Fem-etta för Matfors 2 i naturgräspremiären på Viskans IP

11 maj 2022 Div. 5 Medelpad

Redan i den första minuten satte Matfors 2 0-1 på Viskans naturgräs vilket till slut utmynnade i en fem-etta för Brukets Bilaga som bjöd på sex målskyttar (Wiskans mål var ett oturligt självmål).
– Trodde att det skulle bli svårare motstånd än vad det till slut vart, säger Matforstränaren Magnus Danielsson.

Viskans IP bjöd på naturgräspremiär i afton men det var gästande Matfors 2 som redan i matchöppningen tog ledningen då Benjamin Westerlunds inlägg (?) seglade in över hemmamålvakten och in i bortre gaveln.
– Vi snackade innan matchen att försöka hålla tätt och våra positioner i defensiven första kvarten för att hitta in i matchen, säger Wiskans tränare Marco Padellaro.

I den 25:e minuten lossade William Edström stora kanonen utifrån och bollen gick i en båge över Wiskans keeper och 0-2 var ett faktum.

Strax därpå fick hemmagrabbarna en livlina in i matchen då man fick en indirekt frispark nära mål sedan Matforsmålvakten plockat upp en bakåtpassning. En petning och ett skott som gick in i mål via en MIF-tå gjorde ställningen till 1-2 och match igen.

Matfors hade mycket boll men saknade tålamodet och man försökte tidigt slå den avgörande passningen vilket gjorde att den rann ner till hemmamålvakten istället. Creed emellertid till Wiskans press på bollhållaren vilket gjorde att MIF-ungdomarna hamnade i tidsnöd.

1-2 i halvlek och Lokalfotbollen passade på att testa Wiskans smarriga högrevsburgare. Medan Lokalfotbollen smörjde kråset hann den andra halvleken ta sin början och på de fem inledande minuterna satte gästerna två snabba mål inom loppet av 50 sekunder och dödade matchen. "Bödlar" var William Bergman och Linus Vallin, ett tredje mål från distans som hittade rätt.

När timman precis passerats utökade Albin Hallberg till 1-5 på egen retur och där dog matchen fullständigt och vi fick nog ett inofficiellt världsrekord i antalet inkast. Måste ha varit minst ett 30-tal sista halvtimman. Detta varvat med ett par farliga Wiskanfrisparkar tätt utom.

– Trodde att det skulle bli svårare motstånd än vad det till slut vart, säger Matforstränaren Magnus Danielsson.

Lokalfotbollen-TV:
• Wiskans tränare Marco Padellaro efter 1-5 i naturgräspremiären hemma
• Tränaren Magnus Danielsson efter Matfors 2:s fem-etta på Viskans IP

Wiskans IF - Matfors IF 2 1-5
2022-05-11 - 19:00 - Viskans IP
0-1 Benjamin Westerlund (3)
0-2 William Edström (26)
1-2 självmål (28)
1-3 William Bergman (49)
1-4 Linus Vallin (50)
1-5 Albin Hallberg (61)
Domare: Henrik Hörnfeldt (i stort sett felfri, bra stämning på planen)
Publik: 36
Matchfakta

Zakaria Suliman tvåmålsskytt när Ånge besegrade Stöde i kvällens träningsmatch

25 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Under torsdagskvällen möttes Ånge och Stöde i en träningsmatch där de först nämnda vann med 3-1, två mål av Zakaria Suliman, där samtliga mål producer...

Läs mer

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer