Fotbollsfest på Essviksvallen i morgon kväll när Svartviks A- och veteranlag gästar för titeln "Bäst i Njurunda"

26 jul 2022 Div. 4 Medelpad

I morgon är det fotbollsfest uppe på Essviksvallen där hemmalaget tar emot Svartvik i två prestigefulla matcher.
Dels möts klubbarnas A-lag men kanske det mest intressanta är veteranmatchen som inleder kvällen där varken det gröna eller röda lagen kommer att vika ner sig.
– Som coach har jag aldrig varit med om en säkrare seger, kan rent av bli en kross från vår sida, säger Essviks coach Bert Ståhlberg självsäkert.
– Vi har båda snart åldern inne för Tingsta och jag vill inte ha honom där skramlandes med rullatorn och höra hur han sitter och bräker för gubbar och kärringar att han vann sista derbyt, det får bara inte hända. Vi vinner med 2-1, kontrar Svartviks Patrik Chruzander.

I morgon tisdag bjuds det på fotbollsfest uppe på Essviksvallen och bland annat möts Essvik och Svartviks A-lag i ett prestigeladdat möte om vilka som är bäst i Njurunda. Är det topplaget i fyran, Essvik, eller toppditon i sexan, omstartade Svartvik?

– Vi avslutade vårserien på bästa sätt med en bortaseger över Selånger. Vi har hittills tagit åtta vinster på tio matcher och det ska vi vara stolta över. Vi ska förbereda oss på bästa sätt för att fortsätta den positiva trenden med bra spel och vunna matcher. Vi hoppas på en bra genomkörare mot Svartvik som i ett led att komma väl förberedda till höststarten 2 augusti där Ånge väntar, säger Essviks tränare Kenneth Svensson.

– Halva säsongen i sexan är avverkad och den har mestadels varit positiv för vår del. Vi inledde försäsongen bra med att gå långt i DM där vi åkte ut mot division 2-laget Sund. I serien inledde vi med sju raka vinster innan det blev två snöpliga förluster mot Timrå och Essviks andralag vilket gör att vi ligger tvåa i serien. Matchen mot topplaget i fyran Essvik blir så klart en tuff uppgift men en härlig utmaning för oss. De gör en bra säsong och duktiga spelare på varje position och de spelar ett rakare spel än oss och det krävs att vi har en bra balans i spelet samt tävla om de defensiva andrabollarna för att kunna skaka dem, säger Svartviks tränare Carl Bergseije.

Den matchen startar 19:00 och den föregås av en veteranmatch lagen emellan där man återfinner ett antal gamla stofiler, förlåt, profiler ska det vara.
Bert Ståhlberg coachar hemmalaget medan Patrik Chruzander leder "Blackbay XI".

Eller vad sägs om spelare som Mattias Thorsell , Christoffer Brännström, Fredrik Carström, Jonas Westring, Kristoffer Gådin, Robert Johansson, Daniel Johansson d ä (som öste in mål i Superettan, division 1, 2 och 3 med Friska Viljor..
Så ett antal spelare med elitmatcher i bältet kommer att finnas på plan. Speltiden blir 2 x 20 minuter.

– Har varit verksam som tränare i en mängd klubbar där Essvik hamnar topp 3. Jag tror på en målrik historia trots ganska kort speltid. Som coach har jag aldrig varit med om en säkrare seger, kan rent av bli en kross från vår sida, säger Essviks coach Bert Ståhlberg självsäkert.

Bert berättar även en anekdot sedan sin tid i klubben.

– Det var inför en match i början av juni. Kvällen före ringer det på min dörr och där stod föräldrarna till en av spelarna. "Hej, hej", får vår son vara med och spela i morgon? Här ska du få förresten" och lämnade fram en tioliters hink med nyfångad strömming. Så klart fick han spela, jag har alltid gillat mutor.

– Har varit i Svartvik både som spelare och tränare, det senare i två sejourer och totalt sex år. Hade "förmånen" att få ha Bert Ståhlberg som tränare i Stockvik så idag tänker jag använda hans egen tränarfilosofi till att ta hem kvällens prestigematch. Vi har båda snart åldern inne för Tingsta och jag vill inte ha honom där skramlandes med rullatorn och höra hur han sitter och bräker för gubbar och kärringar att han vann sista derbyt, det får bara inte hända. Vi vinner med 2-1, säger Patrik Chruzander.

I pausen på A-lagsmatchen kommer man att visa upp den nya flugan, "gåfotboll". Och då är det inte GIF Sundsvall som det gäller...
– Och det är fri entré, påpekar Essviks sportchef Jonas Westring.

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag (20-21 april): Brakseger för Svartvik och ras för Matfors

21 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sex av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där två resultat står ut, Svartviks 9-0 över Harmånger och Matfors ras från 2-2 till ...

Läs mer

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer

IFK Sundsvall, Essvik och Kovland vinnare i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sju av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där segrar togs hem av IFK Sundsvall över Matfors, Essvik mot Kraftfull och Kovland l...

Läs mer