Fränsta befäster serieledningen efter 3-0 mot Sund: "Inte vår bästa match"

11 aug 2023 Div. 4 Medelpad

Sund försökte så gott man förmådde men det var serieledarna Fränsta som gjorde målen på HK-vallens B-plan.
- Vi gör inte vår bästa match men vi visar tålamod och sätter våra chanser, säger Fränstas tränare Filip Filipovic efter 3-0-segern.

Spelmässigt var mötet mellan Sund och serieledarna Fränsta på HK-vallens B-plan en jämn historia men gästerna visade upp en helt annan effektivitet när det vankades målchanser.
Som i den 18:e minuten när Andreas Modén lyfte en lång boll på djupet till en löpande Teo Sandin som ur högerinnerposition lobbade in bollen över en utrusande Sundmålvakt.

"Hemmalaget" var inte helt ofarliga och Misha Barabanov i FIK-målet tvingades till en bra räddning på ett hårt skott innan Fränstas bjässe i luftspelet Bogdan Smishko var nära att nicka in en hörna till 2-0 men bollen smet strax över ribban.

Med timman spelad hotade åter Sund offensivt men den här gången träffade Bisrat Brhane Tsegay stolpen, annars var det ganska tunnsått med rejäla målchanser i matchen.

På slutet tryckte Sund på lite extra för att nå åtminstone en poäng, något som Fränsta kunde utnyttja och stänga matchen med två sena mål. I den 81:a bombade Bogdan Smishko in 0-2 med huvudet på hörna och den här gången hade han sänkt siktet till under ribban.

Med fem minuter kvar var David Danielian på väg igenom men blev fälld inne i straffområdet och tog sedan själv hand om elvameterssparken på bästa sätt, 0-3.

- Vi gör inte vår bästa match men vi visar tålamod och sätter våra chanser och går sällan bort oss i defensiven. Följer vår matchplan helt enkelt och när de flyttar upp på slutet får vi lägen som vi kan avgöra på. På det hela taget en jämn fotbollsmatch där vi var det effektivare laget, summerar Fränstas tränare Filip Filipovic.

- Vi var jätteduktiga mot ett bra lag men marginalerna var emot oss. Fränsta gav hela tiden 100 procent i straffområdena vilket blev avgörande. Men det här var i alla fall ett fall framåt sett till våra två senaste matcher, säger Sundtränaren Armando Buzi.

I ett habilt Fränsta i Oskar Nordlunds frånvaro höjde sig mittbacken Andreas Modén över mängden och löste sitt defensiva jobb mycket tack vare sin pondus och snabbhet. Låg även bakom ledningsmålet.

I Sund var mittbackarna Emil Jabari och Alyaman Haj Rachid samt defensive mittfältaren Emil Faltin de som utmärkte sig bäst.

Klicka på bilderna för att göra dem större. Foton: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

 

Sund IF Fränsta IK

Sund IF - Fränsta IK 0-3
11 augusti - 19:00 - HK-vallen 2 (flyttad från Malands IP)
0-1 Teo Sandin (18)
0-2 Bogdan Smishko (80)
0-3 David Danielian (85, straff)
Domare: Seyed Mohammad Hosseini
Publik: 66
Matchfakta

Foton: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu (klicka på bilderna för att göra dem större)

Mittbackslånet nu permanent Sundspelare

6 dec 2023 Div. 4 Medelpad

Sund lånade under hösten in Alyaman Haj Rachid från Töreboda IK.Nu står det klart att den 21-årige mittbacken, som pluggar i Sundsvall, blir kvar på p...

Läs mer

Henrik Göthe tillbaka i moderklubben IFK Timrå: "Stor och stark"

6 dec 2023 Div. 4 Medelpad

Efter spel i Medskogsbron och Nedansjö vänder 28-årige Henrik Göthe hem till moderklubben IFK Timrå."Henke är en stor och stark försvarare alternativt...

Läs mer

Jocke Edström och Wilmer Moxén klara för spel i IFK Timrå

3 dec 2023 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå har gjort klart med ett rutinerat nyförvärv och en talangfull yngling inför comebacken i Medelpadsallsvenskan.Det är duon Joakim Edström, 30...

Läs mer

Preliminärt: Här är de 12 klubbarna i Medelpadsallsvenskan 2024

25 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Det blir för första gången på många år 12 lag i division 4 Medelpad, den så kallade Medelpadsallsvenskan.Alnö och Matfors tillkommer från trean och Sv...

Läs mer

Alnö har gjort klart med en ny tränare efter degraderingen från trean

20 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Daryosh Hematian.Så heter Alnös nye tränare på herrsidan.33-åringen har ett förflutet som tränare i IF Warta och som spelare varit ungdomsproffs i Rap...

Läs mer

Lokalfotbollens unika Maratontabell för division 4 Medelpad 1929-2023 nu uppdaterad

19 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Säsongen 1929/30 spelades den första serien som motsvarar dagens division 4 Medelpad.Medelpadsallsvenskan har genom åren även innefattat lag från såvä...

Läs mer