Essvik i förarsätet om kvalplatsen – för Ånge väntar ödesmatch

23 sep 2022 Div. 4 Medelpad

Ånge gjorde första målet i match men Anton Johansson vände till ledning för Essvik och i slutminuterna avgjorde namnen Danne med sitt 3-1-mål.
– Vi blev lite trötta i andra men då klev vår målvakt Michel Sjödal fram och gjorde några viktiga räddningar, säger Essviks tränare Kenneth Svensson.

Ett Ånge i starkt poängbehov tog ledningen mot ett likaledes poängjagande Essvik hemma på IP efter dryga kvarten då Mattias Edlund slog in returen efter Lee Tongsoung skott.

Då klev gästernas unge Anton Johansson in i handlingarna och via två mål inom loppet av åtta minuter kring halvtimman vände han på steken. Först nickade han in Philip Hagbloms högerinlägg och därefter nöp han på en retur sedan Danne Johanssons skott blockerats av en försvarare.
Sett till spelövertaget var Essviks ledning rättvis och hade kunnat utökats innan paus.

Gästerna såg ut att ha bra kontroll på matchen men en bit in i den andra halvleken flyttade Ånge upp sitt spel och vaskade fram en hel del chanser men vars avslut tog vägen utanför målramen eller så stod målvakten Michel Sjödal i vägen och tvingades till ett par starka parader för att inte tappa ledningen.

Istället kunde Danne Johansson avgöra i slutminuterna sedan han utnyttjat ett för svagt hemåtpass från en Ångespelare och därmed sett till att Essvik sitter i förarsätet om kvalplatsen till division 3 inför slutomgången nästa helg.

– Vi hade bra kontroll första halvan. I andra satsade de mer framåt samtidigt som vi blev lite trötta men då klev Misha fram och gjorde några viktiga räddningar och istället kunde Danne stänga ner matchen. Nu blir det en spännande sista omgång för vi vill gärna avsluta den med kvalspel till trean, säger Essviks tränare Kenneth Svensson.

– Tyvärr bjuder vi på två mål samtidigt som vi inte kan göra mål på våra chanser, deras målvakt gjorde några fina räddningar och deras spelare kastade sig och täckte flera avslut på ett uppoffrande sätt. Vi har haft problem med vårt målskytte hela säsongen och saknat en killer i de främre leden och det är därför som vi ligger där vi ligger i tabellen, säger Ånges tränare Jonas Sjöberg.

I Essvik ger vi honnör åt tvåmålsskytten Anton Johansson, bollvinnaren och spelfördelaren Marcus Sawert på det centrala mittfältet samt mittbacken med den eminenta vänstra uppspelsfoten Stefan Grönlund. Inte att heller förringa Michels Sjödals spel mellan stolparna under den andra halvleken.

Högeryttermittfältaren Josh Sundling fick chansen från start efter sitt fina inhopp senast och ynglingen tackade för att göra en prickfri insats och i vanlig ordning svarade Theo Evien för ett hårt och vägvinnande arbete på Ånges centrala mittfält.

 

Ånge IF emblemEssviks AIF emblem

Ånge IF - Essviks AIF 1-3
23 september 2022 - 19:30 - Ånge IP
1-0 Mattias Edlund (16) 
1-1 Anton Johansson (28)
1-2 Anton Johansson (36)
1-3 Daniel Johannson (89) 
Domare: Henrik Olsson (stabil och säker insats)
Publik: 57
Matchfakta

Omgång 4: Vinster för IFK Sundsvall och Kuben 2 plus tre kryssmatcher

24 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ikväll bjöds det på full omgång i Medelpadsallsvenskan med fem intressanta matcher. Svartvik tappade sina första poäng i år men hämtade in ett 0-2-und...

Läs mer

Omgång 3: Fem-etta för IFK Sundsvall i kamratmötet, jumbon kryssade mot serieledarna och Kuben 2 brände allt och föll mot Essvik och Selånger 2 avgjorde i 90:e minuten

19 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Sundsvall tog hem en fem-etta i kamratmötet med IFK Timrå, jumbon Sund tog poäng av serieledarna Kovland, Kuben 2 brände allt mot Essvik och föll ...

Läs mer

Omgång 2: Sent segermål för Kovland, 4-1-vinster för både Essvik och Matfors medan Tristan avgjorde mot moderklubben

11 maj 2024 Div. 4 Medelpad

I omgång 2 följde både Kovland och Svartvik upp sina premiärsegrar med nya trepoängare efter tuffa matcher mot Timrå respektive Kuben 2. Essvik och Ma...

Läs mer

Inför seriestarten: Svartviks IF

10 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Efter två raka uppflyttningar efter omstarten är Carl Bergseijes Svartvik uppe i Medelpadsallsvenskan, där man av Lokalfotbollen är uttalad favorit ti...

Läs mer

Omgång 1: Så gick det i premiären när Medelpadsallsvenskan kickade igång

4 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Under den soliga fredagskvällen rullade Medelpadsallsvenskan 2024 i gång med fyra matcher och i den lika ledes fina lördagen spelades den femte kampen...

Läs mer