GIF Sundsvall utjämnade i omstarten men Öster tog hem den målrika matchen

24 apr 2023 Superettan

Igår påbörjades mötet GIF Sundsvall-Öster på NP3 Arena med gästerna i en 1-0-ledning då den avbröts på grund av det ymniga snöfallet efter knappa 20 minuter.
Knappt ett dygn senare spelades de resterande drygt 70 minuterna och trots att Erik Andersson kvitterade tidigt i omstarten kunde Växjölaget ta hem sin fjärde raka vinst via en målrik uddamålsseger av fem efter två mål av Jesper Westermark, ett vardera dagen.
- Jag hatar att släppa in mål och det gör grabbarna också. Vi ska titta på de situationerna i lugn och ro, säger tränaren Douglas Jakobsen efter matchen i Discovery Plus.

Mötet i Superettan mellan GIF Sundsvall och Öster, som kom med tre raka vinster i ryggen, inleddes under gårdagen men fick avbrytas på grund av det ymniga snövädret, precis efter det att hemmakeepern Gustav Mohlin inte kunnat hålla en såphal boll och Jesper Westermark hållit sig framme och rakat in den lösa bollen.

Därefter, efter viss diskussion, valde domaren Martin Strömbeergsson att bryta matchen.

Idag klockan 13:00 var det åter avspark mellan lagen för de resterande dryga 70 minuterna. Och det började bra för Giffarna då Erik Andersson utjämnade efter bara fem-sex minuters spel sedan han fått på en bra träff i efterbörden av en hörna.

Ett 2-1-mål hängde sedan i luften men Östermålvakten räddade Pontus Engbloms klackförsök strax innan pausvilan.

Öster inledde sedan den andra halvleken bäst och hade en lyftning i stolpen innan Jesper Westermark slet sig förbi sin markering och satte sitt andra mål. Då visade matchuret på 57 minuter.

Sju minuter senare var det gästernas Niklas Söderberg tur att prova en klackspark på ett inspel och det med ett lyckat resultat, 1-3.

Giffarnas replik kom emellertid i stort sett omgående. Pontus Engblom serverade Paya Pichkah med huvudet och träffen blev klinisk.

Operation kvittering inleddes men närmare än Moonga Simbas strykare utanför stolpen med tio minuter kvar kom man dessvärre inte utan Öster kunde resa hem till Växjö med säsongens fjärde raka seger och serieledning.

För GIF blev det andra raka hemmaförlusten efter den fina seriestarten med två vinster. Dags att kliva upp på vinnarspåret igen. Men då måste man täta till bakåt.

- Jag hatar att släppa in mål och det gör grabbarna också. Vi ska titta på de situationerna i lugn och ro, säger tränaren Douglas Jakobsen efter matchen i Discovery Plus.

Läs även:
⚽️ Förlust för Giffarna när snömatch återupptogs
⚽️ Vann matchen 25 timmar efter start 
⚽️ Öster slog Sundsvall – efter snökaoset
⚽️Målfest efter snökaoset - Öster säkrade fjärde raka
⚽️Två raka GIF-förluster efter succéstarten

 

GIF SundsvallÖsters IF

GIF Sundsvall - Östers IF 2-3
23 & 24 april 2023 - 13:00 - NP3 Arena
0-1 Jesper Westermark (17) (söndag)
1-1 Erik Andersson (25)
1-2 Jesper Westermark (57)
1-3 Niklas Söderberg (64)
2-3 Paya Pichkah (67)
Domare: Martin Strömbergsson
Publik:
Matchfakta

Johan Bengtsson nätade mot pappas gäng när GIF Sundsvall tog andra raka segern

31 maj 2023 Superettan

Johan Bengtsson gjorde ett av GIF Sundsvalls mål i 3-1-segern över pappa Micaels Gefle på Gavlevallen.- Det var som vilken match som helst, mer som et...

Läs mer

Skövdemålvakten utvisad i första halvlek - då avgjorde Giffarna i andra mot jumbon

27 maj 2023 Superettan

Gästande Skövde fick sin målvakt utvisade efter en rejäl kapning av Johan Bengtsson i slutet av den första halvleken. Ett smart spelande GIF Sundsvall...

Läs mer

GIF Sundsvall nollat - tappade spelet och Örgryte avgjorde på nick efter hörna

23 maj 2023 Superettan

Giffarna borde haft ledningen tidigt in i den andra halvleken men Pontus Engbloms mål blev felaktigt avvinkat för offside.Istället kunde Örgryte ta öv...

Läs mer

GIF Sundsvalls brända lägen kostade segern mot Helsingborg - som i slutsekunderna hade ett friläge...

15 maj 2023 Superettan

Johan Bengtsson gav GIF Sundsvall tidigt ledningen och hemmalaget hade sedan massor av vchanser att stänga matchen, men istället kvitterade Helsingbor...

Läs mer

Lokalfotbollen tippar: GIF-seger över Helsingborg med 3-0!

15 maj 2023 Superettan

Ifjol spelade GIF Sundsvall och Helsingborg i Allsvenskan. Ikväll väntar nu ett ödesmättat möte lagen emellan på NP3 Arena och där tror jag Giffarna s...

Läs mer

Försvarsmisstag blev dyrbara för GIF Sundsvall - föll borta mot Brage

8 maj 2023 Superettan

Mot Trelleborg senast hamnade GIF Sundsvall i ett tvåmålsunderläge men vände till seger.Även i afton borta mot Brage hamnade Giffarna i underläge med ...

Läs mer