GIF Sundsvall tappade ledningen - men säkrade spel i Superettan 2024

5 nov 2023 Superettan

GIF Sundsvall säkrade idag, pust, spel i nästa års Superettan.
Detta blev kontentan av 1-1 hemma mot AFC Eskilstuna och att Jönköpings Södra föll hemma mot GAIS, som i sin tur fixade lir i Allsvenskan tack vare sin vinst.
- När man vet att det räcker med en poäng blir det nästan automatiskt att man spelar på det resultatet på slutet, säger GIF-ikonen Linus Hallenius till ST-sporten.

Sedan det tidigare på dagen det fakto att GAIS vunnit mot Jönköpings Södra skulle det räcka om GIF Sundsvall i kylan hemma på NP3 Arena kryssade mot jumbon AFC Eskilstuna, som i sin tur kämpade för att få behålla sin elitstatus.

Efter två raka 1-0-vinster tog GIF ledningen i den 20:e minuten genom "Il Capitano" Pontus Engblom genom att sätta sin egen retur efter det att målvakten räddat det första försöket efter ett inlägg från Erik Andersson.
Då hade redan Giffarna haft en boll i nät, som dock blev bortdömt för ruff.

Strax efter ledningsmålet var det bud på en dubblering men Pontus Engbloms framspelning till Erik Andersson viftades av för offside.
Elias Durmaz, skott hårfint utanför, Erik Andersson. hade ett avslut tätt ovanför ribban, och Robert Lundström, sträckte sig när han var på väg igenom, hade även de chansen att öka på.

Och då gick det som det brukar när det ena laget bränner chanser, det andra laget gör mål.

Tidigt i andra blev GIF av med bollen på väg framåt och det slutade med att Oskar Lindberg kunde utjämna efter ett pass snett inåt bakåt. Snöpligt!

Ett ledningsmål för Eskilstuna var därefter på vippen efter ett hemmaslarv men skottet smet, tack & lov, över.

Gästerna flyttade upp för ett segermål men då, med kvarten kvar, fick Pontus Engblom fick en bra chans på en kontring att göra sitt andra mål och återge sitt GIF ledningen, men blev fälld och till publikens oväsen kom ingen domarsignal.

Eskilstuna fortsatte sitt övertag och det blev några nerviga slutminuter och det krävdes en räddning på mållinjen av Kojo Peprah Oppong (ej släkt med domaren) för att säkra spel i Superettan även nästa år redan idag istället för att kanske tvingas ta poäng nästa helg mot ett för allsvenskt kvalspel jagande Öster.

Det gick vägen och vi har ett elitlag på herrsidan i Medelpad även 2024!

- Vi har haft det kämpigt under ganska lång tid och blivit indragna i något vi inte velat bli indragna i. När man vet att det räcker med en poäng blir det nästan automatiskt att man spelar på det resultatet på slutet, säger ikonen Linus Hallenius till ST-sporten.

 

GIF SundsvallAthletic Eskilstuna

GIF Sundsvall - AFC Eskilstuna 1-1
5 november 2023 - 15:00 - NP3 Arena
1-0 Pontus Engblom (20)
1-1 Oskar Lindberg (48)
Domare: Fredrik Oppong
Publik: 3 641
Matchfakta

Förlust för GIF Sundsvall i omstarten mot serietvåan

20 jul 2024 Superettan

GIF Sundsvall hade hoppats på en bra start på höstsäsongen, men Östers Alibek Aliev hade andra tankar och svarade för Växjölagets båda mål, ett i vard...

Läs mer

Idag inleds GIF Sundsvalls klättring från bottenträsket? Möter serietvåan borta

20 jul 2024 Superettan

Sommaruppehållet är över. Då ställer jumbon GIF Sundsvall kosan till Växjö och möte med serietvåan Öster. Ett lag som ännu inte förlorat hemma mot gäs...

Läs mer

Japansk ytter GIF Sundsvalls första sommarförvärv?

17 jul 2024 Superettan

Blir yttern Taiki Kagayama GIF Sundsvall-spelare? Sportbladet skriver att den 28-årige japanen är aktuell för en övergång till Superettan-jumbon. Samt...

Läs mer

GIF Sundsvalls nye huvudtränare: "Vi har potential inom truppen"

15 jul 2024 Superettan

GIF Sundsvalls kommunikatör Joakim Forsberg gjorde en intervju med nye huvudtränaren Erol Ates - mannen som ska rädda Giffarna kvar i elitfotbollen är...

Läs mer

Erol Ates blir ny huvudtränare i GIF Sundsvall: "Ser fram emot att få börja"

12 jul 2024 Superettan

Under förmiddagen idag presenterade GIF Sundsvall sin nye huvudtränare. Det blir 32-årige Erol Ates som senast kommer från Järvenpään Palloseura i den...

Läs mer

GIF Sundsvall satte inte chanserna och föll även mot Örebro Sport - Ettan here we come...

29 jun 2024 Superettan

Det var pridedag i Sundsvall idag och GIF Sundsvall visade också stolthet i sitt spel men man brände sina chanser och fick inkassera en sur 1-3-förlus...

Läs mer