Frida Bergkvist sköt Matfors segermål på stopptid: "Stark laginsats"

4 aug 2022 Div. 3 Medelpad

Bra målvakts- och försvarsspel och utnyttjandet av målchanser lade grunden till att Matfors bröt Söråkers svit på sex raka vinster.
Frida Bergkvist avgjorde på stopptid sedan Felicia Karlsson stått för det öppnande passet.
- En stark laginsats där vi krigar och hjälper varandra, säger Matfors tränare Elisabeth Gradin.

Söråker kom till spel med sex raka vinster i bältet men Matfors vann vårens möte då förre Söråkerspelaren Joanna Fuenzalida svarade för den matchens enda mål.

Och det blev en jämn och välspelad match även den här gången där försvaren trumfade anfallen under i stort sett alla 90 minuterna, med tre undantag den här kvällen.

Den första halvleken blev mållös, men chansmässigt övertag till Söråker, 2-1. Men direkt i andra tog gästerna ledningen då Lina Lundgren frispelade Felicia Karlsson på djupet med en perfekt boll som Felicia tog tillvara på till 100 procent.
Hemmalaget tog sedan över spelet allt mer men det sista avgörande passet blev gärna lite för djupt och rann ofta ner till duktige MIF-målvakten Nelly Melander, som även spelade en bit ut från målet, fungerade som libero, och var ute och rensade bort djupledsbollar. Hon var även säkerheten själv på de skott som hittade ända fram.

Men i den 78:e minuten var hon dock chanslös. Efter ett fint uppbyggt anfall hittade ett instick in till Nora Staf till höger i straffområdet och hon drog upp ett stenhårt skott upp i första krysset och den rättvisa kvitteringen var ett faktum.

1-1 såg ut att bli slutresultatet men på stopptid drev Felicia Karlsson bollen mot hemmamålet och spelade i sidled till Frida Bergkvist som drog till på direkten och Matfors kunde därmed även ta hem årets andra inbördes möte, och samtidigt ända Söråkers svit på sex raka segrar.

– En tuff och jämn match. Vi startar lite trevande men växer in i matchen mer och mer och tar ledningen i början av andra. Efter deras kvittering kommer vi tillbaka och kan avgöra på övertid. En stark laginsats där vi krigar och hjälper varandra. Ett extra plus för våran målvakt Nelly Melander som är lugn och trygg och gör många fina räddningar, säger Matfors tränare Elisabeth Gradin.

– Vi börjar något trevande för att sedan ta över och rulla ut Matfors första trettio. Släpper på initiativet sedan när vi inte får utdelning på de lägen vi skapar i deras straffområde varav två-tre "frilägen" från sidorna. Glömmer tyvärr kropparna kvar på sidan första 15 av andra och Matfors tar då ledningen på en väldigt fin djupledsboll... Efter ca timman tar vi över igen och borde kvittera tidigare men det dröjer till 76 innan vi kommer förbi ordentligt med ett av våra flera fina uppspel och sedan hittar Nora i djupled. Tyvärr så är vi inte riktigt redo att slita ut oss helt och hållet och släpper in ett till mål på stopptid. Tråkigt att släppa in två av två målchanser i andra halvlek men vi väger för lätt i närkamper och är inte tillräckligt bestämda I straffområdena och det kostar oss poängen idag, vi ska döda matcher mot ett spelfattigt motstånd men marginaler grinar oss i ansiktet och vi jobbar oss ärligt talat inte heller till några sådana. Surt men fotboll är såhär, Matfors blev ett boogeyteam i år, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

 

Söråkers FF emblemMatfors IF  emblem

Söråkers FF - Matfors IF 1-2
4 augusti 2022 - 19:00 - Söråkers IP
0-1 Felicia Karlsson (46)
1-1 Nora Staaf (78)
1-2 Frida Bergkvist (90+2)
Domare: Bijan Yari
Publik: ca 100
Matchfakta

Fler bilder från matchen kommer att läggas in.

Marlene Ejerås nickade hem segern till Kovland

7 aug 2022 Div. 3 Medelpad

Trots ett massivt övertag lyckades Kovland bara överlista duktiga Alnömålvakten Ebba Röstberg Gillow vid ett enda tillfälle. Och det var när veteranen...

Läs mer

14-årig tvåmålsskytt när Alnö 2 tog gruvlig revansch på Sidsjö-Böle/SFF 2

4 aug 2022 Div. 3 Medelpad

14-åriga Hilda Vennström målade dubbelt när Alnö 2 tog en gruvlig revansch på Sidsjö-Böle via en klar 5-0-vinst.– Ikväll stämde allt, säger Alnö 2:s l...

Läs mer

Uppskjutet på Viforsplan: "Sjukdom i truppen"

4 aug 2022 Div. 3 Medelpad

Det blev ingen match på Viforsplan under torsdagen mellan Medskogsbron och Selånger U i Damtrean.– Den är framflyttad på grund av sjukdomar i vår trup...

Läs mer

Inför höststarten: Sidsjö-Böle/SFF 2-Alnö 2

4 aug 2022 Div. 3 Medelpad

Sidsjö-Böle/SFF 2 gjorde en fin vår och vann sex av sina tio matcher vilket är imponerande med sitt unga lag.Även Alnö 2 satsar ungt och ligger platse...

Läs mer

Inför höststarten: Medskogsbron-Selånger U: "I stora drag nöjda"

4 aug 2022 Div. 3 Medelpad

Selånger U är ett av tre lag som toppar med 27 inspelade poäng, emellertid med fördel SSK som har spelat en match mindre än toppkonkurrenterna Timrå 2...

Läs mer

Inför höststarten: Söråker-Matfors: "Revansch"

4 aug 2022 Div. 3 Medelpad

Det är jämnt i toppen av Damtrean, tre lag på 27 poäng.Och ett av dem är Söråker som ikväll möter seriefemman Matfors hemma på Lötas konstgräs i en på...

Läs mer