Ex-allsvensk tar över som tränare i Selånger

Det blir förre GIF-backen Ola Persson som tillsammans med Marcus Dückhow som tar över som tränare i Selånger efter degraderingen till division 2.
Klubben behövde inte gå över ån efter vatten då duon ifjol hade hand om utvecklingslaget i trean. Något som borgar för kontinuitet.
– Ifjol fick vi spela mycket försvarsspel men i år hoppas vi kunna utveckla anfallsspelet och spela en passningsinriktad och offensiv fotboll i fart och fläkt i högt bolltempo, säger Ola Persson om hur laget ska spela i år.

Selångers damer har gjort klart med en ny tränare efter avgående Stefan Wickström.

Och man behövde inte gå över ån efter vatten.

Det blir nämligen Ola Persson och Marcus Dückhow, som ifjol tränade utvecklingslaget i division 3, som tar över efter fjolårets degradering till division 2.

Lokalfotbollen passade på att ställa några frågor till nye huvudtränaren Ola Persson.

Varför tog du över tränarsysslan?
– Det blev dezn bästa lösningen för föreningen. Jag har ju varit med och tränat 04:orna sedan begynnelsen och även haft hand om utvecklingslaget några år.

Ni har slagit ihop representationslaget och utvecklingslaget till en trupp i år. Hur fungerar det?.
– Ja, vi är 26-27 spelare i truppen just nu och vi har nu kört ett par veckor och det känns bra inom gruppen, både spelarna sinsemellan och med oss tränare.

Vad säger du om truppen?
– Det finns stor potential i den, grunden från damlaget finns kvar. Vi kommer att träna ännu tuffare i år när det gäller fys, teknik och spelövningar för att tjejerna ska kunna utvecklas ännu mer. Vi kommer även att ha individuell träning.

Blir det några ändringar i ert sätt att spela?
– Ifjol fick vi spela mycket försvarsspel men i år hoppas vi kunna utveckla anfallsspelet i tvåan och spela en passningsinriktad och offensiv fotboll i fart och fläkt i högt bolltempo. Så ibland är det inte bara negativt att åka ur en serie.

Några ändringar i spelartruppen sedan ifjol?
– Inga nya är klara utan i första hand jobbar vi på att få behålla fjolårets spelare. Några har dock lämnat. Det är anfallaren Tilda Wärulf och målvakten Olivia Wallner till SDFF, Felicia Lindström till Alnö, Philippa Johansson har flyttat till Stockholm och Alva Jönsson har kommit in på college i USA. Plus frågetecken för Ella Zetterberg och Mikaela Jensen. Lägg därtill våra fem korsbandsskador där det är oklart om det blir något spel i år för dem.

Så här skriver klubben på sitt instagram:

"Vi är väldigt glada över att det är just de som tar över och det liknar mer och mer ett vinnande koncept för att jobba oss tillbaka mot division 1!
Tillsammans med detta lyfter vi även upp tjejerna från utvecklingslaget och vi alla slår ihop som en gemensam träningsgrupp. Den träningsgruppen är alltså de spelare som kommer täcka både division 2 & 3".

Derbysseger med uddamålet för Selånger i höstpremiären – Johanna Hallberg outstanding

Selångers center Johanna Hallberg var bäst på plan och den stora anledningen till att laget vann höstpremiären mot Heffnersklubban2 med uddamålet av s...

Läs mer

Inför höststarten: Selånger-Heffnersklubban 2: "Utveckla vårt anfallsspel"

Efter ett långt sommaruppehåll är det dags för damtvåan att köra igång igen där Stöde, lite överraskande, leder en jämn men haltande tabell.Selånger ä...

Läs mer

Stöde avslutade våren med att vinna höstomgångens första match: "Skön revansch på Brunflo"

Stöde hamnade i underläge mot Brunflo men vände den fräna matcher till egen favör.Segermålet forcerade Line Sperring in efter en hörna.– Jävligt skönt...

Läs mer

0-6-förlust för Heffnersklubban 2 mot Ope – släppte in fyra mål sista kvarten

Heffnersklubban 2 föll tungt borta mot Ope på Torvallen.Men man hängde länge med i svängarna men sista kvarten öste hemmalaget på med fyra bollar och ...

Läs mer

Alicia & Ellen vände för Selånger efter tidigt underläge mot IFK Östersund 2: "Vi mötte ett skickligt lag"

Selånger hamnade i underläge hemma mot IFK Östersund 2 redan i den första minuten men vände på kuttingen via ett straffmål av Alicia Holmberg och Elle...

Läs mer

IFK Timrå tappade 2-0-ledning i Brunflo: "Orkade inte hålla tätt"

IFK Timrå ledde borta med 2-0 mot Brunflo efter Jennie Edströms frisparksmål och Maja Winsas inbrytning med fint avslut efter dryga timman.Ändå kunde ...

Läs mer