Emma Carlsson segerskytt för Selånger Utveckling not Matfors: "Borde stängt ner tidigare"

7 jun 2023 Div. 3 Medelpad

Med knappa tjugan kvar bredsidade Emma Carlsson in 2-1 för Selånger Utveckling hemma mot Matfors och kunde säkra tre nya poäng.
- En match mellan två spelande lag somvi kontrollerar och borde stängt ner tidigare, säger Selångertränaren Ted Danielsson.

Selånger Utveckling fortsätter skugga Kovland i toppen av tabellen. Detta efter en knapp men klar 2-1-seger över Matfors hemma på IP.

Ledningsmålet kom i den sjunde minuten. Efter en spelvändning drev Isa Hammarström i från kanten innan hon avlossade ett skott som gick över MIF-målvakten och in i bortre gaveln.

SSK hade fortsatt övertag men lyckades inte omvandla detta i ett ytterligare mål och i mitten av den andra halvleken kunde istället gästernas Joanna Fuenzalida utjämna på straff.

Det tog emellertid knappt fem minuter för hemmalaget att "återställa ordningen". Stina Rotvold tog emot en boll inne i Matfors straffområde, vände bort en försvarare och lade över till Emma Carlsson som bredsidade in den i borte hörnet. Ett mål som skulle visa sig räcka till seger.

- En match mellan två spelande lag somvi kontrollerar i 90 minuter och borde stängt ner tidigare. Vi är snabba i omställningarna, bra spelvändningar och hittar stundtals fint kombinationsspel i alla lagdelar. Vi har just nu bra utveckling för alla våra spelare i olika lag, säger Selångertränaren Ted Danielsson.

- Trist förlust, vi kämpade och slet men bollen studsade inte vår väg ikväll mot ett bra Selånger, säger Matfors lagledare Hanna Nilsson.

Julia Boström, spelfördelare på mitten, var Selångers bästa och även Isa Hammarström är värd ett omnämnande för sitt pigga inhopp.

I Matfors plussar vi för backlinjen som gjorde ett riktigt bra jobb, kämpade tillsammans och stod upp starkt.

 

Selånger SK Dam UtvecklingMatfors IF 1

Selånger SK Utveckling - Matfors IF (tips: 1-1)
7 juni 2023 - 19:00 - Selånger IP
1-0 Isa Hammarström (7)
1-1 Joanna Fuenzalida (67)
2-1 Emma Carlsson (71)
Domare: Sefatullah Naghibi
Publik: 62
Matchfakta

Sundsvalls FF säkrade segern redan under den första halvleken mot Sund: "Helgjuten insats"

21 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF rev åt sig en 3-0-ledning redan innan paus, två långskott av Sara Johansson, och släppte sedan inte greppet utan den andra halvleken ble...

Läs mer

Selångermålvakt bröt benet: "Operation väntar"

21 sep 2023 Div. 3 Medelpad

I gårdagens match mellan Selånger U och Stöde skadade sig hemmamålvakten Amanda Westberg strax före paus och tvingades haltande kliva av.Nu har det vi...

Läs mer

Resultat & tabeller Damtrean 2023

20 sep 2023 Div. 3 Medelpad

• Resultat & tabell A-slutspelet • Resultat & tabell B-slutspelet • Resultat & tabell Grundserien

Läs mer

Vilma Cederqvist bakom Selånger U:s vändning mot Stöde

19 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Stöde ledde två gånger om men Selånger U vände och vann den svängiga matchen på Westhagen med 3-2, de två sista målen inprickade av Vilma Cederqvist.-...

Läs mer

Söråker från plattmatch till vinst över serieledarna

19 sep 2023 Div. 3 Medelpad

I helgen gjorde Söråker en plattmatch och föll mot Stöde med hela 0-5.Ikväll var man betydligt mer vässade och dängde serieledarna med 3-1!- Har aldri...

Läs mer

Kovland behåller serieledningen efter Tella Åströms dubbel

17 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Tella Åström inledde och avslutade målskyttet när Kovland vann med 3-1 över Medskogsbron och behåller därmed sin serieledning i A-slutspelet.- Inget s...

Läs mer