Ett år i moll för Wiskan: "Katastrofsäsong"

5 dec 2021 Div. 5 Medelpad

Wiskan kom in snett direkt i årets säsong men hängde kvar i femman trots en enda vinst tack vare att Alnö 2 tog sin Mats ur skolan.
– Säsongen var en katastrof, målsättningen var långt högre, säger tränaren Martin Nordlander som väljer att kliva av efter bara ett år.

Wiskan hade hoppats på en fin säsong men man kom in snett direkt och inledde med sju raka förluster, bland annat 0-10 mot Kuben 2, innan man bröt den dystra trenden med en derbyseger över Torpshammar. En seger som blev lagets enda under hela året.

Men tack vare att Alnö 2 kastade in handuken mitt under säsongen undvek de blåvit-randiga nesan att åka ner i sexan.

Lokalfotbollen intervjuade nye tränaren Martin Nordlander om den kanske inte så lyckade säsongen.

Du kan inte vara speciellt nöjd med er säsong?
– Säsongen var en katastrof. Vi fick alldeles för lite träning på försäsongen på grund av bland annat coviden. Vi fick tidigt möjlighet att träna på Ånges konstgräs men långa resor med mera gjorde att uppslutningen redan där dalade. Sett till mina tidigare säsonger i WIF så var målsättningen långt högre. Tyvärr blev det inte så.

Vad har varit det bästa med årets säsong?
– Det positiva är grabbarna som ställde upp när det krisade som värst på folk. En dryg handfull spelare och lika många som slutat egentligen..

...och sämsta?
– Det sämsta är vår prestation och serieupplägget.

Någon spelare som har överraskat det lilla extra på dig i år?
– Tycker Rasmus Matsson utvecklades som väntat och tog ytterligare kliv framåt! Inget överraskande dock, men roligt. Han har för övrigt skrivit på för Torp nu, lycka till!

Kommer du att fortsätta som tränare i Wiskan även nästa år?
– Kommer inte fortsätta, mest på grund av tiden. Förhoppningsvis finns mer tid till familj, vänner och spontana aktiviteter. Föreningslivet får ta en paus helt enkelt..

Läget i spelartruppen? Några nya klara eller tappade?
– Jag har dålig koll på spelartruppen då jag redan klivit av men jag har hört att många slutar. WIF:s trotjänare Christian Widmark avslutade karriären med att hänga en frispark sista matchens slutminuter bland annat. Vi får väl hoppas han gör en rask comeback!

Avslutningsvis, vad säger du om Lokalfotbollens bevakning av Medelpadsfemman i år?
– Lokalfotbollens bevakning är kanon, hoppas ni kan fortsätta ert fina arbete.

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer