Fem röda och åtta gula kort när Stockvik tog hem en storseger över Ånge

16 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Efter den första halvleken på naturgräset på Kustängen ledde hemmalaget Stockvik med 1-0 och den andra halvleken såg öppen ut.
Men i den andra haglade det mål, gula och röda kort i strid ström.
Till slut stod Stockvik som segrare med 7-1 och domaren visat upp fem röd och åtta gula kort.
- Vi och domaren var nog lika dåliga, suckar Ånges ordförande Magnus Bjurén.

När domaren blåste av matchen hade hemmalaget vunnit med hela 7-1 och delat ut hela fem röda kort och åtta gula. Ånges andra brakförlust i år, premiären mot IFK Sundsvall slöt 1-9.

Det blev en märklig match på Kustängens naturgräs under tisdagskvällen.
Den första halvleken förlöpte någorlunda normalt. Hemmalaget gick till pausvila med 1-0 i ryggem efter Amandus Löfgrens straffmål i mitten av halvleken.

Men den andra...

Först ökade Marcus Alm tidigt på till 2-0 innan Ånges Hussein Sadegi fick syna sitt andra gula kort och fick ta en tidig dusch. Direkt på prickade Joakim Redman Leman in 3-0.

Strax innan timman spelad kom fyran genom Erik Treffenberg och några minuter senare även 5-0, målskytt Tim Ström . Då var det hemmalagets tur att få en spelare utvisad, 2-0-skytten Marcus Alm. Tio mot tio alltså.

Men bara i två minuter, sen tog gästerna en "dubbel", Annyer Enrique Gutierrez Neira och målvakten Munro Gellan.

- Domaren sade något till vår spanjor som svarade "speak english please" och då fick han sin andra varning, säger Ånges ordförande Magnus Bjurén och skakar på huvudet.

Ett uppgivet Ånge släppte därefter in två bollar ytterligare, Oliver Otmalm och Tim Ström, hans andra, innan Jesper Andersson fick till ett tröstmål för gästerna.

Det hela rundades av med ett femte rött kort och det var 6-0-målgöraren Oliver Otmalm som fick ett rött direkt i slutminuten.

- Vår andra halvlek måste vara den sämsta vi gjort - någonsin. Vi och domaren var ungefär lika dåliga, hade inte många rätt, ingen fingertoppskänsla alls, som vid vår spanjors utvisning. Spelmässigt försökte vi oss på kortpassningsspel, något som inte planen tillät utan vi skulle ha tjongat långt vi också och kämpat på andrabollar men vi saknade all stridsmoral. Det är sådana här gånger man undrar varför man håller på. Inför nästa match så har vi "halva laget" avstängda, suckar Ånges ordförande Magnus Bjurén.

Har sökt representanter även från Stockvik och väntar på återkoppling.

 

Stockviks FFÅnge IF

Stockviks FF - Ånge IF 7-1
16 maj 2023 - 19:00 - Kustängen
1-0 Amandus Löfgren (23, straff)
2-0 Marcus Alm (49)
3-0 Joakim Redman Leman (52)
4-0 Erik Treffenberg (58)
5-0 Tim Ström (65)
6-0 Oliver Otmalm (79)
7-0 Tim Ström (83)
7-1 Jesper Andersson (83)
Utvisningar Stockvik: Marcus Alm (65) och Oliver Otmalm (88).
Utvisningar Ånge: Hussein Sadegi (51), Annyer Enrique Gutierrez Neira (67) och Munro Gellan, mv (67).
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 18
Matchfakta

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer

IFK Sundsvall, Essvik och Kovland vinnare i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sju av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där segrar togs hem av IFK Sundsvall över Matfors, Essvik mot Kraftfull och Kovland l...

Läs mer

IFK Sundsvall + Kraftfull = sant?

4 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Diskussionerna har pågått ett tag och snart kanske det är ett faktum. Spelare och tränare i FC Kraftfull tar sitt pick och pack och går över till ex-a...

Läs mer