Fem mål på en halvtimma av Kuben 2-inhopparen Samuel Saraniemi

22 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Efter timman spelad ledde Sundsvalls FF med 2-1.
När domaren blåste av matchen en halvtimma senare hade Kuben 2 vänt till en 6-2-seger. Snacka om scenförändring – och nya serieledare!
– I andra halvlek maler vi på och skapar läge efter läge och vår inhoppare Samuel Saraniemi gör osannolika fem mål, säger Kubencoachen Stefan Lagergren.

Förre Kubenspelaren Eliaz Edberg gav Sundsvalls FF ledningen i den 25:e minuten efter ett snyggt kantmål och bara ett par minuter senare ökade Mohanad Redha Abbas på med en läcker frispark över muren.

Lite emot matchbilden då det var Kuben 2 som tryckte på och skapade flera lägen i inledningen och det hade kunnat blivit värre då en frispelad Fitim Ugzmaijli stoppades av bortamålvakten Emil Calissendorff som där höll sitt lag kvar i matchen.
För bara minuten senare fick Hannes Gidlund ett öppnande pass från Gustav Gladh och ren kunde han placera in reduceringen och ett hotande 0-3-underläge var helt plötsligt ett hanterbart 1-2.

– Vi hade sedan fyra-fem lägen att kvittera under den första halvleken men även de hade en nick i ribban, men det var väl deras sista chans i matchen, säger Kubencoachen Stefan Lagergren.

Kuben 2 tog ett markant grepp om den andra halvleken men SFF:s ledning stod sig fram till dryga timman spelad. Då gick tappen ur tunnan och "Tigerungarnas" inhoppare Samuel Saraniemi prickade in hela fem mål på raken den resterande halvtimman.

– I andra halvlek maler vi på och skapar läge efter läge och vår inhoppare Samuel gör osannolika fem mål. Sett till hela matchen tog vi bra kontroll direkt och spelade precis enligt matchplan, rullade bollen fint samtidigt som vi slog några farliga bollar på djupet och vi hade fem toppenlägen innan de får sin första som de gör mål på, och sen även den andra. På det hela gör vi en stark match och gör många fina mål och skapar tonvis med chanser som vi tränat på. Nu är det bara avsluten vi behöver fila på, och straffträning, säger Kubencoachen Stefan Lagergren.

Gustav Gladh och Mille på mitten och anfallsinhopparna Leopold Silfver och Samuel Saraniemi som kom in och vände på matchen. Plus även till Hannes Gidlund.

 

Sundsvalls FF emblemKubikenborgs IF 2 emblem

Sundsvalls FF - Kubikenborgs IF 2 2-6
22 juni - 19:00 - Baldersjhovs IP. konstgräs
1-0 Eliaz Edberg (25)
2-0 Mohanad Redha Abbas (28)
2-1 Hannes Gidlund (30)
2-2 Samuel Saraniemi (61)
2-3 Samuel Saraniemi (67)
2-4 Samuel Saraniemi (83)
2-5 Samuel Saraniemi (90)
2-6 Samuel Saraniemi (90+2)
Utvisning SFF: Emil Faltin (82)
Domare: Krister Sandin
Publik: 24
Matchfakta

FC Kraftfull dominerade men det dröjde till slutminuterna innan segern över Nedansjö var säkrad

29 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Det dröjde till det återstod bara några minuter innan FC Kraftfull, trots speldominans, kunde säkra 3-0-segern efter två sena mål.– Idag spelade vi br...

Läs mer

Fitim Ugzmailji tog död på Wiskans drömmar om poäng när han gjorde båda målen för SFF

29 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Wiskan hade hoppats få sig åtminståne en poäng innan sommaruppehållet.Och det var också nära när Sundsvalls FF gästade IP.Men Fitim Ugzmailji grusad d...

Läs mer

Kubikenborg 2 leder Medelpadsfemman under sommaruppehållet – avslutade våren med vinst i toppmötet med Söråker

29 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Kuben 2 har vunnit Medelpadsfemman två år på raken och leder nu även i år när vi är framme vid sommaruppehållet.Ikväll vann man med klara 3-1 borta mo...

Läs mer

Gustav Salomonsson tvåmålsskytt när Hassel vann med tennissiffror över Sund 2: "Vi dominerade totalt"

29 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Redan efter den första halvleken ledde Hassel med 4-0 på Flodbergs IP efter bland annat två mål av en pigg Gustav Salomonsson.Till slut skrevs segern ...

Läs mer

Oliver Andersson svarade för ett äkta hattrick i andra halvlek och säkrade Matfors 2:s seger på Kustängen

29 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Oliver Andersson svarade för ett äkta hattrick när Matfors 2 avgjorde under den andra halvleken med fyra mål mot hemmalaget Stockvik.– Vi gick ut till...

Läs mer

Tre mål på fem minuter när Sund 2 gled ifrån Wiskan och vann med tennissiffror

22 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Wiskan hängde bra med i målprotokollet fram till kvarten kvar.Då prickade hemmalaget Sund 2 in tre bollar på fem minuter och gick ifrån till ointaglig...

Läs mer