Drömmål sänkte Sund: "Vi var för passiva"

7 okt 2022 Div. 2 Norrland

Samuel Keflit gav Sund ledningen men det räckte inte till någon poäng i derbyt då Älgarna-Härnösands Hampus Svensson satte 2-3 med ett skott i nättaket ur minimal vinkel i den 78:e minuten. Ett mål som kan kasta Sund ur tvåan nästa helg.
– Vi var för passiva i det läget och det kostade oss tyvärr matchen, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.

Sund hade chansen ikväll att sätta sig i en bra sits inför avslutningen av division 2 Norrland nästa helg.
Men efter 2-3 hemma mot redan klara Älgarna-Härnösand ser det inte alltför ljust ut då det lär krävas seger borta mot topplaget IFK Luleå.

Annars började det bra för Sund "hemma" på NP3 Arena då Samuel Keflit vek in från kanten och begravde ett vänsterskott från straffområdeslinjen i bortre hörnet. En fullträff som kom i mitten av den andra halvleken.

Inledningen av den andra blev dock dyster. Först utjämnade gästerna efter en hörna. nick Zakaria Bel Mekki, och nästan direkt på satte förre Sundspelaren även 1-2 sedan Christoffer Högbom svarat för en dubbelräddning på Mehmed Hafizovics två skott men var chanslös på försök nummer tre.

– Vi var inte påkopplade i början av den andra halvleken. Ändå sade vi till varandra i paus att vara noga första kvarten. Ändå går vi ut och är naiva och passiva, säger Göran Sundqvist besviket.

Med timman spelad bjöd emellertid Älgarmålvakten Jesper Viklund på 2-2-målet sedan han passat bollen rakt i gapet på Erik Granat som med en behärskad vänster kunde lyfta in bollen från 30 meter i det tillspillogivna målet.

Sund behövde ett mål till men istället svarade Hampus Svensson för en imponerande bedrift. Efter ett par dribblingar satte han ett skott ur minimal vinkel rakt upp i nättaket.

– Vi var åter för passiva i det läget och det kostade oss tyvärr matchen skulle det visa sig, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.

Sund försökte forcera och först drog Erik Granat på men bollen gick strax över och sedan mötte inhopparen Melker Norén ett inlägg från vänster på volley men avslutet från målgårdslinjen hittade inte målramen.

På slutet blev det lite turbulent då Ali Mahmoud attackerade Älgamålvakten Viklund som böjde sig fram och fick en "kyss". Därefter blev det polsk riksdag med knuffar och slag och en spelare i vardera laget fick syna det röda kortet, Said Gavador i Sund och Labib Al Salem i Älgarna-Härnösand. Mahmoud? Där tyckte domaren att det räckte med ett gult kort.

– Tycker att vi ändå är värda att få med oss poäng från den här matchen för när vi gör det vi ska kan vi störa alla lag i den här serien. Men sedan kan vi i perioder bli passiva som lag och göra individuella misstag som vi blir hårt straffade av, som idag. Nu får vi avvakta morgondagens resultat och därefter göra en bra träningsvecka och resa upp till Luleå nästa helg och göra en bra prestation så får vi se hur långt det räcker, avslutar Göran Sundqvist.

I kampen kring kval- och nedflyttningsstrecken spelar i morgon Sandvik hemma mot Ytterhogdal och Bergnäset, under strecket, tar emot Friska Viljor. Bara att hoppas på bortasegrar i morgon således...

Sund IF emblemÄlgarna-Härnösand IF emblem

Sund IF - Älgarna-Härnösand IF 2-3
7 oktober 2022 - 19:00 - NP3 Arena
1-0 Samuel Keflit (22)
1-1 Zakaria Bel Mekki (47)
1-2 Zakaria Bel Mekki (50)
2-2 Erik Granat (60)
2-3 Hampus Svensson (78)
Domare: Robert Ahlman
Publik: 160
Matchfakta

Hur löser man problemet med ekonomin i "ruinserien" division 2 Norrland?

8 nov 2023 Div. 2 Norrland

Det är många klubbar som hamnat på ekonomiskt obestånd på grund av spel i division 2 Norrland, inte minst ett antal Medelpadsklubbar.. En riktig "ruin...

Läs mer

Inget spel i Medelpad för hemflyttaren Granit - valde Älgarna-Härnösand: "De visade stort intresse"

17 dec 2022 Div. 2 Norrland

Efter tre år i norska Steinkjer valde Granit Buzuku att flytta hem till Sundsvall.Men något spel i Medelpad blir det inte för den 29-årige mittfältare...

Läs mer

Målvaktsbjässe tog hem priset Årets Spelare på herrsidan i Medelpad

22 nov 2022 Div. 2 Norrland

Om ungdomen prisades på damsidan var det en rutinerad herre som tog hem Årets Spelare i Medelpad på herrsidan. Nämligen Sunds 36-årige målvaktsbjässe ...

Läs mer

Det blev som väntat - Sundtränaren tar ett sabbatsår

9 nov 2022 Div. 2 Norrland

Det lutade åt ett sabbatsår när Lokalfotbollen snackade med honom för ett par dagar sedan.Och så blir det för Sundtränaren Göran Sundqvist efter två s...

Läs mer

Efter Sunds nesliga nedflyttning: "Lutar åt ett sabbatsår"

7 nov 2022 Div. 2 Norrland

Sund gjorde sin första säsong någonsin på division 2-nivå och trots bortavinst i avslutningsmatchen mot topplaget IFK Luleå blev det respass på grymma...

Läs mer

Sund åkte ur tvåan trots bragdseger över IFK Luleå - på ett mål sämre än Bergnäset

15 okt 2022 Div. 2 Norrland

Fotbollen kan vara grym.Trots en bragdartad bortaseger över ett kvaljagande IFK Luleå blev man degraderade tillbaka till division 3 efter bara en säso...

Läs mer