Essvik säkrade segern över Hassel på 19 minuter

22 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Essvik behövde mindre än 20 minuter på sig för att stänga ner mötet hemma på "Vallen" mot Hassel. Då stod det 3-0 och med ett fjärde mål på stopptid i första var trepoängaren klappad och klar.
- Vi var totalt överlägsna, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.

Essvik är sugna på att avsluta säsongen med kvalspel till division 3. Något man gör om man tar hem andraplatsen i Medelpadsallsvenskan efter redan klara segrarna Fränsta.

Idag behövde man 19 minuter för att avgöra hemmamötet med Hassel i elljuset uppe på "Vallen".

Efter en hög press efter 20 sekunder vann man boll och Jonathan Åhlin kunde sätta 1-0.

I den nionde minuten vann Ludvig Leman Uppling tillbaka bollen nere vid kortlinjen och spelade tillbaka till Anton Johansson som tog emot och dribblade av en försvarare innan han sköt in 2-0.

3-0 kom efter en hörna i den 19:e där Marcus Sawert tryckte in bollen i hård kamp med lagkompisen Emil Norrman. Båda hävdade att de var sist på bollen men domaren valde Sawert som målskytt.

På stopptid i första var Hassels målvakt ute och botaniserade och drog på sig en frispark. Jonte Åhlin petade till Daniel Näslund som skickade in trean med vänstern rakt upp i, just det, det vänstra krysset.

Den andra halvleken blev spelmässigt jämnare och Hassel fick mer att säga till om och sett till chanser låg gästerna närmast matchens femte mål men Michel Sjödal ville hålla sin tredje raka nolla och så fick det bli.

- Vi var totalt överlägsna den första halvleken. De stod med hela laget på egen planhalva men vi lyckades hitta ytor och även pressa dem hårt när de hade bollen. I andra blev det mer avslaget och vi spelade mer eller mindre av matchen, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.

- Essvik var jäkligt bra medan vi var väldigt släpphänta och de tog tillvara våra felpass och straffade oss hårt. Första tjugo körde de över oss totalt och vi hängde inte alls med i deras tempo och vi lyckades inte med någonting. I andra fick vi lite styrsel på spelet och skapade väl så många chanser som dem. Men framförallt är jag nöjd att vi fick stopp på blödningen och visade att vi kan spela fotboll, säger Hassels team manager Seth Larsson.

Högerbacken Niklas Pedro och Michel Sjödal i målet får bäst betyg i Essvik.

Adam Persson och Yehannes Gebremichael Abera förtjänar beröm i Hassel som på bänken hade ledartrojkan Magnus Frisendahl, Kenneth Jansson och Fredrik Allgren.

 

Essviks AIFHassels IF

Essviks AIF - Hassels IF
22 september 2023 - 19:00 - Essviksvallen
1-0 Jonathan Åhlin (1)
2-0 Anton Johansson (9)
3-0 Marcus Sawert (19)
4-0 Daniel Näslund (45+2)
Domare: Henrik Hörnfeldt
Publik: 62
Matchfakta

Preliminärt: Här är de 12 klubbarna i Medelpadsallsvenskan 2024

25 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Det blir för första gången på många år 12 lag i division 4 Medelpad, den så kallade Medelpadsallsvenskan.Alnö och Matfors tillkommer från trean och Sv...

Läs mer

Alnö har gjort klart med en ny tränare efter degraderingen från trean

20 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Daryosh Hematian.Så heter Alnös nye tränare på herrsidan.33-åringen har ett förflutet som tränare i IF Warta och som spelare varit ungdomsproffs i Rap...

Läs mer

Lokalfotbollens unika Maratontabell för division 4 Medelpad 1929-2023 nu uppdaterad

19 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Säsongen 1929/30 spelades den första serien som motsvarar dagens division 4 Medelpad.Medelpadsallsvenskan har genom åren även innefattat lag från såvä...

Läs mer

Högst upp på tränare Filipovics want-list - nu klar för Fränsta

18 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Mittbacken Jordan Binns är en av Fränstatränaren Filip Filipovics drömspelare.Nu är Östavalls spelande tränare klar för seriekonkurrenten Fränsta.- De...

Läs mer

Ånge jumbo för andra året på raken i Medelpadsallsvenskan: "Såklart inte nöjda"

17 nov 2023 Div. 4 Medelpad

För andra året på raken kom Ånge sist i Medelpadsallsvenskan.Och den här gången får man lämna för spel i femman nästa år.- Ja, säsongen som var är vi ...

Läs mer

Essvik tappade storskytten - gjorde ändå sin bästa säsong på mannaminne: "Tvåa med flest mål"

17 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Inför den här säsongen tappade Essvik målsprutan Danne Johansson till grannen Svartvik.Men med Fredrik Martinsson som återkommande tränare och att Jon...

Läs mer