Fem-etta i baken för Lucksta mot Hudiksvall: "Gör ändå en spelmässigt bra match"

23 mar 2024 Div. 2 Norrland

Hudiksvall tog en snabb ledning men Sani Tahir utjämnade med kvarten spelad.
Hemmalaget återtog ledningen tidigt i andra och därefter slocknade Medelpadingarna och föll i "division 2-mötet" till slut med klara 1-5 på Glysis.
- Spelmässigt gör vi ändå en bra match, säger Luckstas tränare Paul Thompson.

I träningsmatchen på Glysis mot Hudiksvalls FF, hemmahörande i division 2 Norra Svealand, tog hemmalaget en tidig ledning men Sani Tahir kvitterade med kvarten spelad.

I den andra halvleken återgav Asad Abdi Mohamed Nur HuFF ledningen tidigt in i andra och samme man utökade till 3-1 med lite drygt tian kvar. Men det skulle bli värre då Hudikgrabbarna dubblade sin målskörd sista fem minuterna fram till 6-1.

- Det låter kanske märkligt men rent spelmässigt gör vi ändå en bra match och de mål de gör kommer slumpvis och efter individuella misstag av oss. En eloge till Hudiksvall som förmådde utnyttja våra misstag till fullo, säger Luckstas tränare Paul Thompson.

Paul fortsätter:
- De tog ledningen genom ett "freak goal", ett mål som såg ut som klar offside och ett "misslyckat" skott som gick i en lobb över vår målvakt. Därefter tog vi över matchen totalt och spelade i ett högt tempo och hade bra kontroll, vi får till en snabb kvittering men borde ha gjort fler mål och gått till paus i ledning.

- Vi gjorde många byten i halvtid och fick inte till samma intensitet i spelet i andra men vi fortsatte ändå skapa chanser men hittade aldrig nätet. På slutet gjorde vi flera individuella misstag och på de här nivån blir de kostsamma, säger Paul Thompson.

- Trots att det drog iväg onödigt på slutet ska vi vara nöjda med spelet under den första halvleken där vi visade att vi kan spela jämnt med lag i division 2 trots att vi saknade elva spelare, avslutar Paul Thompson.

 

Hudiksvalls Förenade FFLucksta IF
Hudiksvalls FF - Lucksta IF 5-1
23 mars 2024 - 13:00 - Glysis Sparbanken Arena
1-0 Alvin Brisvåg (5)
1-1 Sani Tahir (15)
2-1 Asad Abdi Mohamed Nur (53)
3-1 Asad Abdi Mohamed Nur (79)
4-1 Viggo Rogström (84)
5-1 Christoffer Lindberg (90)
Domare: Robert Ahlman
Publik: 85
Matchfakta

Div. 2, omg. 3 (12-13 april): Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omg. 2 (6-7 april): Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer

Tar Lucksta sina första division 2-poäng mot fjolårets Ettanlag Boden?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta föll i sin historiska division 2-premiär borta mot Umeå FC Akademi.Nu är det ett revanschsuget gäng som äntrar NP3 Arena för möte med fjolåret...

Läs mer

Div. 2, omg. 1 (28 mars-1 april): Blytung division 2-debut för Lucksta - förre GIF-anfallaren Alexander Larsson tvåmålsskytt för UFC Akademi

1 apr 2024 Div. 2 Norrland

Idag premiärspelade Lucksta i division 2 med bortamöte med Umeå FC Akademi men det blev en blytung förlust med 0-4 mot UFC Akademi för ett i stora del...

Läs mer