Essvik hämtade upp 0-2-underläge mot Kovland

10 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Kovland ledde med 2-0 och hade bud på mer men Essvik kom tillbaka och räddade en pinne sedan Anton Johansson kvitterat till 2-2 på sin egen stolpretur.
- Och sen var Henri Sjödal nära att sätta 3-2 men sköt över öppet mål från två meter, säger Essviks tränare Fredrik "Snuvan" Martinsson.

Kovland stod över premiäromgången och nu när man gick in i turneringen startade man i tempo furioso och gick för en knockout.
I den 13:e minuten var man riktigt på tårna och slog en snabb frispark som Henric Nylund kom helt ren på och placerade in 0-1.

Tio minuter senare knoppade veteranen Christoffer Brännström in en hörna till 2-0 och hade det inte varit för Michel Sjödal i Essviksmålet hade även trean lyst på Westhagens resultattavla.

Essvikstränaren Fredrik "Snuvan" Martinsson försökte väcka sitt lag genom ett dubbelbyte, in med William Åsenlund och Philip Hagblom. Något som också gav resultat då Jonathan Åhlin dribblade in från kanten och avsluta med en strumprullare till 1-2. Game on!

Inför den andra halvleken kom "hemmalaget" (matchen spelades som sagt på Westhagen) ut med energi och tidigt var man ikapp sedan Anton Johansson fått en djupledspassning från Henri Sjödal och ren med duktige Max Appelqvist i KIF-målet placerade han första skottet i stolpen men tog sedan hand om sin egen retur och utjämningen ett faktum. Och nu var det Appelqvists tur att kliva in och rädda sitt lag med fina parader och en bra målvakt ska ju har tur och det hade han verkligen när Henri Sjödal tog sig igenom och från två meters håll sköt över "öppet mål".

- Den första halvtimman var det Kovlands match, vi vann inte en enda duell och när vi väl fick tag i bollen slog vi bort den. Gjorde ett par byten och det gav effekt och vi fick in en reducering och hade även in 2-2 men det dömdes bort för offside. Den andra halvleken var vår och vi vann de flesta närkamperna, kladdade inte så mycket på bollen utan spelade rakare och fick en tidig kvittering. Sen låg vi på för tre poäng men de hade också en bra målvakt. Sett till hela matchen var nog 2-2 ett rättvist resultat, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.

- Vår första halvtimma var ruggit bra och där borde vi nog stängt matchen. Men istället började vi bli bekväma och tumma på det som vi gjort bra och bjöd in dem i matchen. Vi drabbades på en del skador på några "gamla gubbar" och det blev lite rörigt och de kunde ta över matchen när vi blev lite ängsliga i spelet då vi tvingades jaga boll. Vi hade varsin halvlek så oavgjort var nog rättvist i slutändan, säger Kovlands tränare Joel Falk.

I Essvik berömmer vi nämnda inhopparna Haglund och Åsenlund plus mv-Sjödal som höll kvar sitt lag i matchen under den första halvleken.

Max Appelqvist i KIF-målet gjorde några svettiga räddningar när Essvik jagade ett vinstmål i andra. Mittbacken Christoffer Brännström lysande på mittbacken fast han helst vill lira i anfallet. Överbetyg även till kantspelaren Henric Nylund ända fram till att han fick kliva av skadad.

 

Essviks AIFKovlands IF

Essviks AIF - Kovlands IF 2-2
10 maj 2023 - 20:15 - Westhagen
0-1 Henric Nylund (13)
0-2 Christoffer Brännström (23)
1-2 Jonathan Åhlin (44)
2-2 Anton Johansson (53)
Domare: Santiago Bedoya
Publik:
Matchfakta

Omgång 1: Så gick det i premiären när Medelpadsallsvenskan kickade igång

4 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Under den soliga fredagskvällen rullade Medelpadsallsvenskan 2024 i gång med fyra matcher och i den lika ledes fina lördagen spelades den femte kampen...

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Matfors IF åkte ur trean ifjol efter en tung säsong.Nu har Brukets Blå slickat såren efter alla spelartappen och ska åter ta sig an Medelpadsallsvensk...

Läs mer

Inför seriestarten; Kubikenborgs IF 2

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ifjol kom Kuben 2, "Tigerungarna" sjua efter en ojämn säsong med både höga toppar och djupa dalar, precis som det brukar vara med ungdomliga lag.I år ...

Läs mer

Inför seriestarten: Kovlands IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Kovland svarade för en kanonsäsong och förlorade bara en enda match på hela serien och tar nu ny sats för en minst lika stark insats med ett ännu mer ...

Läs mer

Inför seriestarten: IFK Timrå

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå kommer till spel som nykomlingar i Medelpadsallsvenskan med massor av starka nyförvärv som besitter mängder av rutin, dessutom har nästan al...

Läs mer