Filip Petré Oskarsson Söråkers derbyhjälte mot Timrå

8 jun 2023 Div. 5 Medelpad

Timrå och Söråker hade varsin halvlek i derbyt.
Men det blev gästernas andra som gav utslag i form av Filip Petré Oskarssons nick.
- Efter vårt mål skapade vi fler chanser och låg närmare ett 2-0-mål än de en kvittering , säger Söråkers spelande tränare Jonas Nordström.

Det blev Söråker som tog hem årets första Timråderby - och man gjorde det tack vare långe Filip Petré Oskarsson som nickade in Joel Hammarströms luftpastej sju minuter in i den andra halvleken.

Annars var det hemmalaget IFK Timrå som hade greppet under den första halvleken och närmast att bryta dödläget var Tayser Shiqwara men gästernas keeper Pontus Ålund räddade friläget.

- Det var ju derby och då hade man ju gjort lite extra förberedelse och scouting. Men det var Timrå som vann mittfältskampen i första då de satte hög press så vi var nöjda att det stod 0-0 i paus. Vi gjorde lite justeringar på mitten i halvtid och kunde spela oss ur deras pess och samtidigt sätta tryck på dem. Efter vårt mål skapade vi fler chanser och låg närmare ett 2-0-mål än de en kvittering men brände flera frilägen, säger Söråkers spelande tränare Jonas Nordström.

- Vi spelade riktigt bra i första halvlek men utöver friläget hade vi svårt att ta oss in i deras straffområde och skapa rejäla chanser. Samtidigt släppte vi inte till något bakåt. I andra tog de över och utöver målet hade de ett antal frilägen. De har några rutimerade pjäser och de gjorde skillnad idag, säger Timrås Adrian Yman, som efter sin utvisning i förra matchen fick se den här från läktaren.
- Gissa om man var spelsugen!

Filip Petré Oskarsson gjorde inte bara det avgörande målet utan svarade för ett hästjobb på mitten och löpte kopiöst. Joel Hammarström kom in i slutet av den första halvleken och lugnade upp spelet, vann och fördelade bollar.

I Timrå var Tobias Bredberg tillbaka i spel efter långtsidsskada och var duktig på mittfältet. Överbetyg även till inhopparen Obeid Rahimi som var pigg värre och hann med att spela både back och forward.

 

IFK TimråSöråkers FF

IFK Timrå - Söråkers FF 0-2
8 juni 2023 - 19:00 - Timrå IP, Grytan
0-1 Filip Petré Oskarsson (52)
Domare: Henrik Hörnfeldt
Publik: 53
Matchfakta

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer