Essvik "körde över" Sidsjö-Böle i andra halvlek

13 aug 2021 Div. 4 Medelpad

Sidsjö-Böle tog en tidig ledning på Westhagen men serietvåan Essvik kvitterade raskt för att sedan i andra halvlek gå ifrån till en 4-1-ledning innan hemmalaget kunde fastst'älla resultatet till 2-4 med matchens sista spark.
– Inför den andra halvleken gjorde vi några byten och taktiska disposissioner och formligen körde vi över dem i andra, säger Essviks tränare Ted Åkerlund.

Essvik vann förra fredagens möte lagen emellan med klara 5-1 uppe på "Vallen".

Men i returen på Westhagen var det Sidsjö-Böle som startade upp bäst. Efter en snabb omställning lyfte Tim Ströberg in ett inlägg i centrum och där kom Elias Lindqvist farande och nickade in 1-0.

Men ledningen skulle bli kortvarig och kvitteringen blev dråplig. För att rädda en hörna emot fumlade hemmamålvakten till det och efter diverse studsar tryckte Danne Johansson in 1-1 via en försvarare.

I den andra halvleken var det gästerna som tog befälet och inom loppet av nån minut i inledningen gjorde först Max Olsen 1-2 och Danne Johansson sitt andra mål.

Ett påslaget Essvik satte även ett fjärdemål inom loppet av fem minuter genom Mårten Gräntz.

Sidsjö-Böle gjorde första målet i matchen och man skulle även göra det sista men mer än en frisering av förlustsiffrorna gav inte Eric Nelins sista kick i matchenl.

I och med segern passerade Essvik ett spelledigt Alnö i serietoppen med en poäng, dock med en match mindre spelad. Det blir en lång och spännande höst.

– I den första halvleken var de bättre än oss, vet inte om det var ovanan av konstgräs? Inför den andra halvleken gjorde vi några byten och taktiska dispossisioner och körde formligen över dem i andra, säger Essviks tränare Ted Åkerlund.

– För oss blev det här dubbelmötena lite speciella med olika förutsättningar. Förra matchen saknade vi hela vårt ordinarie försvar och idag sak samma på mittfältet vilket inte är optimalt förstås. Ingen skugga ska falla över ersättarna men man blir sårbar med för många borta i samma lagdel, så är det bara. Resultatet speglade matchen då de var mer rejäla och distinkta. Vi kämpade hårt individuellt men det fungerade inte riktigt som ett lag för att vi ska få ut mer. Vi hänger ändå med hyfsat men men efter deras 3-1-mål gick luften ur oss, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

Hampus Andersson styrde och ställde på Essviks centrala mittfält med snack och inställning. Danne Johansson gör två viktiga mål. Inhopparen Arvid Jernkrook är även han värd beröm då han kom in efter paus med massor av energi och var ett konstant hot på högerkanten.

Jämnt överlag i ett Sidsjö-Böle utan toppar.

SIDSJÖ-BÖLE IF - ESSVIKS AIF 2-4
1-0 Elias Lindqvist (12)
1-1 Daniel Johansson (18)
1-2 Max Olsson (52)
1-3 Daniel Johansson (55)
1-4 Mårten Gräntz (60)
2-4 Eric Nelin (90)
Domare: Abdisadiq Muse Farah, Sundsvall
Publik: 37
Matchfakta

Div. 4, omgång 1 (3-4 maj): Så spelas premiärmatcherna

23 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Fredagen den 3 maj rullar Medelpadsallsvenskan igång 2024 med fyra matcher och en under lördagen, dock inga premiärmatcher på naturgräs. Det blev till...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag (20-21 april): Brakseger för Svartvik och ras för Matfors

21 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sex av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där två resultat står ut, Svartviks 9-0 över Harmånger och Matfors ras från 2-2 till ...

Läs mer

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer