Effektivt Wiskan tog poäng av Sidsjö-Böle i målrik match

28 aug 2023 Div. 5 Medelpad

Det blev en svängig tillställning mellan Sidsjö-Böle och Wiskan där ledningen skiftade och till slut slöt salomoniskt 4-4 sedan Johan Skog utjämnat för Wiskan med sitt andra mål för kvällen med lite styvt tio minuter kvar.
- Vi får jobba stenhårt för våra mål, och bjuder sedan dem på sina, suckar Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

Sidsjö-Böle hade ett markant spelövertag mot jumbon Wiskan, men lyckades aldrig skaka av sig västralaget hur man än bar sig åt.

Wiskan tog ledningen redan efter fem minuter spel. Johan Skog slog in bollen i centrum där den studsade in i målet via ett försvarsknä men hemmalaget kvitterade med vändande post genom Markus Persson.

Efter fint klapp-klapp-spel i minut tio satte Henrik Sahlén dit pannan på ett inlägg och Sidsjö-Böle hade snabbt och smärtfritt vänt på matchen.

Wiskans lån från Fränsta, David Danelian, drev fram i planen i den 20:e minuten och avslutade med att utjämna till 2-2 med ett lobbskott.

Precis innan halvtimman spelad var Wiskan åter i ledningen då Johan Skog hittade in med en boll i nätmaskorna.

Men målandet i halvleken var inte över utan i den 36:e minuten var det Olle Nordbergs tur att hitta rätt och prickade in den första fyrtiofemmans sjätte mål. Lika på tre således inför den andra halvleken.

Sidsjö-Böle fortsatte att dominera spel och chanser efter pausvilan och i mitten av den fick gamle GIF-backen Filip Tägtström på ett hårt vinkelskott efter marken som resulterade i 4-3 och man hade sedan lägen att en gång för alla stänga matchen.

Men istället rann ett inspel från kanten igenom hela Sidsjö-Böles försvar och vid den bortre stolpen dök Johan Skog upp och stötte in kvitteringen. Då återstod det drygt tio minuter.

Filip Tägström hade därefter en jättechans men bollen tog på en täckande Wiskanfot när bollen var på väg in i mål men kvällens målproduktion på Westhagen var redan tillända.

- Wiskan har en spelidé, backa hem och satsa på kontringar, och vi lyckades inte stänga ner deras omställningar. Vi får jobba stenhårt för våra mål, har bland annat tre bollar i ramen, och bjuder sedan dem på sina mål. Stundtals spelar vi riktigt bra och fyndigt så det här poängtappet känns onödigt, suckar Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

Filip Tägström och Mohammed Rezaei på Sidsjö-Böles mittfält tillhörde matchens huvudfigurer.

I Wiskan ska LAGET hyllas.

Domaren Lina Blixth gjorde också en bra match, lade en bra nivå och hade en bra dialog med både spelare och ledare.

 

Sidsjö-Böle IFViskans IF

Sidsjö-Böle IF - Wiskans IF 4-4
28 augusti 2023 - 20:00 - Westhagen
0-1 självmål (5)
1-1 Markus Persson (6)
2-1 Henrik Sahlén (10)
2-2 David Danielian (20)
2-3 Johan Skog (29)
3-3 Olle Nordberg (36)
4-3 Filip Tägtström (69)
4-4 Johan Skog (79)
Domare: Lina Blixth
Publik: 25
Matchfakta

Andra raka seriesegern för Svartvik - så säger succétränaren: "Ny rolig säsong"

30 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Svartvik är som bekant klara för spel i Medelpadsallsvenskan nästa år efter en näst intill klockren säsong i femman som man vann i överlägsen still, o...

Läs mer

Wiskan förstärker tränarstaben ytterligare: "Viktiga tillskott"

29 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Först gjorde Wiskan klart med Tomas Eriksson som ny huvudtränare och nu förstärker man staben med Sebastian Backlund och Elias Sundqvist som assistera...

Läs mer

Maratontabell Medelpadsfemman 1990-2023

26 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Vilket lag är bäst i Medelpadsfemman de senaste 34 åren?Lokalfotbollen har svaret.Här nedan hittar du Maratontabellen för div. 5 Medelpad från 1990 ti...

Läs mer

Preliminärt: De här lagen lirar i Medelpadsfemman 2024

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Som läget är nu kommer det elva lag till spel i nästa års Medelpadsfemma.Från Medelpadsallsvenskan kommer tvångsnedflyttade Matfors 2 och jumbon Ånge ...

Läs mer

Johan Kolbäcks 24 mål räckte inte till topplacering för Söråker: "Inte tillräckligt tätt bakåt"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Söråker låg efter våren bra med i kampen om att nå andraplatsen i Medelpadsfemman men tappade under hösten och fick nöja sig med en femteplats, fem pi...

Läs mer

"Nödlösningen" Yman förde upp IFK Timrå till Medelpadsallsvenskan: "Höjde oss när det behövdes"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Adrian Yman tog över som spelande tränare i IFK Timrå efter att nye Edin Muratovic fått kliva av i våras.Något som utmynnade i att det unga laget, eft...

Läs mer