GIF Sundsvall tappade segern mot Örebro Sport långt in på stopptid trots sen straffräddning

22 jul 2023 Superettan

GIF Sundsvall vände 0-1-underläge till lednin och med tio minuter kvar räddade Oscar Jonsson en straff och den första trepoängaren sedan i maj såg ut att bärgas.
Men långt in på stopptid utjämnade gästande Örebro Sport likt förbenat...
- När det varit några matcher där vi har varit långt ifrån känns det extra jobbigt att vi tappar till lika, säger bäste Giffare Paya Pichkah till ST-sporten.

GIF Sundsvall har inte vunnit sedan den 31 maj, börjar bli tjatigt nu, men idag var man värd den där efterlängtade segern.
Men efter varsin ramträff var det gästande Örebro Sport som tog ledningen efter dryga halvtimman sedan en frispelad Adam Bark, ur misstänkt offsideposition, kommit fri, rundat Oscar Jonsson innan han förpassade in bollen i det tomma målet.

Ledningen stod sig till fem minuter in i andra då Paya Pichkah knoppade in Erik Anderssons fint slagna hörna.

Kalle Holmberg borde därefter återgett ÖSK ledning men sköt över öppet mål!
Istället kunde, med kvarten kvar, Erik Andersson skjuta in 2-1 via en bortaförsvarare på pass från Linus Hallenius.

Fem minuter senare fick nämnde Holmberg en ny gyllene chans men Oscar Jonsson räddade anfallarens straffspark.

Kanske var det tecknet att det äntligen skulle bli en GIF-seger, speciellt som inhopparen Ludvig Nåvik löpte sig fri från halva plan på stopptid och skulle stänga matchen. Tyvärr brände han läget och närkingarna vände på spelet och Jake Larsson kunde lite väl ostört sätta bollen precis innanför stolpen och "stjäla två poäng av Giffarna som nu får vänta ännu ett tag till på nästa segerjubel.

- När det varit några matcher där vi har varit långt ifrån känns det extra jobbigt att vi tappar till lika. Men vi kan ta med oss ganska mycket från den här matchen. Vi gör en dålig första halvlek men till den andra gör vi några taktiska justeringar, trycker ner dem och vinner mycket bollar, säger bäste Giffare Paya Pichkah till ST-sporten.

 

GIF SundsvallÖrebro

GIF Sundsvall - ÖrebronSK 2-2

22 juli 2023 - 15:00 - NP3 Arena
0-1 Adam Bark (32)
1-1 Paya Pichkah (50)
2-1 Erik Andersson (76)
2-2 Jake Larsson (90+3)
Domare: Fredrik Oppong
Publik: 2 425
Matchfakta

Västerås SK för bra för GIF Sundsvall: "Inget snack om saken"

23 sep 2023 Superettan

GIF Sundsvall föll meed 0-2 borta mot serietvåan Västerås Sport men ligger fortfarande kvar ovanför både nedflyttnings- och kvalstreck.- Jag tycker vi...

Läs mer

Robert Lundström satte GIF Sundsvalls förlösande segermål mot serieledarna Utsikten i numerärt överläge: "Otrolig lättnad"

17 sep 2023 Superettan

Efter en tidig bortautvisning kunde GIF Sundsvall ta tre hyperviktiga poäng mot serieledarna Utsikten. Matchhjälte blev Robert Lundström som frispelad...

Läs mer

Giffarna hittade åter ett sätt att förlora en match i slutminuterna...

3 sep 2023 Superettan

GIF Sundsvall hämtade upp två underlägen i Helsingborg - men föll till slut ändå sedan nästjumbon nätat i den 89:e minuten... (mer info kommer)

Läs mer

Alexander Blomqvist nickade hem GIF Sundsvalls första seger sedan i maj månad - 3-2 över J-Södra

28 aug 2023 Superettan

Med ett skott i krysset och en vändning via två nickmål var GIF Sundsvall åter en vinnare i Superettan för första gången sedan i maj och J-Södra fick ...

Läs mer

Äntligen! GIF Sundsvall åter en vinnare och vidare i Svenska Cupen - Durmaz tvåmålsskytt

23 aug 2023 Superettan

Det krävdes ett jumbolag i Ettan för att GIF Sundsvall åter skulle bli ett vinnande lag.Med 2-0, båda målen av Elias Durmaz, borta mot Stocksund och v...

Läs mer

GIF Sundsvall föll mot jumbon Skövde: "Tragisk tillställning"

19 aug 2023 Superettan

GIF Sundsvall hamnade i underläge mot seriejumbon Skövde AIK borta redan efter 32 sekunders spel och tidigt i andra släppte man in 0-2 på en straff. E...

Läs mer