Effektivt Fränsta tog en storseger på Balders mot IFK Sundsvall: "Vi blir bättre och bättre"

31 maj 2022 Div. 4 Medelpad

Redan innan halvtimman spelad ledde Fränsta med 4-0 på Balders konstgräs över IFK Sundsvall i en match som till slut slöt 6-1 i bortafavör.
– En stabil seger och vi börjar spela bättre och bättre ju längre vi kommer in på säsongen, säger Fränstas tränare Filip Filipovic nöjt.

En märklig match utspelade sig på Balders konstgräs.
Den första halvtimman var spelmässigt ganska jämn men på den obefintliga resultattavlan stod det IFK Sundsvall 0, Fränsta IK 4. Adam Kerfstedt, två gånger Oskar Nordlund och Valerik Danielian nätade för gästerna.

I slutminuterna reducerade Abbas Abukar Culusow på straff och IFK fick med sig en liten livlina med sig in till pausvillan.
Linann skulle dock visa sig skör för i den andra halvlekens första minut satte Valerik Danielian 1-5 och all kamp om poängen dog.

Det enda som återstod var matchens vackraste mål och det kom kring halvtimman kvar då Bogdan Smishko slog ett perfekt inlägg till Jordan Gidhammar som lika smyggt avslutade med huvudet.

– En stabil seger och vi börjar spela bättre och bättre ju längre vi kommer in på säsongen. IFK satte hög press på oss i början men vi lyckades spela oss ur den och få till många fina anfall. Idag hade vi fullt lag och en bänk som kan komma in och leverera, säger Fränstas tränare Filip Filipovic nöjt.

– I spelet mitt på planen är vi nästan bättre än Fränsta men de var vassare sista tredjedelen, både framåt och bakåt. De har Oskar Nordlund, han gör visserligen bara två mål idag, men han öppnar för sina lagkamrater. Tycker inte 1-6 talar sanning om hur matchen var. Bara att försöka ta lärdom av den här förlusten, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.

Matchens lirare var vänsterbacken David Danielian som var helt pricfri i defensiven och ofta följde med upp i anfallen. I övrigt var det ingen som faller ur ramen.
I IFK Sundsvall var det ingen som nådde upp till godkänt denna gång.

 

IFK Sundsvall emblemFränsta IK emblem

IFK Sundsvall - Fränsta IK 1-6
31 maj 2022 - 19:00 - Baldershovs IP
0-1 Adam Kerfstedt (14)
0-2 Oskar Nordlund (17)
0-3 Oskar Nordlund (25)
0-4 Valerik Danielian (28)
1-4 Abbas Abukar Culusow (42, straff)
1-5 Valerik Danielian (46)
1-6 Jordan Gidhammar (58)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 9
Matchfakta

Div. 4, omgång 1 (3-4 april): Så spelas premiärmatcherna

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Fredagen den 3 maj rullar Medelpadsallsvenskan igång 2024 med fyra matcher och en under lördagen, dock inga premiärmatcher på naturgräs. Det blev till...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag (20-21 april): Brakseger för Svartvik och ras för Matfors

21 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sex av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där två resultat står ut, Svartviks 9-0 över Harmånger och Matfors ras från 2-2 till ...

Läs mer

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer