Ex-allsvensk tar över som tränare i Selånger

Det blir förre GIF-backen Ola Persson som tillsammans med Marcus Dückhow som tar över som tränare i Selånger efter degraderingen till division 2.
Klubben behövde inte gå över ån efter vatten då duon ifjol hade hand om utvecklingslaget i trean. Något som borgar för kontinuitet.
– Ifjol fick vi spela mycket försvarsspel men i år hoppas vi kunna utveckla anfallsspelet och spela en passningsinriktad och offensiv fotboll i fart och fläkt i högt bolltempo, säger Ola Persson om hur laget ska spela i år.

Selångers damer har gjort klart med en ny tränare efter avgående Stefan Wickström.

Och man behövde inte gå över ån efter vatten.

Det blir nämligen Ola Persson och Marcus Dückhow, som ifjol tränade utvecklingslaget i division 3, som tar över efter fjolårets degradering till division 2.

Lokalfotbollen passade på att ställa några frågor till nye huvudtränaren Ola Persson.

Varför tog du över tränarsysslan?
– Det blev dezn bästa lösningen för föreningen. Jag har ju varit med och tränat 04:orna sedan begynnelsen och även haft hand om utvecklingslaget några år.

Ni har slagit ihop representationslaget och utvecklingslaget till en trupp i år. Hur fungerar det?.
– Ja, vi är 26-27 spelare i truppen just nu och vi har nu kört ett par veckor och det känns bra inom gruppen, både spelarna sinsemellan och med oss tränare.

Vad säger du om truppen?
– Det finns stor potential i den, grunden från damlaget finns kvar. Vi kommer att träna ännu tuffare i år när det gäller fys, teknik och spelövningar för att tjejerna ska kunna utvecklas ännu mer. Vi kommer även att ha individuell träning.

Blir det några ändringar i ert sätt att spela?
– Ifjol fick vi spela mycket försvarsspel men i år hoppas vi kunna utveckla anfallsspelet i tvåan och spela en passningsinriktad och offensiv fotboll i fart och fläkt i högt bolltempo. Så ibland är det inte bara negativt att åka ur en serie.

Några ändringar i spelartruppen sedan ifjol?
– Inga nya är klara utan i första hand jobbar vi på att få behålla fjolårets spelare. Några har dock lämnat. Det är anfallaren Tilda Wärulf och målvakten Olivia Wallner till SDFF, Felicia Lindström till Alnö, Philippa Johansson har flyttat till Stockholm och Alva Jönsson har kommit in på college i USA. Plus frågetecken för Ella Zetterberg och Mikaela Jensen. Lägg därtill våra fem korsbandsskador där det är oklart om det blir något spel i år för dem.

Så här skriver klubben på sitt instagram:

"Vi är väldigt glada över att det är just de som tar över och det liknar mer och mer ett vinnande koncept för att jobba oss tillbaka mot division 1!
Tillsammans med detta lyfter vi även upp tjejerna från utvecklingslaget och vi alla slår ihop som en gemensam träningsgrupp. Den träningsgruppen är alltså de spelare som kommer täcka både division 2 & 3".

Förslag till serieindelning – samtliga Medelpadslag i samma division 2-serie

Ifjol var våra lokala division 2-lag uppdelade i två serier, Norra Norrland Syd och Mellersta Norrland.Enligt det förslag som skickats ut till klubbar...

Läs mer

Tränarklart i Stöde - det blir en intern lösning: "Viktigt att vi har en fungerande verksamhet"

Stödes division 2-damer har gjort klart med en ny tränare efter Linus Sjölander som tackat för sig.Och det blir en intern lösning då spelaren Emilia J...

Läs mer

Heffnersklubbans grundare och Grand Old Lady har gått bort – "Biggan" blev 95 år

En av den lokala fotbollens stora profiler har lämnat oss.1971 var hon med och grundade Heffnersklubbans BK, en förening för flickor och damer.Nu har ...

Läs mer

Heffnersklubbans huvudtränare Jonas Prytz: "Är otroligt stolt över tjejerna"

Heffnersklubbans BK tog som bekant hem både damtvåan och damtrean i år och avancerade i seriesystemet med både första- och andralaget.– Är otroligt st...

Läs mer

IFK Timrås tränare: "Nöjd med spelet, inte med tabellplaceringen"

IFK Timrå kom bara sjua av nio lag i damernas div. 2 Mellersta Norrland.En skuffelse?– Tittar vi i tabellen så är vi inte nöjda med hur säsongen har v...

Läs mer

Linus Sjölander slutar som damtränare för Stöde: "Nya äventyr väntar"

Stödes damer gjorde en fin säsong och landade på en fjärdeplats i div. 2 Mellersta Norrland som näst bästa Medelpadslag efter seriesegrande Heffnerskl...

Läs mer