vi ska göra fler mål en sån här match men det är tidigt på säsongen och det kommer bara att bli bättre, säger Matfors tränare Mikael Sundberg.

Matfors IF DamSidsjö-Böle IF Dam
Matfors IF - Sidsjö-Böle IF 2-3
25 februari 2024 - 13:00 - Westhagen
0-1 Ida Johansson (17)
1-1 Lina Lundgren (23)
1-2 Jonna Olsson (41)
2-2 Emma Magnusson (44)
2-3 Frida Jönsson (45)
Domare: Isac Gunnarsson
Publik:
Matchfakta

Irma Burman såg till att Alnö är bäst i Medelpad - avgjorde DM-finalen mot Heffnersklubban med två mål

9 apr 2024 DM, damer

Efter en mållös första halvlek i DM-fjnalen hoppade Irma Burman in i andra och prickade in två bollar och såg till att Alnö är bäst i Medelpad efter 2...

Läs mer

Tvåsiffrigt för Heffnersklubban över Timrå - möter Alnö i DM-finalen

27 mar 2024 DM, damer

Det blir Heffnersklubban som får möta division 1-kollegan Alnö i årets DM-final. Det står klart efter överkörningen av IFK Timrå i afton på Westhagen,...

Läs mer

Så spelas semifinalerna i dam-DM

5 mar 2024 DM, damer

Även på damsidan är spelordningen klar i slutspelet men till skillnad mot herrarna är damerna redan framme vid semifinalerna. Westhagens konstgräs är ...

Läs mer