Förre GIF-spelaren Erik Granat klar för Sund

11 aug 2022 Div. 2 Norrland

Först Samuel Keflit och nu Erik Granat.
Sund förstärker inför hösten med två återvändande "norrmän".
– Jag hoppas kunna vara en ledare på planen för de yngre spelarna i laget, säger den 27-årige före detta GIF-mittfältaren till ST-sporten.

Häromdagen gjorde Sund klart med en hemflyttare från Norge, Samuel Keflit.
Nu vänder ytterligare en "norrman" hemåt.
Det är förre GIF-spelaren Erik Granat som återvänder till Medelpad och den 27-årige mittfältaren har skrivit på för Sund. Erik kommer senast från division 2-laget SK Vard från Haugesund men även representerat Gefle IF och Team TG efter sin tid i Giffarna.

Varför vänder han då hem från Norge?
– Det var mycket som strulade när jag kom till Norge. Jag märkte snabbt att något var fel när varken lägenhet, lön eller spelsätt var det som klubben hade lovat mig. Det blev en käftsmäll direkt, och en chock över vilken situation jag hade hamnat i. Det blir en upplevelse som jag får ta med mig helt enkelt. Nu vill jag bara ha tillbaka glädjen med fotbollen, säger Erik Granat till ST-sporten.

Vad hoppas du kunna bidra med i Sund?
– Jag kommer från en högre nivå och vill bibehålla den även i division 2, samtidigt hoppas jag kunna vara en ledare på planen för de yngre spelarna i laget.

Och varför blev det Sund?
– Efter tiden i Norge prioriterade jag att komma hem till Sundsvall och få känna att fotbollen är kul igen. Det var intresse från en annan division 1-klubb, men av olika anledningar blev det inget. Då blev Sund det bästa alternativet för mig, säger Erik Granat.

– Jamen hua – en pådrivare utav guds nåde. Han har en bra inställning, vilket han hade när han var i Giffarna också. Han är rapp, en jävla arbetsmyra och har en bra spelförståelse. Jag tror att vi behöver någon som driver på. Det blir mycket positivt, säger lagledaren Claes Nyman om nytillskottet.

Erik är spelklar till bortamatchen mot Ytterhogdal och har skrivit på för resten av säsongen.

Div. 2, omgång 4 (20-21 april): Nu kommer Luckstas första historiska seger på den här nivån?

20 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta har ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan. I onsdags mötte man Kuben i DM-finalen (förlust 3-4) och ...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer

Tar Lucksta sina första division 2-poäng mot fjolårets Ettanlag Boden?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta föll i sin historiska division 2-premiär borta mot Umeå FC Akademi.Nu är det ett revanschsuget gäng som äntrar NP3 Arena för möte med fjolåret...

Läs mer