Drömmål sänkte Sund: "Vi var för passiva"

7 okt 2022 Div. 2 Norrland

Samuel Keflit gav Sund ledningen men det räckte inte till någon poäng i derbyt då Älgarna-Härnösands Hampus Svensson satte 2-3 med ett skott i nättaket ur minimal vinkel i den 78:e minuten. Ett mål som kan kasta Sund ur tvåan nästa helg.
– Vi var för passiva i det läget och det kostade oss tyvärr matchen, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.

Sund hade chansen ikväll att sätta sig i en bra sits inför avslutningen av division 2 Norrland nästa helg.
Men efter 2-3 hemma mot redan klara Älgarna-Härnösand ser det inte alltför ljust ut då det lär krävas seger borta mot topplaget IFK Luleå.

Annars började det bra för Sund "hemma" på NP3 Arena då Samuel Keflit vek in från kanten och begravde ett vänsterskott från straffområdeslinjen i bortre hörnet. En fullträff som kom i mitten av den andra halvleken.

Inledningen av den andra blev dock dyster. Först utjämnade gästerna efter en hörna. nick Zakaria Bel Mekki, och nästan direkt på satte förre Sundspelaren även 1-2 sedan Christoffer Högbom svarat för en dubbelräddning på Mehmed Hafizovics två skott men var chanslös på försök nummer tre.

– Vi var inte påkopplade i början av den andra halvleken. Ändå sade vi till varandra i paus att vara noga första kvarten. Ändå går vi ut och är naiva och passiva, säger Göran Sundqvist besviket.

Med timman spelad bjöd emellertid Älgarmålvakten Jesper Viklund på 2-2-målet sedan han passat bollen rakt i gapet på Erik Granat som med en behärskad vänster kunde lyfta in bollen från 30 meter i det tillspillogivna målet.

Sund behövde ett mål till men istället svarade Hampus Svensson för en imponerande bedrift. Efter ett par dribblingar satte han ett skott ur minimal vinkel rakt upp i nättaket.

– Vi var åter för passiva i det läget och det kostade oss tyvärr matchen skulle det visa sig, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.

Sund försökte forcera och först drog Erik Granat på men bollen gick strax över och sedan mötte inhopparen Melker Norén ett inlägg från vänster på volley men avslutet från målgårdslinjen hittade inte målramen.

På slutet blev det lite turbulent då Ali Mahmoud attackerade Älgamålvakten Viklund som böjde sig fram och fick en "kyss". Därefter blev det polsk riksdag med knuffar och slag och en spelare i vardera laget fick syna det röda kortet, Said Gavador i Sund och Labib Al Salem i Älgarna-Härnösand. Mahmoud? Där tyckte domaren att det räckte med ett gult kort.

– Tycker att vi ändå är värda att få med oss poäng från den här matchen för när vi gör det vi ska kan vi störa alla lag i den här serien. Men sedan kan vi i perioder bli passiva som lag och göra individuella misstag som vi blir hårt straffade av, som idag. Nu får vi avvakta morgondagens resultat och därefter göra en bra träningsvecka och resa upp till Luleå nästa helg och göra en bra prestation så får vi se hur långt det räcker, avslutar Göran Sundqvist.

I kampen kring kval- och nedflyttningsstrecken spelar i morgon Sandvik hemma mot Ytterhogdal och Bergnäset, under strecket, tar emot Friska Viljor. Bara att hoppas på bortasegrar i morgon således...

Sund IF emblemÄlgarna-Härnösand IF emblem

Sund IF - Älgarna-Härnösand IF 2-3
7 oktober 2022 - 19:00 - NP3 Arena
1-0 Samuel Keflit (22)
1-1 Zakaria Bel Mekki (47)
1-2 Zakaria Bel Mekki (50)
2-2 Erik Granat (60)
2-3 Hampus Svensson (78)
Domare: Robert Ahlman
Publik: 160
Matchfakta

Första bortasegern för Lucksta - tre nya poäng mot Älgarna-Härnösand när serien vände

26 jun 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta avslutade våren starkt med seger över Kiruna, ett kryss i Skellefteå och två vinster på raken mot jumbon Älgarna-Härnösand när serien vände oc...

Läs mer

Lucksta klättrar i tabellen efter seger över Älgarna-Härnösand i kvällens klykderby

19 jun 2024 Div. 2 Norrland

Jumbon Älgarna-Härnösand kom med en seger i ryggen till Sörforsvallen men i stormen kunde Lucksta följa upp sin fina insats borta mot Skellefteå, 0-0,...

Läs mer

Lucksta tog hem första bortapoängen - 0-0 i Skellefteå med mersmak

15 jun 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta hade inte tagit en enda poäng på resande fot någonsin i division 2-sammanhang ännu och att den skulle komma borta idag mot topplaget Skellefte...

Läs mer

Abdulie Turays tidiga straffmål räckte hela vägen till tre poäng för Lucksta mot Kiruna

8 jun 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta fick äntligen spela hemma på Sörforsvallen. För premiärmotståndet stod långväga gästerna Kiruna FF i en lunchmatch, och det blev ett taggat he...

Läs mer

Lucksta-skutan gick under med man och allt på Frösön: "Jag är mållös"

2 jun 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta hade chansen att rycka från Frösö i kampen kring nedflyttningsstrecket men havererade i sexpoängsmatchen. Redan efter åtta minuters spel låg m...

Läs mer

Bergnäset utnyttjade Luckstas påvra försvarsspel och reste hem med en 4-2-seger

26 maj 2024 Div. 2 Norrland

Efter den imponerande 4-0-segern över IFK Luleå förra helgen väntade nästa Luleålag idag, även det "hemma" på NP3 Arena när överraskningslaget Bergnäs...

Läs mer