Elin Mattsson segerskytt för Fränsta mot Sundsvalls FF i sista hemmamatchen för säsongen

11 sep 2021 Div. 3 Medelpad

Domaren Albin Eriksson hann knappt blåsa igång första halvlek innan det var dags för ny avspark. Redan i andra matchminuten gör Fränstas Malin Sandström 1-0 på ett skott efter en öppnande passning från högerkanten.

Därefter ägde Fränstatjejerna första kvarten totalt och pressande gästande Sundsvalls FF försvar som hade en tuff period. Gästernas första riktiga chans kom i den 17:e minuten genom Angelica Vörlin Eriksson som sköt strax över hemmamålet.

Efter den chansen tog SFF över mer och mer i första halvlek. När klockan visade på 30 minuter så var det dags igen för samma tjej att återigen rinna igenom Fränstas försvar, men även denna gång gick bollen strax utanför. Men skam den som ger sig, 2 minuter senare får Angelica Vörlin Eriksson återigen chansen efter att blivit frispelad och denna gång rullar hon lugnt in 1-1.

När det blåses till halvtidsvila står det fortfarande 1-1 på tavlan och det får nog anses helt rättvist i det läget.

När så lagen kommer ut till spel i andra halvlek har hemmalaget gjort en del förändringar och Ebba Dübbel kliver upp från mittbacksplats till toppforward. Det gör att Fränsta får ett större tryck igen på gästerna och anfallen blir längre och farligare, något som saknades i första halvlek.

Men med ett fint försvarsspel av SFF och mycket bra målvaktsspel av Dahabo Muhudin Ali, normalt utespelare, står det fortfarande 1-1 på tavlan. Men i den 49:e minuten får Elin Mattsson bollen på sin högerkant och skickar iväg ett skott som går via ribban i mål och 2-1 till Fränsta kommer upp på matchtavlan och står sig tiden ut. Hemmasegern är ett faktum och får anses vara rättvis, även om SFF också hade en del farliga chanser i andra halvlek.

– Få målchanser i en dålig match på ett svårspelat underlag i regnet. 1-1 hade varit mer rättvist men det är inte alltid som man får som man vill, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.

I Fränsta ger vi extra plus till Nora Persson för sitt slit och till Ebba Dûbbel som satte borta försvaret på ständiga prov i andra halvlek.

I SFF måste målvakten Dahabo Muhudin Ali få mycket väl godkänt då hon höll kvar sitt lag med fina räddningar i andra halvlek. Även plus till målskytten Angelica Vörlin Eriksson som ställde till oror i hemmaförsvaret gång på gång.

Klart godkänt också till dagens domare Albin Eriksson som utan assisterande skötte sig med den äran.

Text & bilder: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu.

 

FRÄNSTA IK - SUNDSVALLS FF 2-1
1-0 Malin Sandström (2)
1-1 Angelica Vörlin Eriksson (32)
2-1 Elin Mattsson (49)
Domare: Albin Eriksson
Publik: 22
Arena: Myggvallen
Matchfakta

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer

Sista damlaget från Ånge kommun försvinner - Fränsta IK drar sig ur trean

4 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Fränsta IK tvingas dra sig ur Damtrean.Och anledningen stavas spelarbrist.- Den nya regeln om åldersgräns blev dödsstöten för oss, säger tränaren Mick...

Läs mer