Fjolårssegrarna Kuben 2 ser fram emot årets säsong i Medelpadsfemman: "Spännande!"

4 apr 2021 Div. 5 Medelpad

Ifjol tog Kubens andralag hem Medelpadsfemman med en kombination av P17-, P19- och bänkspelare från A-laget.
Någon uppflyttning till vår högsta lokala serie blev det inte då "Tigerrändernas" A-lag redan spelar i den serien. Istället blir det en ny säsong i femman för "Tigerungarna".
– Spännande! I femman är det lite mer fysiskt spel och det blir en bra utmaning för våra unga spelare, säger tränaren Jesper Hellström.

Kubens andralag vann lite överraskande Medelpadsfemman ifjol före topptippade lag som FC Norr United och Ånge IF.

Någon uppflyttning till fyran blev det dock inte då regelverket inte tillåter andralag i vår högsta lokala serie plus det faktum att Kuben redan har sitt A-lag i serien.

Tränaren Jesper Hellström fortsätter även 2021 men får lite ny hjälp vid sin sida i år.

– Ja, så blir det. Kieran Danagher från P17 kommer köra ihop med mig i år. Och vi har även fått in en assisterande tränare i form av Filip Renman från IK Brages akademi, säger Jesper Hellström.

Några nya i truppen?

– Ja, vi har fått in mittfältaren Arvid Näsholm från GIF Sundsvall plus att vi flyttat upp några spelare från P17. Dessa är målvakten Nils Olofsson, backarna: Josef Lundin och Elias Granlöf., mittfältarna Abbas Abukar och Jacob Lindgren samt anfallarna Hugo Stenqvist, Kevin Nordström och Ossian Olofsson.

Någon eller några som bytt klubb, flyttat eller helt slutat?

– De vi har tappat är Dawid, en målvakt till Svartvik P04/05, Max Henriksson och Nils Sahlin till Sidsjö Böle, Ayham Karmeh till FC Norr United, Victor Wallgren till Selånger medan Daniel Hansson, Jamaal Yusuf och Salmaan som slutat. Slutat har även Jesper Larsson tvingats göra på grund av för många korsbandsskador. Zakaria Mukthar och Mahad Yousuf provtränar med andra klubbar men så vitt jag vet är inget klart där ännu.

Hur är läget i laget annars just nu?

– Stämningen i laget är bra. Klart det hade kunnat varit mycket bättre om vi hade vetat till 100% att vi kan få spela matcher också. Tyvärr ställer Covid-19 till det i världen..

Hur ser det ut på träningarna?

– Träningarna ser bra ut, det blir bättre och bättre för varje träning. Klart det hade kunnat varit bättre förutsättningar om vi hade fått träna på en större plan än en tredjedel men vi får göra det bästa nu av situationen.

Och avslutningsvis, hur ser ni på årets säsong?

– Spännande! P19 serien kommer nog bli bra i år då det är bra lag med även detta år. Vi fortsätter även i division 5-serien, där är det lite mer fysiskt spel och det blir en bra utmaning för våra unga spelare.

Medelpadsfemman är ännu inte lottad men antagligen kör serien igång i mitten av maj.

Det blir ingen match uppe på Hemmanet i afton: "Djupt beklagligt"

19 sep 2023 Div. 5 Medelpad

Nedansjö tvingas lämna walk over ikväll vilket betyder 3-0 för Svartvik.- Det är med stor sorg att vi måster lämna w.o. Vi har 30 spelare på papperet ...

Läs mer

Firma Johansson & Nerkman producerade elva av Svartviks 13 mål mot Stöde

17 sep 2023 Div. 5 Medelpad

Daniel Johansson gjorde sex mål och radarkompisen Christoffer fem när Svartvik krossade stackars Stöde med hela 13-0.- En av målsättningarna innan säs...

Läs mer

Ketchupflaskan i topp sista dryga kvarten när Timrå avgjorde mot Wiskan

17 sep 2023 Div. 5 Medelpad

Med dryga kvarten kvar ledde Timrå bara med 1-0 hemma mot jumbon Wiskan.Men sedan gick ketchupflaskan i topp och när domarens slutsignal ljöd lyste 6-...

Läs mer

Hattrick av Olle Nordberg när Sidsjö-Böle gjorde 5-0 i första halvlek mot Nedansjö

17 sep 2023 Div. 5 Medelpad

Med ett hattrick sköt och nickade Olle Nordberg gästande Nedansjö i sank under den första halvleken som slöt 5-0.- Vi gör årets sämsta halvlek alla ka...

Läs mer

Södermalm avgjorde efter paus mot Söråker: "Stabilt rakt igenom"

17 sep 2023 Div. 5 Medelpad

Södermalm besegrade Söråker i en fysisk tillställning på Kustängen med 3-1 sedan man avgjort i den andra halvleken med två mål.- Det var stabilt rakt ...

Läs mer

Hattrick av Victor Andersson när Sundsvalls FF vann målrikt möte med Alnö 2

15 sep 2023 Div. 5 Medelpad

Sundsvalls FF drog ifrån till en 4-1-ledning tack vare Victor Anderssons hattrick men Alnö 2 knaprade in två gånger om och det blev spänning på slutet...

Läs mer