Fem mål på en halvtimma av Kuben 2-inhopparen Samuel Saraniemi

22 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Efter timman spelad ledde Sundsvalls FF med 2-1.
När domaren blåste av matchen en halvtimma senare hade Kuben 2 vänt till en 6-2-seger. Snacka om scenförändring – och nya serieledare!
– I andra halvlek maler vi på och skapar läge efter läge och vår inhoppare Samuel Saraniemi gör osannolika fem mål, säger Kubencoachen Stefan Lagergren.

Förre Kubenspelaren Eliaz Edberg gav Sundsvalls FF ledningen i den 25:e minuten efter ett snyggt kantmål och bara ett par minuter senare ökade Mohanad Redha Abbas på med en läcker frispark över muren.

Lite emot matchbilden då det var Kuben 2 som tryckte på och skapade flera lägen i inledningen och det hade kunnat blivit värre då en frispelad Fitim Ugzmaijli stoppades av bortamålvakten Emil Calissendorff som där höll sitt lag kvar i matchen.
För bara minuten senare fick Hannes Gidlund ett öppnande pass från Gustav Gladh och ren kunde han placera in reduceringen och ett hotande 0-3-underläge var helt plötsligt ett hanterbart 1-2.

– Vi hade sedan fyra-fem lägen att kvittera under den första halvleken men även de hade en nick i ribban, men det var väl deras sista chans i matchen, säger Kubencoachen Stefan Lagergren.

Kuben 2 tog ett markant grepp om den andra halvleken men SFF:s ledning stod sig fram till dryga timman spelad. Då gick tappen ur tunnan och "Tigerungarnas" inhoppare Samuel Saraniemi prickade in hela fem mål på raken den resterande halvtimman.

– I andra halvlek maler vi på och skapar läge efter läge och vår inhoppare Samuel gör osannolika fem mål. Sett till hela matchen tog vi bra kontroll direkt och spelade precis enligt matchplan, rullade bollen fint samtidigt som vi slog några farliga bollar på djupet och vi hade fem toppenlägen innan de får sin första som de gör mål på, och sen även den andra. På det hela gör vi en stark match och gör många fina mål och skapar tonvis med chanser som vi tränat på. Nu är det bara avsluten vi behöver fila på, och straffträning, säger Kubencoachen Stefan Lagergren.

Gustav Gladh och Mille på mitten och anfallsinhopparna Leopold Silfver och Samuel Saraniemi som kom in och vände på matchen. Plus även till Hannes Gidlund.

 

Sundsvalls FF emblemKubikenborgs IF 2 emblem

Sundsvalls FF - Kubikenborgs IF 2 2-6
22 juni - 19:00 - Baldersjhovs IP. konstgräs
1-0 Eliaz Edberg (25)
2-0 Mohanad Redha Abbas (28)
2-1 Hannes Gidlund (30)
2-2 Samuel Saraniemi (61)
2-3 Samuel Saraniemi (67)
2-4 Samuel Saraniemi (83)
2-5 Samuel Saraniemi (90)
2-6 Samuel Saraniemi (90+2)
Utvisning SFF: Emil Faltin (82)
Domare: Krister Sandin
Publik: 24
Matchfakta

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer