Fem mål i andra halvlek av Hassel när man tog hem en "tennisseger" över Nedansjö i derbyt

4 sep 2022 Div. 5 Medelpad

Efter en jämn första halvlek på Nedansjö IP ledde, inte helt rättvist, Hassel med matchens enda mål.
Men efter att hemmalaget stått för ännu en bjudning kunde gästerna gå ifrån till en 6-2-seger.
– Vi äger den första halvleken men kan inte sätta dit bollen, och när vi sedan ger bort ett andra mål tidigt i andra försvann lite av andan, säger Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking.

Nedansjö hade det mesta under den första halvleken men det var gästande Hassel som tog ledningen i derbyt sedan Martin Gabrielsson Ling nickat in ett inlägg där hemmamålvakten kommit ut fel.

Hassel dubblade sin ledning tidigt i andra efter att hemmamålvakten stått för en ny fadäs och slagit en utspark rakt i gapet på en Hasselspelare så att Gustav Salomonsson kunde sätta tvåan.

Därefter lade lagen det här med försvarsspel åt sidan och det blev öppna landskap. Martin Gabrielsson Ling ökade i den 66:e minuten på till 0-3 men Nedansjö replikerade omgående genom Oskar Brusell.

Fem minuter senare såg Denniz Ekman till att återge Hassel en tremålsledning, som Gustav Salomonsson ökade på strax därpå och Max Olsén därefter strödde mer salt i hemmasåret, fyra Hasselmål på tolv minuter!

I slutminuterna gjorde Oskar Brusell mål och ställde sig bland dagens tre tvåmålsskyttar, en klen tröst kan jag tänka mig.

– Det var en dålig första halvlek där båda lagen stod för mängder av felpass. Efter att vi gör 2-0 rullar det på till 6-2 efter några fina mål efter inspel från högerkanten. Vi rullar på hela manskapet och blev bättre ju längre matchen led, säger Hassels team manager Seh Larsson.

– Vi äger den första halvleken men kan inte sätta dit bollen, och när vi sedan ger bort ett andra mål tidigt i andra försvann lite av andan. Vi försökte flytta upp men de var duktiga att utnyttja ytorna vi släppte till. Tycker inte alls att resultatet speglar matchen men de fick matchen lite dit de ville samtidigt som vi saknade den erfordeliga orken, säger Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking.

Hassel hade planens gigant i Simon Jönsson som inte satte sina fötter fel många gånger under de 90 minuterna. I övrigt en stark kollektiv insats, speciellt under den andra halvleken
Oskar Brusell gör två mål och hade bud på fler och var tillsammans med Jakob Hiltunen Nedansjös bästa.

 

Nedansjö IK emblemHassels IF emblem

Nedansjö IK - Hassels IF 2-6
4 september 2022 - 15:00 - Nedansjö IP
0-1 Martin Gabrielsson Ling (34) 
0-2 Gustav Salomonsson (53)
0-3 Martin Gabrielsson Ling (66)
1-3 Oskar Brusell (67)
1-4 Denniz Ekman (71)
1-5 Gustav Salomonsson (76)
1-6 Max Olsén (78)
2-6 Oskar Brusell (88)
Domare: Henrik Hörnfeldt
Publik: 42
Matchfakta

Succé för Kungsnäs FC under sin första seniorsäsong: "Träningsvilliga killar"

22 jul 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs FC gör i år sin första säsong inom seniorfotbollen - och man gör det med bravur. Först kvalificering till A-slutspelet i Medelpadsfemman och ...

Läs mer

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer