Fränsta tar hem Medelpadsallsvenskan klart - och Stockvik slutar jumbo

4 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Idag är det premiär av Medelpadsallsvenskan och i år är det hela elva lag i vår högsta lokala serie - även om det är tack vare andralagen.
Men hur slutar det då?
Lokalfotbollen har svaret redan nu för den som inte orkar vänta till slutet av september!

1) Fränsta IK
- Har det överlägset bästa spelarmaterialet från målvakt till vänsterytter och avbytarbänk. Enda hotet mot deras serieseger är de själva. Skulle inte bli överraskad om de gick genom serien obesegrade!

2) Essviks AIF
- Brände kvalplatsen i sista omgången ifjol och har ett sämre lag på papperet i år, har bland annat tappat skyttekungen Danne Johansson till nabon Svartvik. Tror ändå att man tar hem andraplatsen i år och får avsluta säsongen med kvalspel till division 3. Dock mer på brist på motstånd än egen styrka då Medelpadsallsvenskan 2023 i mitt tycke kanske är den sämsta årgången sedan andra världskriget.

3) IFK Sundsvall
- Rutinerat manskap som mycket väl kan komma att slåss om en kvalplats trots ett par tuffa spelartapp, bland annat Abbas Culusow till Matfors.

4) Kubikenborgs IF 2
- Vann Medelpadsfemman tre år i rad innan man tilläts gå upp i fyran. Och det tack vare att A-laget gick upp i trean och en regeländring. Vet inte hur mycket man kommer att fokusera på spel i division 4 kontra J-allsvenskan och om bänkspelarna från A-truppen kommer ner och förstärker. Oavsett vilket blir det övre halvan för "Tigerungarna".

5) Kovlands IF
- Kanske en lite överraskande hög placering för ett lag som slogs om att hänga kvar fram till den sista omgången ifjol. Men man har värvat klokt med tre rutinerade pjäser i form av Marcus Berglind, Christoffer Brännström och Henric Nylund. Utan skador och lite stolpe in är inte en kvalplats helt omöjlig att nå!

6) FC Kraftfull
- Nykomlingar som jag var inne på att tippa lite högre upp men Tobbe Perssons grabbar är lite för lynniga ännu och kan dänga vilket lag som helst men även torska mot ett bottendito. Kanske även en lite för tunn trupp ännu och lite för dåligt tränade. Kommer att bli bättre ju längre säsongen lider.

7) Sund IF
- Har tappat i stort sett hela A-truppen och kommer i år att bestå av fjolårets division 5-lag. I anfallaren Absar Nurul har man en av seriens intressantaste spelare som en bra dag på egen hand kan hota vilket lag som helst. Laget har en hög högstanivå men frågetecken för sin lägsta - och disciplinen? För bra för nedflyttningsstrid och för ojämna för toppkänning.

8) Matfors IF 2
- Flyttat upp många spelare upp till division 3-laget och är ett frågetecken då årets manskap i femman ser ut att bli alltför orutinerat. Lånar man in rutinerade bänkspelare så kommer man att klara nytt kontrakt, och det med råge.

9) Ånge IF
- Jobbar på att hitta förstärkningar in i det sista. Har tappat ett par tongivande spelare, målvakten Vlad Belykh och bästa målskytten Lee Tongsoung. Trots att man egentligen åkte ur ifjol men räddades kvar då man utökade serien tror jag att man grejar nytt kontrakt utan frisläng i år även om det blir kamp till sena hösten.

10) Hassels IF
- Intressant comeback i Medelpadsallsvenskan men ett aber är förlusten av Gustav Salomonsson som på egen hand tack vare sin löpstyrka kunde uppehålla ett helt försvar och öppna för ytor till sina lagkamrater. Nu blir det att kämpa för nytt kontrakt.

11) Stockviks FF
- Hur jag än vrider och vänder kan jag inte förmå mig att tippa mitt gamla gäng Stockvik annat än jumbo. Dessutom ser man ut att få ihop en sämre och tunnare trupp i år i en tuffare serie. Kan dock bli ödestigert för de lag som underskattar Stockvik, inte minst på Kustängen.

Omgång 1: Så gick det i premiären när Medelpadsallsvenskan kickade igång

4 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Under den soliga fredagskvällen rullade Medelpadsallsvenskan 2024 i gång med fyra matcher och i den lika ledes fina lördagen spelades den femte kampen...

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Matfors IF åkte ur trean ifjol efter en tung säsong.Nu har Brukets Blå slickat såren efter alla spelartappen och ska åter ta sig an Medelpadsallsvensk...

Läs mer

Inför seriestarten; Kubikenborgs IF 2

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ifjol kom Kuben 2, "Tigerungarna" sjua efter en ojämn säsong med både höga toppar och djupa dalar, precis som det brukar vara med ungdomliga lag.I år ...

Läs mer

Inför seriestarten: Kovlands IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Kovland svarade för en kanonsäsong och förlorade bara en enda match på hela serien och tar nu ny sats för en minst lika stark insats med ett ännu mer ...

Läs mer

Inför seriestarten: IFK Timrå

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå kommer till spel som nykomlingar i Medelpadsallsvenskan med massor av starka nyförvärv som besitter mängder av rutin, dessutom har nästan al...

Läs mer