Ett år i moll för Wiskan: "Katastrofsäsong"

5 dec 2021 Div. 5 Medelpad

Wiskan kom in snett direkt i årets säsong men hängde kvar i femman trots en enda vinst tack vare att Alnö 2 tog sin Mats ur skolan.
– Säsongen var en katastrof, målsättningen var långt högre, säger tränaren Martin Nordlander som väljer att kliva av efter bara ett år.

Wiskan hade hoppats på en fin säsong men man kom in snett direkt och inledde med sju raka förluster, bland annat 0-10 mot Kuben 2, innan man bröt den dystra trenden med en derbyseger över Torpshammar. En seger som blev lagets enda under hela året.

Men tack vare att Alnö 2 kastade in handuken mitt under säsongen undvek de blåvit-randiga nesan att åka ner i sexan.

Lokalfotbollen intervjuade nye tränaren Martin Nordlander om den kanske inte så lyckade säsongen.

Du kan inte vara speciellt nöjd med er säsong?
– Säsongen var en katastrof. Vi fick alldeles för lite träning på försäsongen på grund av bland annat coviden. Vi fick tidigt möjlighet att träna på Ånges konstgräs men långa resor med mera gjorde att uppslutningen redan där dalade. Sett till mina tidigare säsonger i WIF så var målsättningen långt högre. Tyvärr blev det inte så.

Vad har varit det bästa med årets säsong?
– Det positiva är grabbarna som ställde upp när det krisade som värst på folk. En dryg handfull spelare och lika många som slutat egentligen..

...och sämsta?
– Det sämsta är vår prestation och serieupplägget.

Någon spelare som har överraskat det lilla extra på dig i år?
– Tycker Rasmus Matsson utvecklades som väntat och tog ytterligare kliv framåt! Inget överraskande dock, men roligt. Han har för övrigt skrivit på för Torp nu, lycka till!

Kommer du att fortsätta som tränare i Wiskan även nästa år?
– Kommer inte fortsätta, mest på grund av tiden. Förhoppningsvis finns mer tid till familj, vänner och spontana aktiviteter. Föreningslivet får ta en paus helt enkelt..

Läget i spelartruppen? Några nya klara eller tappade?
– Jag har dålig koll på spelartruppen då jag redan klivit av men jag har hört att många slutar. WIF:s trotjänare Christian Widmark avslutade karriären med att hänga en frispark sista matchens slutminuter bland annat. Vi får väl hoppas han gör en rask comeback!

Avslutningsvis, vad säger du om Lokalfotbollens bevakning av Medelpadsfemman i år?
– Lokalfotbollens bevakning är kanon, hoppas ni kan fortsätta ert fina arbete.

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer