Efter säkrandet av nytt kontrakt: Matforstränaren förlänger

Det andra året i en serie brukar av hävd alltid bli tuff,
Så även för Matfors IF som till slut ändå lyckades bärga nytt kontrakt i division 3 Mellersta Norrland.
– Sista tredjedelen av säsongen tycker jag är bra, där vi också är ett av seriens formstarkaste lag, säger MIF-tränaren Andreas Jonsson som avslöjar att han gjort klart för ytterligare en säsong.

2020 tog Matfors trean med storm som nykomlingar och var nära att knipa en kvalplats till division 2.

Den andra säsongen brukar vara tuffare av hävd och det var nåågot som även Brukets Blå fick känna på.,

Men efter en knagglig säsong där poängintaget inte stod i parentet med spelet lyckades man få bra fyr på pannorna i slutet av säsongen och säkrade nytt kontrakt där skytteligavinnaren Robin Bergmans segermål i slutminuten över Sollefteå visade sig bli utslagsgivande.

Lokalfotbollen ställde några frågor till tränaren Andreas Jonsson om den långa och spännande säsongen.

Är du nöjd med er säsong?
– Både ja och nej. Första tredjedelen är svag, andra tredjedelen är okej och sista tredjedelen av säsongen tycker jag är bra, där vi också är ett av seriens formstarkaste lag. Vi lyckas med målsättningen om att etablera oss i trean men vi hade också som målsättning om att bli bästa Medelpadslag och där var vi inte riktigt nära.

Vad har varit det bästa med årets säsong?
– Att vi trots ett utsatt läge stora delar av säsongen ändå hittar kraft och energi och avslutar säsongen bra. Stor eloge till truppen som varit fantastisk på den fronten. Att vi är 25 gubbar på träning i november tycker jag säger en hel del om karaktären på denna grupp.

...och sämsta?
– Konstgräsplanerna i november utan värme. Ingen skugga ska falla över Sundsvalls kommun som har skött det riktigt bra måste jag säga. Däremot Örnsköldsviks- och Härnösands kommun borde skämmas över bristfällig belysning och obefintlig värme på planerna. Hörde att det även var illa i Umeå.

Någon spelare som har överraskat det lilla extra på dig i år?
– Många har gjort det väldigt bra men jag väljer att lyfta juniorerna Gustav Lange, Rasmus Wiklander, Vincent Johnson, Cosmo Roberts & Hampus Norrmén som alla har fått göra division 3-debut och dessutom gjort det väldigt bra, det blir spännande att följa dessa egna produkter framöver.

Kommer du att fortsätta i Brukets Blå även nästa år?
– Ja, jag blir kvar som tränare ock vi har dessutom gjort klart med en till tränare som kommer leda laget tillsammans med mig. Vi kommer gå ut med vem det är här i dagarna.

Nåt nytt när det gäller spelartruppen, nya eller tappade?
– Inget nytt ännu, däremot är det många som redan nu sagt att dom kör vidare 2022 så det känns väldigt bra. Fokus för oss till att börja med blir att behålla befintlig trupp och sedan utifrån det får vi se vart vi behöver förstärka.

Avslutningsvis, vad säger du om Lokalfotbollens bevakning av trean-serie i år?
– Strålande precis som vanligt!

2022 kommer Medelpad att ha fem lag i division 3. Utöver Matfors blir det Lucksta, Sund, Östavall och nykomlingarna Alnö. Om samtliga lag kommer att kunna husera i en och samma division 3-serie återstår att se men risken är att åtminstone Alnö lär kunna hamna i södra Norrlandsserien.

Real Kubens tränare i halvtid: "Alla räknar med att vi går rena genom serien" - cuomatchen mot AIK spelas 21 augusti!

Kubikenborgs IF har under vårsäsongen inte bara vunnit sina tolv seriematcher utan även segrat i alla sex DM-matcherna och en i Svenska Cupen. 17 matc...

Läs mer

Det blir ingen fotbollsfest på Kubens IP - cupmatchen mot AIK flyttas till NP3 Arena

Cupmatchen 21 eller 22 augusti mot AIK går inte av stapeln på Kubikenborgs IP utan flyttas till vår lokala "nationalarena" NP3.- Vi skulle mer eller m...

Läs mer

Slädadagen – en välbesökt tillställning för generationer i 100-åriga Alnö IF

Med anledning av Alnö IF:s 100-årsfirande var det igår lördag dags för en familjedag på Släda IP. Det är också platsen som stått värd för fest och idr...

Läs mer

Lottat i Svenska Cupen - AIK för Kuben och Ettanmotstånd för GIF Sundsvall: "Roligaste lotten att få"

Det blev rena vinstlotten för Kuben i den andra omgången av Svenska Cupen - AIK hemma.För GIF Sundsvall blir det bortamatch mot Stockholm Internaziona...

Läs mer

Linus Hallenius sköt Kuben vidare i Svenska Cupen

Kuben är vidare till omgång 2 av Svenska Cupen. Detta efter en 3-2-vinst över division 2-laget Gottne. Stor segerorganisatör var Linus Hallenius som s...

Läs mer

Ikväll inleder Kuben årets cupäventyr då division 2-laget Gottne gästar

Ikväll kliver överlägsna division 3-ledarna Kubikenborgs IF in i cupspelet där division 2-laget Gottne väntar i den första omgången.- Gottne är ett st...

Läs mer