Edit Brander tvåmålsskytt när Medskogsbron tog hem tre pinnar på Stöde IP

12 aug 2024 Div. 3 Medelpad

Edit Brander satte 1-0 till Medskogsbron redan i den andra minuten på Stöde IP och efter ytterligare en fullträff från Edit och en från Ellinor Tellebo kunde man till slut vinna med 3-1.
- Vi klev in och var beslutsamma från start och efter vårt 3-0-mål bevakade vi resultatet, säger tränaren Gottfrid Sjödin.

Medskogsbron fick en smakstart då Edit Brander redan i den andra minuten hann först på en djupledsboll och fri med hemmamålvakten Therese Högberg bredsidade hon bollen förbi denna.
Stödes Hanna Högbom var sedan på väg igenom men fick en knuff i ryggen, dock utan att domaren fyllde sina lungor och blåste för straff.
Istället, med halvtimman spelad, dubblade Edit Brander gästernas ledning då hon fick bollen efter ett snett inåt bakåt pass och placerade in den ur snäv vinkel mellan målvakten och den första stolpen.
I mitten av den andra halvleken var det dags för trean. Ellinor Tellebo är i ett målstim just nu och på ett fint inspel från Marlene Laggren mötte hon direkt med en behärskad bredsida.
Med tjugan kvar reducerade Anna Edin men närmare än så kom aldrig hemmalaget denna afton.

- Vi klev in och var beslutsamma från start och efter vårt 3-0-mål bevakade vi resultatet även om vi slog lite väl många långbollar i andra halvlek. Kanske borde vi gjort några fler mål när de blev trötta och vi fick större ytor. Skönt att komma upp på vinnarspåret igen, säger tränaren Gottfrid Sjödin.

- Vi är det bättre laget spelmässigt men vi gav bort den här matchen känns det som. Blev rånade på en solklar straffspark innan de gjorde 0-2. Efter att vi reducerat till 1-3 drabbades en av våra spelare av hjärtproblem och efter det var fokus på själva matchen av underordnad betydelse, säger Stödes tränare Emilia Johansson.

Tvåmålsskytten Edit Brander var framåt i Medskogsbron och i försvaret var Lisa Blomkvist lyckosam både som ytter- och mittback. Therese Högberg svarade för en bra insats i målet och fortsatte bita ihop efter en spark i huvudet. Hårt virke i målvakter! Vänsterbacken Johanna Jansson Wahlgren ska också ha ett omnämnande för sin fina insats.

 
Stöde IFMedskogsbrons BK
Stöde IF - Medskogsbrons BK 1-3
12 augusti 2024 - 18:30 - Stöde IP
0-1 Edit Brander (2)
0-2 Edit Brander (31)
0-3 Ellinor Tellebo (67) 
1-3 Anna Edin (71)
Domare: Albin Eriksson
Publik: 68
Matchfakta

Söröje avslutade premiärsäsongen med seger i svängigt och målrikt möte med Medskogsbron

29 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Över 160 åskådare hade kommit för att bevittna Söröjes avslutningsmatch i sin premiärsäsong i Damtrean mot Medskogsbron. Och den månghövdade publiken ...

Läs mer

Stöde avslutade med vinst mot Matfors trots insläppt mål redan i den första minuten

29 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Stöde har haft en trög höst men avslutade i alla fall starkt med en 3-1-seger borta över serietvåan Matfors trots ett baklängesmål i den första minute...

Läs mer

Sundsvalls FF vann klart över seriesegrarna Kovland i avslutningen

26 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF avslutade starkt med en 4-0-vinst över seriesegrarna Kovland med klara 4-0 sedan man strax innan halvtimman gått ifrån till en 3-0-ledni...

Läs mer

Njurunda vann sin avslutningsmatch - sätter press på Alnö 2 i kampen om seriesegern

24 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Ett motiverat Njurunda vann med klara siffror över Sidsjö-Böle i sin avslutningsmatch i B-slutspelet och sätter nu press på Alnö 2 att vinna sin sista...

Läs mer

Hattrick av Maja Medelberg när Söröje drog ifrån Sund i målprotokollet

22 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Maja Medelberg gav Söröje ledningen med 2-1 över Sund i slutet av den första halvleken och i andra spädde hon på med två mål ytterligare när gästerna ...

Läs mer

Kovland klara seriesegrare efter 5-0 i seriefinalen mot Matfors

22 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Kovland tog hem en klar 5-0-seger över Matfors i seriefinalen och säkrade seriesegern i A-slutspelet trots att det återstår en omgång.- En match med m...

Läs mer