Drömmål sänkte Sund: "Vi var för passiva"

7 okt 2022 Div. 2 Norrland

Samuel Keflit gav Sund ledningen men det räckte inte till någon poäng i derbyt då Älgarna-Härnösands Hampus Svensson satte 2-3 med ett skott i nättaket ur minimal vinkel i den 78:e minuten. Ett mål som kan kasta Sund ur tvåan nästa helg.
– Vi var för passiva i det läget och det kostade oss tyvärr matchen, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.

Sund hade chansen ikväll att sätta sig i en bra sits inför avslutningen av division 2 Norrland nästa helg.
Men efter 2-3 hemma mot redan klara Älgarna-Härnösand ser det inte alltför ljust ut då det lär krävas seger borta mot topplaget IFK Luleå.

Annars började det bra för Sund "hemma" på NP3 Arena då Samuel Keflit vek in från kanten och begravde ett vänsterskott från straffområdeslinjen i bortre hörnet. En fullträff som kom i mitten av den andra halvleken.

Inledningen av den andra blev dock dyster. Först utjämnade gästerna efter en hörna. nick Zakaria Bel Mekki, och nästan direkt på satte förre Sundspelaren även 1-2 sedan Christoffer Högbom svarat för en dubbelräddning på Mehmed Hafizovics två skott men var chanslös på försök nummer tre.

– Vi var inte påkopplade i början av den andra halvleken. Ändå sade vi till varandra i paus att vara noga första kvarten. Ändå går vi ut och är naiva och passiva, säger Göran Sundqvist besviket.

Med timman spelad bjöd emellertid Älgarmålvakten Jesper Viklund på 2-2-målet sedan han passat bollen rakt i gapet på Erik Granat som med en behärskad vänster kunde lyfta in bollen från 30 meter i det tillspillogivna målet.

Sund behövde ett mål till men istället svarade Hampus Svensson för en imponerande bedrift. Efter ett par dribblingar satte han ett skott ur minimal vinkel rakt upp i nättaket.

– Vi var åter för passiva i det läget och det kostade oss tyvärr matchen skulle det visa sig, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.

Sund försökte forcera och först drog Erik Granat på men bollen gick strax över och sedan mötte inhopparen Melker Norén ett inlägg från vänster på volley men avslutet från målgårdslinjen hittade inte målramen.

På slutet blev det lite turbulent då Ali Mahmoud attackerade Älgamålvakten Viklund som böjde sig fram och fick en "kyss". Därefter blev det polsk riksdag med knuffar och slag och en spelare i vardera laget fick syna det röda kortet, Said Gavador i Sund och Labib Al Salem i Älgarna-Härnösand. Mahmoud? Där tyckte domaren att det räckte med ett gult kort.

– Tycker att vi ändå är värda att få med oss poäng från den här matchen för när vi gör det vi ska kan vi störa alla lag i den här serien. Men sedan kan vi i perioder bli passiva som lag och göra individuella misstag som vi blir hårt straffade av, som idag. Nu får vi avvakta morgondagens resultat och därefter göra en bra träningsvecka och resa upp till Luleå nästa helg och göra en bra prestation så får vi se hur långt det räcker, avslutar Göran Sundqvist.

I kampen kring kval- och nedflyttningsstrecken spelar i morgon Sandvik hemma mot Ytterhogdal och Bergnäset, under strecket, tar emot Friska Viljor. Bara att hoppas på bortasegrar i morgon således...

Sund IF emblemÄlgarna-Härnösand IF emblem

Sund IF - Älgarna-Härnösand IF 2-3
7 oktober 2022 - 19:00 - NP3 Arena
1-0 Samuel Keflit (22)
1-1 Zakaria Bel Mekki (47)
1-2 Zakaria Bel Mekki (50)
2-2 Erik Granat (60)
2-3 Hampus Svensson (78)
Domare: Robert Ahlman
Publik: 160
Matchfakta

Div. 2, omgång 5 (26-28 april): Kort lägesrapport

26 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta tog som bekant sin första historiska trepoängare på division 2-nivå i helgen, 3-1 över Täfteå.Nu väntar en ny hemmamatch (nåja, den spelas på ...

Läs mer

Div. 2, omgång 4: Abdulie Turay tvåmålsskytt när Lucksta vände och tog sin första historiska seger

21 apr 2024 Div. 2 Norrland

Efter ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan inkasserade man under lördagen sin allra första trepoängare i di...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer