Försvarsstarkt Selånger avgjorde derbyt mot Kuben med en man mindre

Med dryga halvtimman kvar åkte Selånger på ett rött kort.
Men istället för ett logiskt Kubenmål satte Senay Haile Gaim matchens enda fullträff för SSK i minut 84 med en distinkt bredsida.
- Vi gör en fantastisk försvarsinsats och vinner trots att vi får en utvisning och deras målvakt gör en otrolig straffräddning i första halvlek, säger SSK-tränaren Filip Renman.

I strålande sol tog Kuben emot Selånger i ett emotsett derby som kom att bjuda på mer raffel än skönspel. Kuben försökte rulla upp motståndarförsvaret i vanlig ordning men fick inte igång något tempo i bolleveranserna och Selånger, med många tongivande spelare borta, hade inga större problem att försvara sig samtidigt som man gärna kontrade när man erövrat boll.

Den första riktiga målchansen kom från gästerna, och det var en rejäl sådan. Man tilldömdes nämligen en straffspark i den 33:e minuten. Lukas Lundbäck tog ansvaret men hemmakeepern Jack Eriksson gjorde en grandios räddning på elvameterssparken när han kastade sig åt höger och räddade den annars välplacerade sparken.

Med halvtimman kvar tappade Victor Wallgren bollen och för att förhindra en omställning stoppade han sin motståndare med en ful stämpling och fick syna det röda kortet.
Men "Tigerränderna" lyckades inte utnyttja sitt numerära övertag utan istället kunde Senay Haile Gaim göra 0-1 med en distinkt bredsida efter Gustav Åsells fina förarbete.
Sen backade SSK hem och stängde till de resterande minuterna och säkrade de tre poängen.

I och med Kubens förlust passerade Lucksta i tabellen då de samtidigt vann toppmötet med Kramfors-Alliansen hemma på Sörforsvallen.

- Vi hade en tydlig gameplan försvarsmässigt, något som lade grunden till den här segern. Vi visste att Kuben skulle ha mycket boll men vi jobbade hårt och täckte ytor och gav dem inget utrymme bakom vår backlinje. Blev lite tuffare efter vår dumdristiga utvisning men vi höll fortsatt tätt och lyckades ta hem segern efter en kontring, säger Selångers tränare Filip Renman.

- Vi är inte alls nöjda med vår prestation ikväll. Spelet hackade men vi har ändå två bra lägen där vi ska göra mål men Selånger bjöd på tufft motstånd och vi hade svårt att bryta ner dem, även sedan de fått en man utvisad, säger Kubens tränare Björn Jonsson.

Selångers vänsterback gjorde en kanonmatch. Från U-laget uppflyttade Zack Wikström klev in och visade upp ett moget spel, trygg med bollen, värderade situationerna och svarade för uppoffrande försvarsspel.

Jack Erikssons straffräddning ger givetvis pluspoäng och i övrigt var vänsterbacken Petter Berg riktigt bra i Kuben.

 

Kubikenborgs IFSelånger SK

Kubikenborgs IF - Selånger SK 0-1 (tips: 1-1)
16 juni 2023 - 19:00 - Kubikenborgs IP
0-1 Senay Haile Gaim (84)
Utvisning Selånger: Victor Wallgren (59)
Domare: Andreas Olsson
Publik: 117
Matchfakta

Slädadagen – en välbesökt tillställning för generationer i 100-åriga Alnö IF

Med anledning av Alnö IF:s 100-årsfirande var det igår lördag dags för en familjedag på Släda IP. Det är också platsen som stått värd för fest och idr...

Läs mer

Lottat i Svenska Cupen - AIK för Kuben och Ettanmotstånd för GIF Sundsvall: "Roligaste lotten att få"

Det blev rena vinstlotten för Kuben i den andra omgången av Svenska Cupen - AIK hemma.För GIF Sundsvall blir det bortamatch mot Stockholm Internaziona...

Läs mer

Linus Hallenius sköt Kuben vidare i Svenska Cupen

Kuben är vidare till omgång 2 av Svenska Cupen. Detta efter en 3-2-vinst över division 2-laget Gottne. Stor segerorganisatör var Linus Hallenius som s...

Läs mer

Ikväll inleder Kuben årets cupäventyr då division 2-laget Gottne gästar

Ikväll kliver överlägsna division 3-ledarna Kubikenborgs IF in i cupspelet där division 2-laget Gottne väntar i den första omgången.- Gottne är ett st...

Läs mer

U-tränaren tar över och ska försöka rädda kvar Alnö i trean

Det blir en intern lösning på tränarfrågan i Alnö sedan Daryosh Hematian nyligen tvingades kliva av  på grund av sitt civila jobb. Det blir U-tränaren...

Läs mer

Real Kuben gick rena genom hela vårspelet! Avslutade mot 2-0 borta mot IFK Umeå - Hallenius tvåmålsskytt

Kuben avslutade vårspelet under söndagen då man reste upp till Umeå för att fixa tolfte raka vinsten. När lagen möttes tidigare i vår vann Kuben med h...

Läs mer