Fem-etta för Kuben 2 över Söråker i höststarten

3 aug 2022

Kuben 2 visade med ackuratess varför de leder serien.
Idag hann man med att göra fem mål innan Söråker fick till ett tröstmål.
Hussein Al-Hasan och Dawit Solomon Tsegay svarade för två fullträffar vardera.
– Vi är jobbiga och möta och skapar mycket målchanser, säger Kubencoachen Stefan Lagergren.

Två seriesegrar på raken i Medelpadsfemman för Kubikenborg 2 och ledning efter vårens spel i år.
Och när nu höststarten kickade igång i afton körde "Tigerungarna" över serietrean Söråker med hela 5-1.

Redan efter drygt halvtimman spelad hade i tur och ordning Hugo Stenquist, Dawit Solomon och Hussein Al-Hasan hittat nätet och spänningen i matchen var död.

Strax innan timman spelad satte Hussein Al-Hasan sin andra fullträff innan så även Dawit Solomon så gjorde med en perfekt vänsterträff fram till 5-0.

Seriens skytteledare Johan Kolbäck tröstmålade för Söråker i den 78:e minuten och avslutade därmed målandet för aftonen.

– Vi har mycket bollinnehav och försöker styra matchen, sett över 90 minuter så slår vi väldigt många djupledshotande bollar som vi vill. Vi är jobbiga och möta och skapar mycket målchanser, säger Kubencoachen Stefan "Lagga" Lagergren.

– Inget man ska skylla på egentligen men vi hade alldeles för många borta för att kunna hota ett så bra lag som Kuben 2. Vi tvingades ställa upp med några spelare som aldrig lirat seniorfotboll tidigare och med vår materialare mellan stolparna orkade vi inte hänga med i deras tempo även om jag kanske inte tycker att resultatet speglade matchen rent spelmässigt men vi bjöd på lite för mycket bakåt, säger Söråkers spelande tränare Victor Selander.

Dawit Solomon på mitten och Leopold på topp Silfver, med tre assist, samt Hussein Train på kanten gjorde en bra insats i Kuben 2.

Materialförvaltaren Pontus Andersson Knut ställde upp i en svårt sitation utan några keeprar och ska inte ha någon skuld i förlusten.

 

Kubikenborgs IF 2 emblemSöråkers FF emblem

Kubikenborgs IF 2 - Söråkers FF 5-1
3 augusti 2022 - 20:15 - Kubikenborgs IP, konstgräs
1-0 Hugo Stenquist (7)
1-0 Dawit Solomon (30)
3-0 Hussein Al-Hasan (32)
4-0 Hussein Al-Hasan (58)
5-0 Dawit Solomon (66)
5-1 Johan Kolbäck (78)
Domare: Petter Lindbom
Publik: 38
Matchfakta