Förlust för Alnö i grinig sexpoängsmatch mot Björna: "Det är inte alltid det bästa laget som vinner"

Men se, det gick inte alls utan Nolaskogsarna åkte norrut med hela potten från Släda IP efter en 4-2-vinst i en grinig tillställning.
- Vi försöker spela boll men förlorar mot ett lag som inte vill göra det, det är inte alltid som det bästa laget vinner, säger Alnös tränare Åke Andersson.

Alnö hade vid seger över Björna klättrat upp från kvalplatsen upp på säker mark. Men dessvärre lyckades man inte upprepa den fina insatsen och segern mot Kramfors-Alliansen härförleden. Björnas långa bollar och fysiska spel verkade inte alls passa hemmalaget som hade svårt att freda sig, inte minst i de båda straffområdena.

Nolaskogsarna tog ledningen efter dryga halvtimman men William Svelander utjämnade tämligen omgående. Precis innan pausvilan återtog dock Björna ledningen och kunde gå ut med 2-1 i ryggen inför den andra halvleken.

Tidigt i andra drog Alnös Edvin Blom på sig ett rött kort och hemmalagets uppförsbacke blev brant och inte blev den mindre brant då Alexander Olovsson satte en straffspark fram till 1-3.

Isak Sandin Lundgren gav hemmasupportrarna lite hopp med sin reduceering med lite drygt tio minuter kvar men närmare än så kom man aldrig utan på stopptid kunde Dennis Lindblom skicka in 2-4 i den griniga tillställningen som innehöll många skärmytslingar i denna "sexpoängsmatch".

Lokalfotbollen-TV:
• Alnös tränare: "Inte alltid det bättre laget vinner"
• Björnas tränare Kalle Lundgren: "Inget snack, vi är det bättre laget"

Fler matchbilder kommer att läggas in under helgen.

 

Alnö IFBjörna IF

Alnö IF - Björna IF 2-4
12 augusti 2023 - 14:00 - Släda IP
0-1 Anton Larsson (31)
1-1 William Svelander (38)
1-2 Felix Boman (44)
1-3 Alexander Olovsson (69, straff)
2-3 Isak Sandin Lundgren (79)
2-4 Dennis Lindblom (90+3)
Utvisning Alnö: Edvin Blom (51)
Domare: Henning Lövgren
Publik: 32
Matchfakta

Klicka på bilderna nedan för att förstora dem. Foton: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer