Essvik i förarsätet om kvalplatsen – för Ånge väntar ödesmatch

23 sep 2022 Div. 4 Medelpad

Ånge gjorde första målet i match men Anton Johansson vände till ledning för Essvik och i slutminuterna avgjorde namnen Danne med sitt 3-1-mål.
– Vi blev lite trötta i andra men då klev vår målvakt Michel Sjödal fram och gjorde några viktiga räddningar, säger Essviks tränare Kenneth Svensson.

Ett Ånge i starkt poängbehov tog ledningen mot ett likaledes poängjagande Essvik hemma på IP efter dryga kvarten då Mattias Edlund slog in returen efter Lee Tongsoung skott.

Då klev gästernas unge Anton Johansson in i handlingarna och via två mål inom loppet av åtta minuter kring halvtimman vände han på steken. Först nickade han in Philip Hagbloms högerinlägg och därefter nöp han på en retur sedan Danne Johanssons skott blockerats av en försvarare.
Sett till spelövertaget var Essviks ledning rättvis och hade kunnat utökats innan paus.

Gästerna såg ut att ha bra kontroll på matchen men en bit in i den andra halvleken flyttade Ånge upp sitt spel och vaskade fram en hel del chanser men vars avslut tog vägen utanför målramen eller så stod målvakten Michel Sjödal i vägen och tvingades till ett par starka parader för att inte tappa ledningen.

Istället kunde Danne Johansson avgöra i slutminuterna sedan han utnyttjat ett för svagt hemåtpass från en Ångespelare och därmed sett till att Essvik sitter i förarsätet om kvalplatsen till division 3 inför slutomgången nästa helg.

– Vi hade bra kontroll första halvan. I andra satsade de mer framåt samtidigt som vi blev lite trötta men då klev Misha fram och gjorde några viktiga räddningar och istället kunde Danne stänga ner matchen. Nu blir det en spännande sista omgång för vi vill gärna avsluta den med kvalspel till trean, säger Essviks tränare Kenneth Svensson.

– Tyvärr bjuder vi på två mål samtidigt som vi inte kan göra mål på våra chanser, deras målvakt gjorde några fina räddningar och deras spelare kastade sig och täckte flera avslut på ett uppoffrande sätt. Vi har haft problem med vårt målskytte hela säsongen och saknat en killer i de främre leden och det är därför som vi ligger där vi ligger i tabellen, säger Ånges tränare Jonas Sjöberg.

I Essvik ger vi honnör åt tvåmålsskytten Anton Johansson, bollvinnaren och spelfördelaren Marcus Sawert på det centrala mittfältet samt mittbacken med den eminenta vänstra uppspelsfoten Stefan Grönlund. Inte att heller förringa Michels Sjödals spel mellan stolparna under den andra halvleken.

Högeryttermittfältaren Josh Sundling fick chansen från start efter sitt fina inhopp senast och ynglingen tackade för att göra en prickfri insats och i vanlig ordning svarade Theo Evien för ett hårt och vägvinnande arbete på Ånges centrala mittfält.

 

Ånge IF emblemEssviks AIF emblem

Ånge IF - Essviks AIF 1-3
23 september 2022 - 19:30 - Ånge IP
1-0 Mattias Edlund (16) 
1-1 Anton Johansson (28)
1-2 Anton Johansson (36)
1-3 Daniel Johannson (89) 
Domare: Henrik Olsson (stabil och säker insats)
Publik: 57
Matchfakta

Blev spänning på Balders trots 3-0-ledning för Essvik mot IFK Sundsvall

26 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Med tio minuter kvar såg Essvik ut att ha en säker 3-0-ledning på Balders konstgräs.Då gjorde Olle Nordberg två snabba för IFK men riktig nerv hann de...

Läs mer

Målvaktsutvisning och straff när Matfors 2 vände mot Stockviks FF

26 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Stockvik ledde på Thulevallen med 2-1.Men tio minuter in i den andra halvleken fick man sin keeper målchansutvisad och på den efterföljande straffen k...

Läs mer

Lika på ett mellan Kuben 2 och Sund: "Inte kliniska avslut"

26 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Två mål i slutet av den första halvleken visade sig bli matchens enda när Kuben 2 och Sund kryssade.- Vi brände två frilägen innan deras kvittering me...

Läs mer

David Danielian på hugget när Fränsta inte gav Kovland en sportkeps: "Kontrollerade matchen från start"

26 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Vindsnabbe vänsterbacken David Danelian löpte sig fri två gånger om med mål som följd och lade grunden till Fränstas 5-0-seger över Kovland.- För ovan...

Läs mer

Högbom och Jönsson Hassels hjältar mot Kraftfull

25 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Christoffer Högbom (bilden) nöp en straff och Simon Jönsson avgjorde med ett vackert skott i slutminuterna när Hassel besegrade Kraftfull.- En riktigt...

Läs mer

Oskar Nordlunds dubbel i inledningen av den andra halvleken vände till Fränstaseger

19 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Tre mål och åtta gula kort bjöds det på när Fränsta vände Essviks tidiga ledning via två tidiga Oskar Nordlund-mål i den andra halvleken.- Vi gjorde t...

Läs mer