GIF Sundsvall bäst i Medelpad - vann över fjolårsmästarna Lucksta i välspelad och målrik DM-final

13 sep 2023 DM, herrar

GIF Sundsvall är inte bara Medelpads bästa lag.
Nu är man även Distriktsmästare efter att ha besegrat fjolårsvinnarna Lucksta i en sevärd och spännande DM-final med 5-3.
- En bra match och kul att ett lag från division 3 vill spela fin fotboll, berömmer Giffarnas coach Joel Cedergren.

 

Lucksta var regerande distriktsmästare och tog sig till DM-final även i år, en final som skulle ha spelats redan i våras med flyttades till i afton.

Och det blev en intressant final på Westhagen. GIF har tidigare i turneringen spelat med U19- U17-spelare men i finalen ställde man upp med inte mindre än nio spelare från A-truppen varav merparten fått speltid i Superettan.

Lucksta har en viktig match till helgen då man säkrar seriesegern vid poäng borta mot Dvärsätt och kom till spel utan målsprutan Sanuel Keflit (jobb/småskadad) vilket naturligtvis var ett aber.

Och det var klasskillnad under den första halvleken och Jeremiah Björnler gjorde 1-0 efter ett inspel från högerkanten innan kvarten spelad. Därefter ökade Ludvig Nåvik på med en straff lite drygt tio minuter senare och innan pausvilan satte Nåvik sitt andra mål. Game over!

Men fem minuter in i den andra halvleken vann Erik Granat bollen högt sedan GIF-målvakten Gustav Molin rullat ut till sin mittback i trångt läge.

Målet gav Lucksta en energiboost och laget från division 3 tryckte fast Giffarna och i den 65:e minuten erövrade man boll och vips hade Siye Abera nickat in 3-2 och plötsligt fick matchen nerv. Något som man inte såg komma efter den första halvleken.

Ahmed Gibrill During såg strax därpå ut att säkra GIF-segern med sitt 4-2-mål men Lucksta studsade tillbaka omgående och replikerade tillbaka då Erik Granat gjorde sitt andra mål och åteer game on.

Lucksta jagade därefter förlängning och gick all-in men med två minuter kvar avgjorde inhopparen Viktor Mattsson sedan han löpt sig fri efter en kontring och placerat bollen förbi Christofer Högbom och säkrat DM-titeln en gång för alla i en riktigt sevärd match mellan distriktets två bästa lag.

Lokalfotbollen-TV:
• GIF-tränaren Joel Cedergren: "I stort sett gör vi en bra fotbollsmatch"
• Luckstas tränare Paul Thompson & Jenny Nilsson: "Vi vinner i alla fall andra halvlek med 3-2"

 

GIF Sundsvall U21Lucksta IF

GIF Sundsvall - Lucksta IF 5-3
13 september 2023 - 19:00 - Westhagen
1-0 Jeremiah Björnler (14)
2-0 Ludvig Nåvik (26)
3-0 Ludvig Nåvik (42, straff)
3-1 Erik Granat (50)
3-2 Siye Abera (65) nick
4-2 Ahmed Gibrill During (71)
4-3 Erik Granat (76)
5-3 Viktor Mattsson (88)
Domare: Omar Meqbil
Publik: 140
Matchfakta

Klicka på bilderna nedan för att förstora dem.

Acke sköt DM-titeln till Kuben efter "Pirlofrispark"

17 apr 2024 DM, herrar

2-0-ledning för Kuben efter tre minuters spel förbyttes till en 3-2-ledning för Lucksta innan "Tigerränderna" vände tillbaka via en nick av Linus Hall...

Läs mer

Ikväll spelas DM-finalen mellan Kuben och Lucksta - vilka blir "Bäst i Medelpad" och kvalificerar sig till spel i Svenska Cupen

17 apr 2024 DM, herrar

Ikväll bjuds vi på en liten godbit i den lokala fotbollen. Nämligen den emotsedda och prestigefyllda DM-finalen mellan division 2-nykomlingarna Luckst...

Läs mer

Kuben skrällde mot Giffarna - klara för DM-final mot Lucksta efter straffar

1 apr 2024 DM, herrar

GIF Sundsvalls P19- och P17-lag matchar idag, de som normalt brukar ta hand om DM-liret, och istället kom man med bänkspelarna från premiären i Supere...

Läs mer

De fyra semifinal lagen i DM är klara! Sidsjö-Böle lyckades inte med "mission impossible" och slå ut GIF Sundsvall

21 mar 2024 DM, herrar

Ikväll avgjordes det vilket av Sidsjö-Böle eller GIF Sundsvall som tog den fjärde och sista DM-semifinalplatsen och gör Alnö, Kuben och Lucksta sällsk...

Läs mer