Fem mål på en halvtimma av Kuben 2-inhopparen Samuel Saraniemi

22 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Efter timman spelad ledde Sundsvalls FF med 2-1.
När domaren blåste av matchen en halvtimma senare hade Kuben 2 vänt till en 6-2-seger. Snacka om scenförändring – och nya serieledare!
– I andra halvlek maler vi på och skapar läge efter läge och vår inhoppare Samuel Saraniemi gör osannolika fem mål, säger Kubencoachen Stefan Lagergren.

Förre Kubenspelaren Eliaz Edberg gav Sundsvalls FF ledningen i den 25:e minuten efter ett snyggt kantmål och bara ett par minuter senare ökade Mohanad Redha Abbas på med en läcker frispark över muren.

Lite emot matchbilden då det var Kuben 2 som tryckte på och skapade flera lägen i inledningen och det hade kunnat blivit värre då en frispelad Fitim Ugzmaijli stoppades av bortamålvakten Emil Calissendorff som där höll sitt lag kvar i matchen.
För bara minuten senare fick Hannes Gidlund ett öppnande pass från Gustav Gladh och ren kunde han placera in reduceringen och ett hotande 0-3-underläge var helt plötsligt ett hanterbart 1-2.

– Vi hade sedan fyra-fem lägen att kvittera under den första halvleken men även de hade en nick i ribban, men det var väl deras sista chans i matchen, säger Kubencoachen Stefan Lagergren.

Kuben 2 tog ett markant grepp om den andra halvleken men SFF:s ledning stod sig fram till dryga timman spelad. Då gick tappen ur tunnan och "Tigerungarnas" inhoppare Samuel Saraniemi prickade in hela fem mål på raken den resterande halvtimman.

– I andra halvlek maler vi på och skapar läge efter läge och vår inhoppare Samuel gör osannolika fem mål. Sett till hela matchen tog vi bra kontroll direkt och spelade precis enligt matchplan, rullade bollen fint samtidigt som vi slog några farliga bollar på djupet och vi hade fem toppenlägen innan de får sin första som de gör mål på, och sen även den andra. På det hela gör vi en stark match och gör många fina mål och skapar tonvis med chanser som vi tränat på. Nu är det bara avsluten vi behöver fila på, och straffträning, säger Kubencoachen Stefan Lagergren.

Gustav Gladh och Mille på mitten och anfallsinhopparna Leopold Silfver och Samuel Saraniemi som kom in och vände på matchen. Plus även till Hannes Gidlund.

 

Sundsvalls FF emblemKubikenborgs IF 2 emblem

Sundsvalls FF - Kubikenborgs IF 2 2-6
22 juni - 19:00 - Baldersjhovs IP. konstgräs
1-0 Eliaz Edberg (25)
2-0 Mohanad Redha Abbas (28)
2-1 Hannes Gidlund (30)
2-2 Samuel Saraniemi (61)
2-3 Samuel Saraniemi (67)
2-4 Samuel Saraniemi (83)
2-5 Samuel Saraniemi (90)
2-6 Samuel Saraniemi (90+2)
Utvisning SFF: Emil Faltin (82)
Domare: Krister Sandin
Publik: 24
Matchfakta

Andra raka seriesegern för Svartvik - så säger succétränaren: "Ny rolig säsong"

30 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Svartvik är som bekant klara för spel i Medelpadsallsvenskan nästa år efter en näst intill klockren säsong i femman som man vann i överlägsen still, o...

Läs mer

Wiskan förstärker tränarstaben ytterligare: "Viktiga tillskott"

29 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Först gjorde Wiskan klart med Tomas Eriksson som ny huvudtränare och nu förstärker man staben med Sebastian Backlund och Elias Sundqvist som assistera...

Läs mer

Maratontabell Medelpadsfemman 1990-2023

26 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Vilket lag är bäst i Medelpadsfemman de senaste 34 åren?Lokalfotbollen har svaret.Här nedan hittar du Maratontabellen för div. 5 Medelpad från 1990 ti...

Läs mer

Preliminärt: De här lagen lirar i Medelpadsfemman 2024

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Som läget är nu kommer det elva lag till spel i nästa års Medelpadsfemma.Från Medelpadsallsvenskan kommer tvångsnedflyttade Matfors 2 och jumbon Ånge ...

Läs mer

Johan Kolbäcks 24 mål räckte inte till topplacering för Söråker: "Inte tillräckligt tätt bakåt"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Söråker låg efter våren bra med i kampen om att nå andraplatsen i Medelpadsfemman men tappade under hösten och fick nöja sig med en femteplats, fem pi...

Läs mer

"Nödlösningen" Yman förde upp IFK Timrå till Medelpadsallsvenskan: "Höjde oss när det behövdes"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Adrian Yman tog över som spelande tränare i IFK Timrå efter att nye Edin Muratovic fått kliva av i våras.Något som utmynnade i att det unga laget, eft...

Läs mer