GIF Sundsvall utjämnade i omstarten men Öster tog hem den målrika matchen

24 apr 2023 Superettan

Igår påbörjades mötet GIF Sundsvall-Öster på NP3 Arena med gästerna i en 1-0-ledning då den avbröts på grund av det ymniga snöfallet efter knappa 20 minuter.
Knappt ett dygn senare spelades de resterande drygt 70 minuterna och trots att Erik Andersson kvitterade tidigt i omstarten kunde Växjölaget ta hem sin fjärde raka vinst via en målrik uddamålsseger av fem efter två mål av Jesper Westermark, ett vardera dagen.
- Jag hatar att släppa in mål och det gör grabbarna också. Vi ska titta på de situationerna i lugn och ro, säger tränaren Douglas Jakobsen efter matchen i Discovery Plus.

Mötet i Superettan mellan GIF Sundsvall och Öster, som kom med tre raka vinster i ryggen, inleddes under gårdagen men fick avbrytas på grund av det ymniga snövädret, precis efter det att hemmakeepern Gustav Mohlin inte kunnat hålla en såphal boll och Jesper Westermark hållit sig framme och rakat in den lösa bollen.

Därefter, efter viss diskussion, valde domaren Martin Strömbeergsson att bryta matchen.

Idag klockan 13:00 var det åter avspark mellan lagen för de resterande dryga 70 minuterna. Och det började bra för Giffarna då Erik Andersson utjämnade efter bara fem-sex minuters spel sedan han fått på en bra träff i efterbörden av en hörna.

Ett 2-1-mål hängde sedan i luften men Östermålvakten räddade Pontus Engbloms klackförsök strax innan pausvilan.

Öster inledde sedan den andra halvleken bäst och hade en lyftning i stolpen innan Jesper Westermark slet sig förbi sin markering och satte sitt andra mål. Då visade matchuret på 57 minuter.

Sju minuter senare var det gästernas Niklas Söderberg tur att prova en klackspark på ett inspel och det med ett lyckat resultat, 1-3.

Giffarnas replik kom emellertid i stort sett omgående. Pontus Engblom serverade Paya Pichkah med huvudet och träffen blev klinisk.

Operation kvittering inleddes men närmare än Moonga Simbas strykare utanför stolpen med tio minuter kvar kom man dessvärre inte utan Öster kunde resa hem till Växjö med säsongens fjärde raka seger och serieledning.

För GIF blev det andra raka hemmaförlusten efter den fina seriestarten med två vinster. Dags att kliva upp på vinnarspåret igen. Men då måste man täta till bakåt.

- Jag hatar att släppa in mål och det gör grabbarna också. Vi ska titta på de situationerna i lugn och ro, säger tränaren Douglas Jakobsen efter matchen i Discovery Plus.

Läs även:
⚽️ Förlust för Giffarna när snömatch återupptogs
⚽️ Vann matchen 25 timmar efter start 
⚽️ Öster slog Sundsvall – efter snökaoset
⚽️Målfest efter snökaoset - Öster säkrade fjärde raka
⚽️Två raka GIF-förluster efter succéstarten

 

GIF SundsvallÖsters IF

GIF Sundsvall - Östers IF 2-3
23 & 24 april 2023 - 13:00 - NP3 Arena
0-1 Jesper Westermark (17) (söndag)
1-1 Erik Andersson (25)
1-2 Jesper Westermark (57)
1-3 Niklas Söderberg (64)
2-3 Paya Pichkah (67)
Domare: Martin Strömbergsson
Publik:
Matchfakta

Degerfors reservmålvakt ersätter Jonsson mellan stolparna

28 nov 2023 Superettan

Oscar Jonsson fick häromdagen beskedet att han inte kommer att vakta målet i GIF Sundsvall 2024.Nu är ersättaren klar. Det blir Degerfors 29-årige res...

Läs mer

Även målvakten får lämna: "Får blicka vidare"

27 nov 2023 Superettan

Han vaktade målet i 24 av GIF Sundsvalls 30 matcher i år.Idag fick Oscar Jonsson, precis som Linus Hallenius, beskedet från sportchefen Joel Cedergren...

Läs mer

Linus Hallenius inte önskvärd längre i GIF Sundsvall: "Överflödig"

27 nov 2023 Superettan

Under måndagen fick anfallaren Linus Hallenius beskedet av nye sportchefen Joel Cedergren att han inte ingår i GIF Sundsvalls framtidsplaner. – Som ja...

Läs mer

Idel allsvenskt motstånd i Svenska Cupens gruppspel för GIF Sundsvall

25 nov 2023 Superettan

Det är lottat i Svenska Cupen.Den 10-11 mars nästa år inleds gruppspelet i Svenska Cupen och GIF Sundsvall möter idel allsvenskt motstånd i form av Ha...

Läs mer

Efter tre säsonger - nu lämnar Erik Andersson GIF Sundsvall: "Jobbigt"

23 nov 2023 Superettan

Efter tre säsonger lämnar stöttespelaren Erik Andersson nu Giffarna.- Det är klart att det är lite jobbigt att lämna efter tre år i en klubb och en st...

Läs mer

GIF Sundsvall i sorg: Anfallsstjärnan har gått ur tiden, blev 71 år

21 nov 2023 Superettan

Thomas Wiklund, populär skyttekung i GIF Sundsvall under senare delen av 70-talet, men bördig från Gammelstads IF i Luleå, har gått ur tuiden, 71 år g...

Läs mer