Fem-etta för Kraftfull trots en man kort i en timma efter utvisning

28 aug 2022 Div. 5 Medelpad

FC Kraftfull ledde med 2-0 borta mot Sundsvalls FF då man efter halvtimman spelad fick en spelare utvisad.
SFF reducerade på straff strax därpå men istället för en utjämning gick gästerna ifrån till en 5-1-seger, en man kort till trots!
– Efter utvisningen backade vi hem och satsade på kontringar vilket var en taktik som slog väl ut, säger Kraftfulls tränare Torbjörn Persson.

FC Kraftfull fick en smakstart uppe på Balders konstgräs då Israel Kalenga kunde göra 0-1 på en tidig straffspark.

Sundsvalls FF fick chans till en replik men hemmaspelaren drog sin straffspark mitt på gästernas målman Timor Karmy.

Som lök på hemmalaxen satte istället Tesfalidet Elias 0-2 i den tionde minuten på ett skott som fick en märklig studs och gick in ovanför axeln på den snopne målvakten.

"Tess" räddade efter halvtimman spelad ett givet mål med händerna och fick syna det röda kortet. Juan Medina satte den efterföljande "stramaren" och SFF gick därefter för en kvittering men gästerna backade hem och försvarade sig väl med tio man.

Ställningen stod sig till mitten av den andra halvleken då, lite mot matchbilden, Kraftfull kunde göra psykologiska 1-3 genom Momodou Khan.
Då gick luften ur hemmalaget och Momodou Khan kunde först göra sitt andra mål och förre Sundspelaren Temesgen Habte Eyes fastställa segern till 5-1 i slutet av matchen.

– Vid började jättebra och efter 2-0 såg det ut som vi skulle göra både ett tredje och fjärde mål. Efter utvisningen backade vi hem, täckte ytor och satsade på kontringar vilket var en taktik som slog väl ut. Är imponerad av hur grabbarna löste det hela på planen och deras taktiska blick, säger Kraftfulls tränare Torbjörn Persson.

– Inget att säga om siffrorna, vi mötte ett bra och disciplinerat lag och de var bättre på varje position. Vi är inne i en dåligt trend och gör för många missar i matcherna, idag brände vi till exempel en straff vid 0-1 och tappade bort markeringen på flera av målen, säger Sundsvalls FF:s tränare Alex Medina.

Högt betyg till alla i Kraftfull och en extra blomma till målvakten Timor Karmy för sin straffräddning.
I Sundsvalls FF var det ingen som stack ut det där extra från mängden utan de flesta kan bättre.

.
Sundsvalls FF emblemSundsvalls FF emblem

Sundsvalls FF - FC Kraftfull 1-5
28 augusti 2022 - 15:00 - Baldershovs IP, konstgräs
0-1 Israel Kalenga (2, straff)
0-2 Tesfalidet Elias (10)
1-2 5. Juan Medina (32, straff)
1-3 Momodou Khan (67)
1-4 Momodou Khan (82)
1-5 Temesgen Habte Eyes (88)
Utvisning Kraftfull: Tesfalidet Elias (31)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 27
Matchfakta

Succé för Kungsnäs FC under sin första seniorsäsong: "Träningsvilliga killar"

22 jul 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs FC gör i år sin första säsong inom seniorfotbollen - och man gör det med bravur. Först kvalificering till A-slutspelet i Medelpadsfemman och ...

Läs mer

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer