GIF Sundsvall kammade noll även mot J-Södra - inte en seger sedan 31 maj

15 jul 2023 Superettan

GIF Sundsvall har inte vunnit sedan i slutet av maj månad.
Och inte blev det vare sig seger eller ens poäng nere på Stadsparksvallen i Jönköping idag.
J-Södra vann nämligen med matchens enda mål, inskarvat av Marko Nikolic i inledningen av den andra halvleken.
- Det är hälften av serien kvar och vi vill se till att ta de poäng som behövs för att slippa en bottenstrid, säger anfallsikonen Linus Hallenius till ST-sporten.

31 maj var det senast GIF Sundsvall fick smaka på segerns sötma i Superettan.
Och på vackert belägna Stadsparksvallen i Jönköping blev det ännu en förlust då hemmalaget J-Södra kunde avgå med en 1-0-vinst och fortsätta jaga allsvensk kvalplats.
För Giffarna ser det allt mer dystert ut och negativa kval- och nedflyttningsstrecket kommer allt närmare.

Tack vare målvakten Oscar Jonsson, tre starka parader, gjorde att Giffarna höll nollan fram till halvtid. Framåt skapade man "nada".
Men sju minuter in i den andra halvleken skarvade Marko Nikolic in 1-0 nära krysset sedan han tappats bort inne i straffområdet av GIF-försvaret. En olycka kommer sällan ensam så strax därpå tvingades den skäggige målmannen kliva av på grund av skada.

Målet visade sig bli matchens enda då Giffarna inte förmådde sig på en offensiv forcering. Man hade emellertid en vass kvitteringschans. På en lång frispark nickades bollen till Paya Pichkah som styrde bollen mot den bortre stolpen där Pontus Engblom fläkte sig men missade bolllen med ett tuppfjät. Då återstod cirka kvarten och närmare än så kom inte Giffarna poäng denna dag utan Jönköpings Södra vinner, måste man säga, helt rättvist.

- Självklart är vi inte nöjda med hur det sett ut hittills. Vi är inne i en tuff period och det finns saker från dagens match vi kan ta med oss och jobba på. Exempelvis hur vi ser ut som lag. Det är hälften av serien kvar och vi vill se till att ta de poäng som behövs för att slippa en bottenstrid, säger anfallsikonen Linus Hallenius till ST-sporten.

 

Jönköpings Södra IFGIF Sundsvall

Jönköpings Södra IF - GIF Sundsvall 1-0
15 juli 2023 - 13:00 - Stadsparksvallen
1-0 Marko Nikolic (52)
Domare: Kaspar Sjöberg
publik:1 956
Matchfakta

Västerås SK för bra för GIF Sundsvall: "Inget snack om saken"

23 sep 2023 Superettan

GIF Sundsvall föll meed 0-2 borta mot serietvåan Västerås Sport men ligger fortfarande kvar ovanför både nedflyttnings- och kvalstreck.- Jag tycker vi...

Läs mer

Robert Lundström satte GIF Sundsvalls förlösande segermål mot serieledarna Utsikten i numerärt överläge: "Otrolig lättnad"

17 sep 2023 Superettan

Efter en tidig bortautvisning kunde GIF Sundsvall ta tre hyperviktiga poäng mot serieledarna Utsikten. Matchhjälte blev Robert Lundström som frispelad...

Läs mer

Giffarna hittade åter ett sätt att förlora en match i slutminuterna...

3 sep 2023 Superettan

GIF Sundsvall hämtade upp två underlägen i Helsingborg - men föll till slut ändå sedan nästjumbon nätat i den 89:e minuten... (mer info kommer)

Läs mer

Alexander Blomqvist nickade hem GIF Sundsvalls första seger sedan i maj månad - 3-2 över J-Södra

28 aug 2023 Superettan

Med ett skott i krysset och en vändning via två nickmål var GIF Sundsvall åter en vinnare i Superettan för första gången sedan i maj och J-Södra fick ...

Läs mer

Äntligen! GIF Sundsvall åter en vinnare och vidare i Svenska Cupen - Durmaz tvåmålsskytt

23 aug 2023 Superettan

Det krävdes ett jumbolag i Ettan för att GIF Sundsvall åter skulle bli ett vinnande lag.Med 2-0, båda målen av Elias Durmaz, borta mot Stocksund och v...

Läs mer

GIF Sundsvall föll mot jumbon Skövde: "Tragisk tillställning"

19 aug 2023 Superettan

GIF Sundsvall hamnade i underläge mot seriejumbon Skövde AIK borta redan efter 32 sekunders spel och tidigt i andra släppte man in 0-2 på en straff. E...

Läs mer