Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slutet som ungdomarna i KFC kunde rinna ifrån.
- Vi gör en jättebra match mot ett starkt Södermalm med många bra namn på papperet men även i verkligheten, säger Kungsnäs tränare Patrik Åsell.

Elias Berglund hade en fin kväll på Westhagen och prickade in fyra av Kungsnäs mål i 7-1-segern över Södermalm. Siffror som egentligen inte speglade matchen som var betydligt jämnare än vad slutresultatet visar. Kungsnäs fick ett psykologiskt 3-1-mål i slutminuten av den första halvleken, Elias Berglund. Dessförinnan var det hemmamålvakten Axel Tjärnlund som med flera fina parader såg till att inte "farbröderna" i Södermalm fick ett målmässigt övertag.
Efter att Elias Berglund utökat till 4-1 med lite drygt tjugan kvar kunde Kungsnäs även spä på med tre bollar till när gästerna försökte flytta upp samtidigt som orken började tryta.

- Vi gör en jättebra match mot ett starkt Södermalm med många bra namn på papperet men även i verkligheten. Kul för våra unga killar att möta spelare som lirat på en hög nivå även om deras karriärer peakat. Vi tog hela tiden löpningar för att tötta ut dem och visade även tålamod vilket gav resultat och från minut 45 hade vi kontroll, säger Kungsnäs tränare Patrik Åsell.

- Vi gör spelmässigt en av de bättre matcherna under säsongen, speciellt i första halvlek, då vi hade mest boll och skapade flest chanser där vi kanske borde gjort några fler mål. När de vann boll långt nere på sin planhalva slog de om snabbt med långa bollar mot kvicka forwards där vi inte riktigt hängde med. Tyvärr rann det iväg på slutet men vi tar med oss att vi rullat fin fotboll och fört matchen, säger Södermalms tränare Johan Thelin.

Axel Tjärnlund i målet är redan nämnd och värt ett omnämnande är givetvis även fyramålsskytten Elias Berglund plus Adam Salin, född 09, som debuterade i seniorsammanhang med att även hitta nätet. Han "värmde upp" med en pojklagsmatch mot Matfors innan.

Mittbacken Johan Hagesjö och anfallaren Ahmad Kreis var extra duktiga i Södermalm. Johan gjorde sin bästa match i SFF-tröjan medan Ahmad peppade laget med positivt snack och var hela tiden giftig. Det var bara målen som saknades.
Beröm även till domaren Thomas Thunström som tillät fysisk fotboll och inte blåste så fort en lättare spelare föll i närkamp med en mer robustare med bättre balans.

 

Kungsnäs FC            Södermalm FF emblem
Kungsnäs FC - Södermalm FF 7-1
26 juni 2024 - 20:00 - Westhagen
1-0 Edwin Björnström (11)
2-0 Elias Berglund (22)
2-1 Mattis Olofsson (29)
3-1 Elias Berglund (45)
4-1 Elias Berglund (68)
5-1 Adam Salin (80)
6-1 Elias Berglund (83)
7-1 Vilmer Nordin (89, straff)
Domare: Thomas Thunström
Publik: 48

Succé för Kungsnäs FC under sin första seniorsäsong: "Träningsvilliga killar"

22 jul 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs FC gör i år sin första säsong inom seniorfotbollen - och man gör det med bravur. Först kvalificering till A-slutspelet i Medelpadsfemman och ...

Läs mer

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer