Ex-allsvensk tar över som tränare i Selånger

Det blir förre GIF-backen Ola Persson som tillsammans med Marcus Dückhow som tar över som tränare i Selånger efter degraderingen till division 2.
Klubben behövde inte gå över ån efter vatten då duon ifjol hade hand om utvecklingslaget i trean. Något som borgar för kontinuitet.
– Ifjol fick vi spela mycket försvarsspel men i år hoppas vi kunna utveckla anfallsspelet och spela en passningsinriktad och offensiv fotboll i fart och fläkt i högt bolltempo, säger Ola Persson om hur laget ska spela i år.

Selångers damer har gjort klart med en ny tränare efter avgående Stefan Wickström.

Och man behövde inte gå över ån efter vatten.

Det blir nämligen Ola Persson och Marcus Dückhow, som ifjol tränade utvecklingslaget i division 3, som tar över efter fjolårets degradering till division 2.

Lokalfotbollen passade på att ställa några frågor till nye huvudtränaren Ola Persson.

Varför tog du över tränarsysslan?
– Det blev dezn bästa lösningen för föreningen. Jag har ju varit med och tränat 04:orna sedan begynnelsen och även haft hand om utvecklingslaget några år.

Ni har slagit ihop representationslaget och utvecklingslaget till en trupp i år. Hur fungerar det?.
– Ja, vi är 26-27 spelare i truppen just nu och vi har nu kört ett par veckor och det känns bra inom gruppen, både spelarna sinsemellan och med oss tränare.

Vad säger du om truppen?
– Det finns stor potential i den, grunden från damlaget finns kvar. Vi kommer att träna ännu tuffare i år när det gäller fys, teknik och spelövningar för att tjejerna ska kunna utvecklas ännu mer. Vi kommer även att ha individuell träning.

Blir det några ändringar i ert sätt att spela?
– Ifjol fick vi spela mycket försvarsspel men i år hoppas vi kunna utveckla anfallsspelet i tvåan och spela en passningsinriktad och offensiv fotboll i fart och fläkt i högt bolltempo. Så ibland är det inte bara negativt att åka ur en serie.

Några ändringar i spelartruppen sedan ifjol?
– Inga nya är klara utan i första hand jobbar vi på att få behålla fjolårets spelare. Några har dock lämnat. Det är anfallaren Tilda Wärulf och målvakten Olivia Wallner till SDFF, Felicia Lindström till Alnö, Philippa Johansson har flyttat till Stockholm och Alva Jönsson har kommit in på college i USA. Plus frågetecken för Ella Zetterberg och Mikaela Jensen. Lägg därtill våra fem korsbandsskador där det är oklart om det blir något spel i år för dem.

Så här skriver klubben på sitt instagram:

"Vi är väldigt glada över att det är just de som tar över och det liknar mer och mer ett vinnande koncept för att jobba oss tillbaka mot division 1!
Tillsammans med detta lyfter vi även upp tjejerna från utvecklingslaget och vi alla slår ihop som en gemensam träningsgrupp. Den träningsgruppen är alltså de spelare som kommer täcka både division 2 & 3".

Emmie Björklund fyramålsskytt när Selånger vände till en fem-etta i derbyt

Emmie Björklund hade en bra dag när Selånger avslutade säsongen med en 5-1-vinst i derbyt över Heffnersklubban 2. Den målfarliga anfallaren svarade fö...

Läs mer

IFK Timrå tappade 1-1 till 1-5 mot Kramfors Alliansen

IFK Timrå föll i avslutningsmatchen med kraftiga 1-5 borta mot Kramfors-Alliansen inför nästan 400 åskådare sedan hemmalaget gjort fyra raka mål vid s...

Läs mer

Seriesegrarna Alnö avslutade med ännu en vinst: "Kvalet i tankarna"

Trots en utespelare mellan stolparna vann Alnö serieavslutningen mot Östersund 2 med 3-1, alla målen inprickade under första halvlek och två av dem fr...

Läs mer

Heffnersklubban 2 har varvat upp under hösten - 5-2 över Kramfors-Alliansen idag: "Hittade många sätt"

I somras slog Kramfors-Alliansen ut division 1-laget Heffnersklubban ur Svenska Cupen.Men mot "Klubbans" andralag var man chanslösa i dagens division ...

Läs mer

Storseger för Selånger borta mot Härnösand

Selånger hamnade i underläge borta mot Härnösand men vände och tog hem sin sjunde raka seger via 7-1 sedan man haft en bra spridning på målskyttet. En...

Läs mer

Alnö klara för division 1-kval - säkrade seriesegern ikväll efter storvinst mot Timrå

Ett Alnö med vittring på serieseger och kvalspel till division 1 blev en övermäktig motståndare för IFK Timrå i derbyt hemma på konstgräset under fred...

Läs mer