Effektivt Matfors 2 vann med 2-0 över gästande Stockvik: "Medelmåttig match"

5 aug 2022 Div. 5 Medelpad

Serietvåan Matfors 2 höll nollan mot mittenlaget Stockvik och vann med 2-0 efter mål av Albin Öberg och Vincent Johnson , ett i vardera halvleken.
– En medelmåttig match rent spelmässigt, konstaterade Matforstränaren Magnus Danielsson.

Serietvåan Matfors 2 tog emot mittenlaget Stockvik och började bäst och tog ledningen strax innan halvtimman genom Albin Öberg som rakade in en målvaktsretur efter skott från Max Stenmark.

Den sista kvarten av halvleken blev spelmässigt jämn innan Stockvik tog över i inledningen av den andra halvleken och var nära en utjämning då Hannes Lind fick ett bra läge mitt i boxen efter ett inspel men hemmamålvakten Cosmo Roberts var med på noterna, precis som han var vid ett par andra tillfällen.

Istället kunde Vincent Johnson avgöra matchen i minut 66 sedan han kommit fri och rundat bortamålvakten innan han stötte in 2-0.
Där och då dog matchen och båda lagen spelade mer eller mindre av den och Matfors 2 befäster därmed sin andraplats i tabellen.

– Ingen av våra bättre matcher och en medelmåttig tillställning rent spelmässigt, åtminstone från vår sida. Ändå borde vi nog gjort några fler mål för att vi ska vara nöjda, säger Matforstränaren Magnus Danielsson.

– Spelmässigt var det en jämn match men där de satte sina chanser och inte vi och gjorde sitt andra mål när vi hade vår bästa period i matchen, som annars var renhårig utan medvetet oschyssta tag även om vi åkte på ett par oturliga skador att lägga till vår redan långa lista. Är nöjd med vår inställning ikväll och att vi aldrig gav upp, säger Stockviks tränare Benny Stiernström.

Målvakten Cosmo Roberts redan nämnd i Matfors 2. Bra var även backveteranen Tony Salthammer som var tillbaka på planen efter skada och stöttade det unga laget med peptalk.
I Stockvik ska kollektivet berömmas.

.
Matfors IF 2Stockviks FF

Matfors IF 2 - Stockviks FF 2-0
5 augusti 2022 - 19:00 - Thulevallen
1-0 Albin Öberg (28)
2-0 Vincent Johnson (65)
Domare: Jesper Löf
Publik: ej räknad
Matchfakta

Succé för Kungsnäs FC under sin första seniorsäsong: "Träningsvilliga killar"

22 jul 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs FC gör i år sin första säsong inom seniorfotbollen - och man gör det med bravur. Först kvalificering till A-slutspelet i Medelpadsfemman och ...

Läs mer

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer