Essvik säkrade segern över Hassel på 19 minuter

22 sep 2023 Div. 4 Medelpad

Essvik behövde mindre än 20 minuter på sig för att stänga ner mötet hemma på "Vallen" mot Hassel. Då stod det 3-0 och med ett fjärde mål på stopptid i första var trepoängaren klappad och klar.
- Vi var totalt överlägsna, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.

Essvik är sugna på att avsluta säsongen med kvalspel till division 3. Något man gör om man tar hem andraplatsen i Medelpadsallsvenskan efter redan klara segrarna Fränsta.

Idag behövde man 19 minuter för att avgöra hemmamötet med Hassel i elljuset uppe på "Vallen".

Efter en hög press efter 20 sekunder vann man boll och Jonathan Åhlin kunde sätta 1-0.

I den nionde minuten vann Ludvig Leman Uppling tillbaka bollen nere vid kortlinjen och spelade tillbaka till Anton Johansson som tog emot och dribblade av en försvarare innan han sköt in 2-0.

3-0 kom efter en hörna i den 19:e där Marcus Sawert tryckte in bollen i hård kamp med lagkompisen Emil Norrman. Båda hävdade att de var sist på bollen men domaren valde Sawert som målskytt.

På stopptid i första var Hassels målvakt ute och botaniserade och drog på sig en frispark. Jonte Åhlin petade till Daniel Näslund som skickade in trean med vänstern rakt upp i, just det, det vänstra krysset.

Den andra halvleken blev spelmässigt jämnare och Hassel fick mer att säga till om och sett till chanser låg gästerna närmast matchens femte mål men Michel Sjödal ville hålla sin tredje raka nolla och så fick det bli.

- Vi var totalt överlägsna den första halvleken. De stod med hela laget på egen planhalva men vi lyckades hitta ytor och även pressa dem hårt när de hade bollen. I andra blev det mer avslaget och vi spelade mer eller mindre av matchen, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.

- Essvik var jäkligt bra medan vi var väldigt släpphänta och de tog tillvara våra felpass och straffade oss hårt. Första tjugo körde de över oss totalt och vi hängde inte alls med i deras tempo och vi lyckades inte med någonting. I andra fick vi lite styrsel på spelet och skapade väl så många chanser som dem. Men framförallt är jag nöjd att vi fick stopp på blödningen och visade att vi kan spela fotboll, säger Hassels team manager Seth Larsson.

Högerbacken Niklas Pedro och Michel Sjödal i målet får bäst betyg i Essvik.

Adam Persson och Yehannes Gebremichael Abera förtjänar beröm i Hassel som på bänken hade ledartrojkan Magnus Frisendahl, Kenneth Jansson och Fredrik Allgren.

 

Essviks AIFHassels IF

Essviks AIF - Hassels IF
22 september 2023 - 19:00 - Essviksvallen
1-0 Jonathan Åhlin (1)
2-0 Anton Johansson (9)
3-0 Marcus Sawert (19)
4-0 Daniel Näslund (45+2)
Domare: Henrik Hörnfeldt
Publik: 62
Matchfakta

Omgång 1 (3-4 maj): I morgon fredag startar Medelpadsallsvenskan

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Fredagen den 3 maj rullar Medelpadsallsvenskan igång 2024 med fyra matcher och en spelas under lördagen, dock inga premiärmatcher på naturgräs. Det bl...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag (20-21 april): Brakseger för Svartvik och ras för Matfors

21 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sex av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där två resultat står ut, Svartviks 9-0 över Harmånger och Matfors ras från 2-2 till ...

Läs mer

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer