Fotbollsdöden slår till igen i Medelpad – Stöde IF drar sig ur division 2 Norrland: "Vi har inte ens spelare till sjumanna"

20 jan 2022 Div. 2 Norrland

Det har hängt i luften men nu är det definitivt.
Stöde IF drar sig ur spel i division 2 Norrland.
Och anledningen är den vanliga – ledar- och spelarbrist.
– I dagsläget får vi inte ihop ett sjumannalag ens, säger Mats "Pinnen" Edlund, som påpekar att det inte har med ekonomin att göra.

Att driva fotbollsverksamhet på division 2-nivå i Medelpad verkar vara ett "missing impossible". Senaste åren har i (o)tur och ordning Ånge IF, Selånger SK och IFK Timrå "havererat". Och nu är det dags för Stöde IF att ta sin Mats ur skolan.

– Ja, tyvärr tvingas vi välja att hoppa av seriespelet, men INTE av rent ekonomiska skäl som ligger bakom utan spelar och ledarbrist framförallt, bland annat hade vi svårt att rekrytera en ny tränare sedan Dacian Dacin tackat nej till en fortsättning. Det och att förra säsongens utdragna spelande slet på både spelare och ledare vilket gjorde att några aktiva valde att tacka för sig. Lägg där till att både nya division 2-laget Älgarna-Härnösand och Hudiksvalls FF, som ramlade ur Ettan, är och rycker i en hel del av våra spelare. Förmodligen har de en högre budget vad det verkar, säger Mats "Pinnen" Edlund lite sarkastiskt.

"Pinnen" fortsätter:

– Vi hade en budget klar inför kommande säsong men att börja om att värva in minst tio nya spelare igen kräver mycket energi av alltför få människor. Vi är en liten grupp som dragit detta runt i några år nu och det är tungt att börja om med att bygga lag igen.

Ni kommer inte att begära er ner i sexan och börja om?
– Nja, i dagsläget får vi inte ihop ett sjumannalag ens och blir det en omstart kommer knappast jag och Micke Backlund (lagledare m.m.) att vara med på den resan. Nu blir det istället många timmar över i veckan att fylla med annat vilket blir spännande. Men som sagt, vi är otroligt stolta att vi klarat av detta med de små resurser vi haft att jobba med under de här senaste åren.

På klubbens hemsida vill "Pinnen" tacka alla som varit med på resan från division 5 upp till övre halvan av tvåan.

– Vi vill tacka er som trots allt har stöttat oss på denna fantastiska resa, sponsorerna som varit makalösa, utan er fungerar inget, TACK. Alla fantastiska lottköpare vid lotterierna, publik och de som hjälpt till vid matcher och andra uppdrag.

Kan vara värt att nämna att detta inte påverkar Stödes damer i div. 2 Mellersta Norrland.

Läs även:
• Ordförande tar ton

Div. 2, omgång 5 (26-28 april): Kort lägesrapport

26 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta tog som bekant sin första historiska trepoängare på division 2-nivå i helgen, 3-1 över Täfteå.Nu väntar en ny hemmamatch (nåja, den spelas på ...

Läs mer

Div. 2, omgång 4: Abdulie Turay tvåmålsskytt när Lucksta vände och tog sin första historiska seger

21 apr 2024 Div. 2 Norrland

Efter ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan inkasserade man under lördagen sin allra första trepoängare i di...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer