Fyra fullträffar av Emma Berggren när Timrå 2 vann målrikt derby över Söråker

8 sep 2024 Div. 3 Medelpad
Söråker hämtade in både 1-3 och 3-4 i derbyt mot Timrå 2 men när Emma Berggren fullbordade sin fjärde fullträff fram till 5-4 orkade man inte mobilisera ännu en gång utan det blev till slut hemmaseger med 6-4.
- Skönt med tredje raka derbysegern mot Söråker, säger Timråtränaren Linda Söderberg. 

IFK Timrå 2 hade inför det här mötet tagit hem bägge derbyna mot Söråker i Damtrean. Och det skulle även bli en tredje efter en målrik och svängig tillställning där lagens offensiv trumfade det defensiva.
Emma Berggren gav hemmalaget ledningen på Bergeforsens IP redan i den andra minuten men Tilda Lundkvist utjämnade i den nionde. Bara för att få se Emma Berggren göra sitt andra mål minuten därpå.
Veteranen Veronica "Lonkan" Söderström ökade på i den 21:a innan Söråker kom tillbaka och först reducerade genomElla Forssén strax innan halvtimman och på stopptid i första halvlek kvitterade Tilda Lundkvist på en hörna som Timråmålvakten hade oturen att tappa in i eget mål.

Nästan direkt på avspark fullbordade Emma Berggren sitt hattrick då hon gjorde 4-3 men Alva Byström utjämnade i stort sett med vändande post.
Söråker hade sedan flera lägen att ta ledningen i matchen för första gången, två missade öppna mål till exempel, men de brända chanserna blev kostsamma för i minut 65 nätade Emma Berggren för fjärde gången!
Med tio minuter kvar drog Nora Jonsson på ett långskott som dalade in och betydde 6-4 och tredje derbysegern var därmed säkrad.

- Skönt med tredje raka derbysegern över Söråker. Ett målrikt derby! Riktigt goda individuella insatser såväl som lag. Vi har en del att jobba på lagmässigt men ändå går vi segrande även ur detta tredje derbymöte, säger Timråtränaren Linda Söderberg.

- Framåt gör vi en riktigt bra match, gör fyra mål och bud på minst lika många till. Då ska man vinna en fotbollsmatch, men försvarsmässigt satt det inte alls ihop och vi svarade för en av säsongens sämsta insatser defensivt där vi blev alldeles för passiva och stod för många individuella misstag, något som Timrå var duktiga på att utnyttja och de hade mer än maxutdelning, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

Timrå 2 hade i fyramålsskytten Emma Berggren matchens lirare men överbetyg även till ovana målvakten Tilda Jokioja, som utöver oturen på hörnan, gjorde en prima insats med flertalet fina räddningar.
Söråkers offensiv var bra och där plussar vi för tvåmålsskytten Tilda Lundkvist och mittfältet med Louise "Lollo" Eriksson. Maja Westberg och Petra Johansson.

 
IFK Timrå 2Söråkers FF
IFK Timrå 2 - Söråkers FF 6-4
8 september 2024 - 16:00 - Bergeforsens IP
1-0 Emma Berggren (2)
1-1 Tilda Lundkvist (9)
2-1 Emma Berggren (10)
3-1 Veronica Söderström (21)
3-2 Ella Forssén (28)
3-3 Tilda Lundkvist (45+1) ...hörna
4-3 Emma Berggren (46)
4-4 Alva Byström (48)
5-4 Emma Berggren (65)
6-4 Nora Jonsson (80)
Domare: Mahar Usew
Publik: 65
Matchfakta

Sund nollade Stöde och dubblade sin målskörd i A-slutspelet

15 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Sund har haft det tufft i A-slutspelet med blott en seger men idag dubblade man poängskörden tack vare Sofie Karlssons fullträff och silicontätt försv...

Läs mer

Sidsjö-Böle nära att hämta in 0-3-underläge men Timrå 2 höll undan

15 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Timrå 2 ledde med 3-0 med mindre än 20 minuter kvar. Då reducerade Tilda Sundqvist två gånger om för Sidsjö-Böle men hemmalaget höll undan och tog hem...

Läs mer

Maja Blom enda målskytten på Söröje IP

15 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Söröje och gästande Sundsvalls FF bjöd inte på något skönspel och det skapades få målchanser. Ett av undantagen var ett fint anfall efter högerkanten ...

Läs mer

Formstarkt Njurunda vann målrik seriefinal på Släda med uddamålet

15 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Ett formstarkt Njurunda tog ett sjumilakliv mot seriesegern i Slutspel B efter att ha vänt 1-3 till en 4-3-vinst i seriefinalen mot Alnö 2 på Släda IP...

Läs mer

Spelade Medskogsbron bort seriesegern för Matfors?

15 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Efter en mållös första halvlek på Thulevallen kom gästande Medskogsbron ut och stänkte in en trio fullträffar mot Matfors, två av dem från Marlene Lag...

Läs mer

Njurunda krossade Timrå 2 hemma i elljuset på Gumsekullen: "Fint norrsken"

12 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Redan efter fem minuter ledde Njurunda med 2-0 över Timrå 2 och till slut vann man med hela 9-2 hemma i elljuset på Gumsekullen.- NIK var samspelta oc...

Läs mer