Försvarsstarkt Selånger avgjorde derbyt mot Kuben med en man mindre

Med dryga halvtimman kvar åkte Selånger på ett rött kort.
Men istället för ett logiskt Kubenmål satte Senay Haile Gaim matchens enda fullträff för SSK i minut 84 med en distinkt bredsida.
- Vi gör en fantastisk försvarsinsats och vinner trots att vi får en utvisning och deras målvakt gör en otrolig straffräddning i första halvlek, säger SSK-tränaren Filip Renman.

I strålande sol tog Kuben emot Selånger i ett emotsett derby som kom att bjuda på mer raffel än skönspel. Kuben försökte rulla upp motståndarförsvaret i vanlig ordning men fick inte igång något tempo i bolleveranserna och Selånger, med många tongivande spelare borta, hade inga större problem att försvara sig samtidigt som man gärna kontrade när man erövrat boll.

Den första riktiga målchansen kom från gästerna, och det var en rejäl sådan. Man tilldömdes nämligen en straffspark i den 33:e minuten. Lukas Lundbäck tog ansvaret men hemmakeepern Jack Eriksson gjorde en grandios räddning på elvameterssparken när han kastade sig åt höger och räddade den annars välplacerade sparken.

Med halvtimman kvar tappade Victor Wallgren bollen och för att förhindra en omställning stoppade han sin motståndare med en ful stämpling och fick syna det röda kortet.
Men "Tigerränderna" lyckades inte utnyttja sitt numerära övertag utan istället kunde Senay Haile Gaim göra 0-1 med en distinkt bredsida efter Gustav Åsells fina förarbete.
Sen backade SSK hem och stängde till de resterande minuterna och säkrade de tre poängen.

I och med Kubens förlust passerade Lucksta i tabellen då de samtidigt vann toppmötet med Kramfors-Alliansen hemma på Sörforsvallen.

- Vi hade en tydlig gameplan försvarsmässigt, något som lade grunden till den här segern. Vi visste att Kuben skulle ha mycket boll men vi jobbade hårt och täckte ytor och gav dem inget utrymme bakom vår backlinje. Blev lite tuffare efter vår dumdristiga utvisning men vi höll fortsatt tätt och lyckades ta hem segern efter en kontring, säger Selångers tränare Filip Renman.

- Vi är inte alls nöjda med vår prestation ikväll. Spelet hackade men vi har ändå två bra lägen där vi ska göra mål men Selånger bjöd på tufft motstånd och vi hade svårt att bryta ner dem, även sedan de fått en man utvisad, säger Kubens tränare Björn Jonsson.

Selångers vänsterback gjorde en kanonmatch. Från U-laget uppflyttade Zack Wikström klev in och visade upp ett moget spel, trygg med bollen, värderade situationerna och svarade för uppoffrande försvarsspel.

Jack Erikssons straffräddning ger givetvis pluspoäng och i övrigt var vänsterbacken Petter Berg riktigt bra i Kuben.

 

Kubikenborgs IFSelånger SK

Kubikenborgs IF - Selånger SK 0-1 (tips: 1-1)
16 juni 2023 - 19:00 - Kubikenborgs IP
0-1 Senay Haile Gaim (84)
Utvisning Selånger: Victor Wallgren (59)
Domare: Andreas Olsson
Publik: 117
Matchfakta

Omgång 5: Kuben bara vinner, Selånger spräckte Dvärsätts svit, Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 dödade Selånger Dvärsätts svit på fyra raka segrar, Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dr...

Läs mer

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer