Galen match! Två utvisningar och sportchefen i målet – Lucksta vann ändå!

Efter drygt halvtimman spelad var Lucksta reducerade till åtta utespelare på grund av utvisningar.
Trots detta, och med sportchefen Martin Ålin, 48, mellan stolparna vann man bortakampen i Offerdal med matchens enda mål, inprickat av Abdulie Turay med kvarten kvar.
– Kanske den mest konstiga match som jag varit involverad i och det är ingen överdrift, säger Luckstatränaren Paul Thompson och skakar på huvudet mellan snörvlingarna.

Lucksta åkte upp till Offerdal, som kämpar för att hänga kvar, med blott elva spelare och 48-årige sportchefen Martin Ålin på bänken.

Lucksta var det bättre laget i inledningen men i den 19:e minuten kom en lång hemmaboll och Luckstas sista försvarare Bassim Nassir råkade i halkan riva ner den hemmaspelare som var på språng och domaren visade upp det röda kortet för målchansutvisning.

Som om inte det var nog så tog den debuterande bortamålvakten Lewis "Hunter" Meitz bollen med händerna utanför sitt straffområde och plötsligt var gästerna reducerade till nio man.

Vad att göra? Jo, in med altmeister Martin Ålin mellan stolparna och beordning till tät defensiv och krympta ytor kryddade med en och annan kontring när tillfälle gavs.
Offerdal hade därefter som väntat ett markant spelövertag på den trånga planen men Lucksta fredade sig stort och det som slank igenom tog den 48-årige sportchefen längst bak hand om.

När så även hemmalaget drog på sig ett rött kort, Simon Kvarnlöf i minut 57, var skillnaden i spelarkaden "bara" en man och Lucksta vädrade lite morgonluft.
Och se, med kvarten kvar, fick man till en kontring och på den kunde Abdulie Turay efter en individuell prestation bryta dödläget i matchen.

Med kämpaglöd och massor av svett lyckades Lucksta behålla sitt försprång och ta hem årets mest osannolika seger.

– Kanske den mest konstiga match som jag varit involverad i och det är ingen överdrift, säger Luckstatränaren Paul Thompson och skakar på huvudet mellan snörvlingarna.

– Vi åkte alltså med bara elva utespelare och bland dem bröderna Ljuslinder och det var bara att be till högre makter att de skulle kunna genomföra 90 minuter efter sina långtidsskador. Abdulie Turay har legat hela veckan med "manflu". Även Ola Hagberg och Jimmie Nordberg har varit förkylda senaste tiden men var tvungen att ställa upp för att vi skulle få ihop en startelva. När vi sedan åker på de där utvisningarna tidigt i matchen trodde jag det skulle vara kört men jag är så otroligt stolt över den enorma fighting spirit grabbarna visade upp idag. Det här var en bragd, fortsätter nästan en rörd Luckstatränare.

Hela laget ska ha högsta betyg för sin insats men med en extra guldtacka till Martin Ålin som hoppar in i målet och spikar igen med en inspirerad insats.

.
Offerdals IF emblemLucksta IF emblem

Offerdals IF - Lucksta IF 0-1
18 september 2022 - 14:00 - Offerdalshägna
0-1 Abdulie Turay (75)
Utvisning Offerdal: Simon Kvarnlöf (57)
Utvisningar Lucksta: Bassim Nassir (19) och Lewis Meitz (35)
Domare: Robin Albertsson
Publik: 69
Matchfakta

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Div. 3, omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer

Div. 3, omgång 2: Ny storvinst för Kuben, andra raka även för Selånger, Fränsta studsade tillbaka men Alnö föll åter

Linus Hallenius är makalös, fem mål igen, när Kuben körde över IFK Umeå med 7-0, Fränsta vände 0-1 till 3-1 borta mot Björna efter Oskar Nordlunds dub...

Läs mer

Div. 3, omgång 1: Kalfa Kargbos dubbel fixade Selångers derbyseger över Alnö, Real Kuben krossade Björna med 14-1 - däremot 0-3-torsk för Fränsta i nykomlingsmötet

Selångers Kalfa kargbo fixade segern i det uppskjutna premiärderbyt mot Alnö under måndagskvällen, Lokalfotbollens smeknamn på Kubikenborgs IF verkar ...

Läs mer

Inför seriestarten i trean: Fränsta IK

Det var förra seklet som Fränsta IK spelade division 3-fotboll senastEfter fjolårets serieseger i Medelpadsallsvenskan är det nu åter dags.- Jag tror ...

Läs mer