Ex-allsvensk tar över som tränare i Selånger

Det blir förre GIF-backen Ola Persson som tillsammans med Marcus Dückhow som tar över som tränare i Selånger efter degraderingen till division 2.
Klubben behövde inte gå över ån efter vatten då duon ifjol hade hand om utvecklingslaget i trean. Något som borgar för kontinuitet.
– Ifjol fick vi spela mycket försvarsspel men i år hoppas vi kunna utveckla anfallsspelet och spela en passningsinriktad och offensiv fotboll i fart och fläkt i högt bolltempo, säger Ola Persson om hur laget ska spela i år.

Selångers damer har gjort klart med en ny tränare efter avgående Stefan Wickström.

Och man behövde inte gå över ån efter vatten.

Det blir nämligen Ola Persson och Marcus Dückhow, som ifjol tränade utvecklingslaget i division 3, som tar över efter fjolårets degradering till division 2.

Lokalfotbollen passade på att ställa några frågor till nye huvudtränaren Ola Persson.

Varför tog du över tränarsysslan?
– Det blev dezn bästa lösningen för föreningen. Jag har ju varit med och tränat 04:orna sedan begynnelsen och även haft hand om utvecklingslaget några år.

Ni har slagit ihop representationslaget och utvecklingslaget till en trupp i år. Hur fungerar det?.
– Ja, vi är 26-27 spelare i truppen just nu och vi har nu kört ett par veckor och det känns bra inom gruppen, både spelarna sinsemellan och med oss tränare.

Vad säger du om truppen?
– Det finns stor potential i den, grunden från damlaget finns kvar. Vi kommer att träna ännu tuffare i år när det gäller fys, teknik och spelövningar för att tjejerna ska kunna utvecklas ännu mer. Vi kommer även att ha individuell träning.

Blir det några ändringar i ert sätt att spela?
– Ifjol fick vi spela mycket försvarsspel men i år hoppas vi kunna utveckla anfallsspelet i tvåan och spela en passningsinriktad och offensiv fotboll i fart och fläkt i högt bolltempo. Så ibland är det inte bara negativt att åka ur en serie.

Några ändringar i spelartruppen sedan ifjol?
– Inga nya är klara utan i första hand jobbar vi på att få behålla fjolårets spelare. Några har dock lämnat. Det är anfallaren Tilda Wärulf och målvakten Olivia Wallner till SDFF, Felicia Lindström till Alnö, Philippa Johansson har flyttat till Stockholm och Alva Jönsson har kommit in på college i USA. Plus frågetecken för Ella Zetterberg och Mikaela Jensen. Lägg därtill våra fem korsbandsskador där det är oklart om det blir något spel i år för dem.

Så här skriver klubben på sitt instagram:

"Vi är väldigt glada över att det är just de som tar över och det liknar mer och mer ett vinnande koncept för att jobba oss tillbaka mot division 1!
Tillsammans med detta lyfter vi även upp tjejerna från utvecklingslaget och vi alla slår ihop som en gemensam träningsgrupp. Den träningsgruppen är alltså de spelare som kommer täcka både division 2 & 3".

Div. 2 dam, omgång 1: Fyra av de tio lagen kommer från Medelpad

Den 2 maj är det avspark för damernas division 2 Mellersta Norrland. Av de tio lagen är fyra från Medelpad och de övriga från Jämtland/Härjedalen (5) ...

Läs mer

Träningsmatch: Emmie Björklund tvåmålsskytt när Selånger gjorde en fem-etta på Ope

Efter 1-1 i halvtid gjorde Selånger ett ryck efter pausvilan och slog tillbaka seriekonkurrenten Ope med klara 5-1 i träningsmatchen på Westhagen seda...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtvåan - program, resultat & målgörare

Heffnersklubban 2 spelade 1-1 igår lördag mot KB65 och idag lirade IFK Timrå bortamatch mot seriekollegan Härnösands SK på Högslättens konstgräs där d...

Läs mer

Domsjö fick inte ihop lag mot Selånger - då ställde Timrå upp med kort varsel

Domsjö tackade nej till träningsmötet med Selånger.Då ställde IFK Timrå upp på kort varsel - och fick som "tack" stryk med 0-3.- De ska ha en stor elo...

Läs mer

Mittback från Alnö klar för Heffnersklubban 2

Heffnersklubban 2 har gjort klart med Tindra Andersson från Alnö.- Tindra är en kraftfull mittback med ett stort lugn och mod i sig och kommer ge oss ...

Läs mer

Uddamålsseger för Heffnersklubban 2 över Medskogsbron

Division 3-laget Medskogsbron höll länge Heffnersklubban 2 stången men med knappa kvarten kvar satte Alice Hellman dit 2-1 för laget från tvåan. Något...

Läs mer