Frida Bergkvist sköt Matfors segermål på stopptid: "Stark laginsats"

4 aug 2022 Div. 3 Medelpad

Bra målvakts- och försvarsspel och utnyttjandet av målchanser lade grunden till att Matfors bröt Söråkers svit på sex raka vinster.
Frida Bergkvist avgjorde på stopptid sedan Felicia Karlsson stått för det öppnande passet.
- En stark laginsats där vi krigar och hjälper varandra, säger Matfors tränare Elisabeth Gradin.

Söråker kom till spel med sex raka vinster i bältet men Matfors vann vårens möte då förre Söråkerspelaren Joanna Fuenzalida svarade för den matchens enda mål.

Och det blev en jämn och välspelad match även den här gången där försvaren trumfade anfallen under i stort sett alla 90 minuterna, med tre undantag den här kvällen.

Den första halvleken blev mållös, men chansmässigt övertag till Söråker, 2-1. Men direkt i andra tog gästerna ledningen då Lina Lundgren frispelade Felicia Karlsson på djupet med en perfekt boll som Felicia tog tillvara på till 100 procent.
Hemmalaget tog sedan över spelet allt mer men det sista avgörande passet blev gärna lite för djupt och rann ofta ner till duktige MIF-målvakten Nelly Melander, som även spelade en bit ut från målet, fungerade som libero, och var ute och rensade bort djupledsbollar. Hon var även säkerheten själv på de skott som hittade ända fram.

Men i den 78:e minuten var hon dock chanslös. Efter ett fint uppbyggt anfall hittade ett instick in till Nora Staf till höger i straffområdet och hon drog upp ett stenhårt skott upp i första krysset och den rättvisa kvitteringen var ett faktum.

1-1 såg ut att bli slutresultatet men på stopptid drev Felicia Karlsson bollen mot hemmamålet och spelade i sidled till Frida Bergkvist som drog till på direkten och Matfors kunde därmed även ta hem årets andra inbördes möte, och samtidigt ända Söråkers svit på sex raka segrar.

– En tuff och jämn match. Vi startar lite trevande men växer in i matchen mer och mer och tar ledningen i början av andra. Efter deras kvittering kommer vi tillbaka och kan avgöra på övertid. En stark laginsats där vi krigar och hjälper varandra. Ett extra plus för våran målvakt Nelly Melander som är lugn och trygg och gör många fina räddningar, säger Matfors tränare Elisabeth Gradin.

– Vi börjar något trevande för att sedan ta över och rulla ut Matfors första trettio. Släpper på initiativet sedan när vi inte får utdelning på de lägen vi skapar i deras straffområde varav två-tre "frilägen" från sidorna. Glömmer tyvärr kropparna kvar på sidan första 15 av andra och Matfors tar då ledningen på en väldigt fin djupledsboll... Efter ca timman tar vi över igen och borde kvittera tidigare men det dröjer till 76 innan vi kommer förbi ordentligt med ett av våra flera fina uppspel och sedan hittar Nora i djupled. Tyvärr så är vi inte riktigt redo att slita ut oss helt och hållet och släpper in ett till mål på stopptid. Tråkigt att släppa in två av två målchanser i andra halvlek men vi väger för lätt i närkamper och är inte tillräckligt bestämda I straffområdena och det kostar oss poängen idag, vi ska döda matcher mot ett spelfattigt motstånd men marginaler grinar oss i ansiktet och vi jobbar oss ärligt talat inte heller till några sådana. Surt men fotboll är såhär, Matfors blev ett boogeyteam i år, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

 

Söråkers FF emblemMatfors IF  emblem

Söråkers FF - Matfors IF 1-2
4 augusti 2022 - 19:00 - Söråkers IP
0-1 Felicia Karlsson (46)
1-1 Nora Staaf (78)
1-2 Frida Bergkvist (90+2)
Domare: Bijan Yari
Publik: ca 100
Matchfakta

Fler bilder från matchen kommer att läggas in.

Sammandrag från matcherna i omgång 3 i Slutspel A

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Systrarna Högbom, Clara sex mål och Hanna tre, hade målfest hemma på IP och svarade för nio av de tio målen mot Sund medan kvällens andra match, Sunds...

Läs mer

Zoe Tomleys dubbel avgjorde den uppskjutna matchen mellan Söröje och Sund

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Sund föll mot Stöde med 0-10 senast. Ikväll i den uppskjutna matchen från omgång 1 i A-slutspelet hade man fått tillbaka några från sjukstugan och stu...

Läs mer

Matfors notoriska målskyttar vände mot Medskogs och toppar nu serien under sommaruppehållet

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Marmenderbyt mellan Medskogs och Matfors spelades ikväll på Viforsplan där gästerna vände 0-1 till en 2-1-seger efter mål av sina notoriska målgörare ...

Läs mer

Kryss på Balders konstgräs mellan Sundsvalls FF och Söröje - Tilde Norlén poängräddare för hemmalaget

27 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Gästande Söröje tog tidigt ledningen på Balders konstgräs men lika tidigt in i andra halvlek utjämnade Tilde Norlén och trots att hemmalaget skapade f...

Läs mer

Nio mål av systrarna Högbom när Stöde vann med tvåsiffrigt över Sund

27 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Stöde målfrossade när ett sjukdomsdrabbat Sund kom på besök och man vann med hela 10-0 sedan systrarna Högbom prickat in nio av de tio fullträffarna, ...

Läs mer

Psykologiskt ledningsmål fick det att väga över i Timrå 2-favör: "Blev bättre ju längre matchen led"

24 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Det tog till slutminuten i första innan Timrå 2 fick hål på Sidsjö-Böle men i andra lossnade det med ytterligare tre mål.- Sjukt roligt att se att det...

Läs mer