Efter tio raka förluster tog Sollefteå hem första segern - mot Alnö

Normalt brukar ett tränarbyte betyda energi på kort sikt.
Dock inte för Alnö som trots ledning mot jumbon Sollefteå föll med 1-2. Niplagets första seger efter tio raka förluster. Alnö hade chansen att rycka undan från nedflyttningsstrecket men så blev inte fallet.
- Det går inte att vända det här på en träning, förklarar Johnny Svelander, sportchef och åter tränare i Alnö.

 

I veckan sade Alnötränaren Patrik Nylund upp sig.
Idag mötte laget jumbon Sollefteå GIF på bortaplan med nygamle tränaren och numera sportchefen Johnny Svelander vid rodret.

Och det började i alla fall bra. Efter en mållös första halvlek tog sig William Svelander förbi på kanten och serverade Isak Sandin Lundgren öppet mål fram till 0-1.

Men ett hemmalag i våldsampoängnöd inte bara utjämnade utan även satte ett segermål med knappa kvarten kvar sedan William Westman löpt sig fri på en djupledsboll och rundat Axel Erngren i Alnömålet innan han placerade in segerbollen.

Jo, det blev vinstmålet. Alnö försökte gå för en kvittering men närmare än ett par frisparkar kom man inte utan Sollefteås "Giffar" kunde ta sina tre första poäng efter tio raka förluster.

- Har jättesvårt att se Sollefteålaget utam poäng. Idag var de riktigt taggade, skrek, gnällde och jublade över minsta bollvinst medan vi var mer disciplinerade i vårt uppträdande, säger Johnny Svelander.

Johnny fortsätter:
- Det märks att det här är ett lag utan självförtroende och då försvinner även kvaliteten. Vi har inget eget spel och under våren är det få bollar som studsat vår väg. Det går inte att vända det här på en träning. Vi har FV Akademi i sista matchen nu i vår och vänder mot dem i höst. Vi ska avsluta med en seger och sedan ska vi spela den fotboll vi visade att vi kan spela ifjol och ta dubbelt så många poäng i höst, lovar Johnny Svelander.

 

Sollefteå GIF FFAlnö IF

Sollefteå GIF FF - Alnö IF (tips: 2-4)
18 juni 2023 - 17:00 - Nipvallen
0-1 Isak Sandin Lundgren (52)
1-1 Frimpong Kubi Yaw Boachie (56)
2-1 William Westman (77)
Domare: Jonas Hägglund
Publik: ej räknad
Matchfakta

Omgång 5: Kuben bara vinner, Selånger spräckte Dvärsätts svit, Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 dödade Selånger Dvärsätts svit på fyra raka segrar, Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dr...

Läs mer

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer