Fränsta befäster serieledningen efter 3-0 mot Sund: "Inte vår bästa match"

11 aug 2023 Div. 4 Medelpad

Sund försökte så gott man förmådde men det var serieledarna Fränsta som gjorde målen på HK-vallens B-plan.
- Vi gör inte vår bästa match men vi visar tålamod och sätter våra chanser, säger Fränstas tränare Filip Filipovic efter 3-0-segern.

Spelmässigt var mötet mellan Sund och serieledarna Fränsta på HK-vallens B-plan en jämn historia men gästerna visade upp en helt annan effektivitet när det vankades målchanser.
Som i den 18:e minuten när Andreas Modén lyfte en lång boll på djupet till en löpande Teo Sandin som ur högerinnerposition lobbade in bollen över en utrusande Sundmålvakt.

"Hemmalaget" var inte helt ofarliga och Misha Barabanov i FIK-målet tvingades till en bra räddning på ett hårt skott innan Fränstas bjässe i luftspelet Bogdan Smishko var nära att nicka in en hörna till 2-0 men bollen smet strax över ribban.

Med timman spelad hotade åter Sund offensivt men den här gången träffade Bisrat Brhane Tsegay stolpen, annars var det ganska tunnsått med rejäla målchanser i matchen.

På slutet tryckte Sund på lite extra för att nå åtminstone en poäng, något som Fränsta kunde utnyttja och stänga matchen med två sena mål. I den 81:a bombade Bogdan Smishko in 0-2 med huvudet på hörna och den här gången hade han sänkt siktet till under ribban.

Med fem minuter kvar var David Danielian på väg igenom men blev fälld inne i straffområdet och tog sedan själv hand om elvameterssparken på bästa sätt, 0-3.

- Vi gör inte vår bästa match men vi visar tålamod och sätter våra chanser och går sällan bort oss i defensiven. Följer vår matchplan helt enkelt och när de flyttar upp på slutet får vi lägen som vi kan avgöra på. På det hela taget en jämn fotbollsmatch där vi var det effektivare laget, summerar Fränstas tränare Filip Filipovic.

- Vi var jätteduktiga mot ett bra lag men marginalerna var emot oss. Fränsta gav hela tiden 100 procent i straffområdena vilket blev avgörande. Men det här var i alla fall ett fall framåt sett till våra två senaste matcher, säger Sundtränaren Armando Buzi.

I ett habilt Fränsta i Oskar Nordlunds frånvaro höjde sig mittbacken Andreas Modén över mängden och löste sitt defensiva jobb mycket tack vare sin pondus och snabbhet. Låg även bakom ledningsmålet.

I Sund var mittbackarna Emil Jabari och Alyaman Haj Rachid samt defensive mittfältaren Emil Faltin de som utmärkte sig bäst.

Klicka på bilderna för att göra dem större. Foton: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

 

Sund IF Fränsta IK

Sund IF - Fränsta IK 0-3
11 augusti - 19:00 - HK-vallen 2 (flyttad från Malands IP)
0-1 Teo Sandin (18)
0-2 Bogdan Smishko (80)
0-3 David Danielian (85, straff)
Domare: Seyed Mohammad Hosseini
Publik: 66
Matchfakta

Foton: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu (klicka på bilderna för att göra dem större)

Div. 4, omgång 1 (3-4 maj): Så spelas premiärmatcherna

23 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Fredagen den 3 maj rullar Medelpadsallsvenskan igång 2024 med fyra matcher och en under lördagen, dock inga premiärmatcher på naturgräs. Det blev till...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag (20-21 april): Brakseger för Svartvik och ras för Matfors

21 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sex av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där två resultat står ut, Svartviks 9-0 över Harmånger och Matfors ras från 2-2 till ...

Läs mer

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer