Giffarna tappade två poäng i toppstriden efter "bara" kryss hemma mot Falkenberg

2 nov 2021 Superettan

0-1 tidigt i matchen rätade upp sig snabbt och därefter skapade GIF Sundsvall tillräckligt med chanser för att ta hem en klar victoria mot nästjumbon Falkenberg på MP3 Arena under kvällen.
Men så blev det inte utan man fick nöja sig med en pinne och bjöd därmed in Helsingborg i kampen om en allsvensk plats 2022,

GIF Sundsvall hamnade i tidigt underläge hemma mot ett för nytt kontrakt kämpande Falkenberg. I den tionde minuten nådde Linus Dahl högst på en hörna och 0-1 var ett faktum.

Giffarna utjämnade fem minuter senare. Pontus Silfwer slog en låg frispark mot främre stolpen där David Myrestam dök upp och styrde in bollen.

– Ett väldigt skönt mål att göra då det kom ganska snart efter deras fina start, säger ovane målskytten till P4 Västernorrland.


Pontus Engblom hade därefter två fina chanser till ett ledningsmål men först brände han ett friläge och därefter hade han en nick strax utanför stolpen.

Daniel Stensson fick på en praktträff från distans men bortamålvakten Viktor Noring tänjde sig till det yttersta och räddade prpjektilen som var på väg in i krysset.

Precis innan pausvilan var det först Linus Hallenius som blev snuvad av Victor Noring och returen placerade Ludig Nåvik ovanför "slanan" innan Linus Hallenius lyfte bollen över FFF-målvakten men bredvid stolpen.

4-1 till GIF hade i det läget inte varit orättvist om bara krutet hade varit torrare.

GIF Sundsvall fortsatte hålla trycket uppe även under den andra halvleken men man fortsatte missa målchanser, om än inte lika många som i första.

I andra halvlek fortsatte GIF på det stora tryck de skapat i första halvlek. GIF hade sina chanser, om än inte lika klara. En av de absolut bästa var en nick från Paya Pichkah, som Viktor Noring räddade efter backen.

I slutminuten såg så det förlösande segermålet äntligen ut att komma. Linus Hallenius kom fri och försökte sig på en ny lobb över Falkenbergskeepern men inte heller denna gång gick den hem utan NorrLandslaget tappade två poäng gentemot jagande Helsingborg gällande den lediga allsvenska platsen bredvid IFK Värnamo.

– Vi dominerar matchen och skapar många chanser och borde satt dit en eller två bollar till men idag ville det sig inte riktigt, säger David Myrestam.

– Just nu är det frustrerande och en tomhet att vi inte tar tre poäng efter att vi presterat på en nivå som borde räckt till tre poäng men vi har fortfarande allt i våra egna händer, fortsätter Myrestam.

Istället för sex goa poäng med tre omgångar kvar skiljer nu "bara" fyra ner till de rödblå skåningarna.

GIF SUNDSVALL - FALKENBERGS FF 1-1
0-1 Linus Dahl (10)
1-1 David Myrestam (15)
Domare: Patrik Eriksson
Publik: 3 503
NP3 Arena
Matchfakta

GIF Sundsvalls Henrik Åhnstrand Årets Tränare i Medelpad

29 nov 2021 Superettan

Föga överraskande var det Henrik Åhnstrand som tog hem titeln Årets Tränare i Medelpad.Vad annat att vänta när han såg till att vi åter har ett Medelp...

Läs mer

GIF Sundsvall föll mot GAIS i epilogen efter tre träffar i målramen

27 nov 2021 Superettan

Det blev förlust i den avslutande matchen för GIF Sundsvall.Bottenlaget GAIS vann med uddamålet av tre trots att inhopparen Linus Hallenius kvitterade...

Läs mer

Inget att spela för – ändå ingen dunderrotation i GIF: "Vore inte rättvist"

27 nov 2021 Superettan

En helt betydelselös match väntar GIF Sundsvall i den avslutande omgången av Superettan.Då kommer GIF att rotera lite grann, men inte gå fullständigt ...

Läs mer

GIF Sundsvalls P16 vann SM-guld: "Ett drömscenario"

21 nov 2021 Superettan

Det blev en makalös helg för GIF Sundsvall. Först blev A-laget klara för Allsvenskan och idag tog P16-laget hem SM-guld efter en 2-0-seger i finalen m...

Läs mer

ST:s Lukas Sahlin: "Det mäktiga är att det här inte borde varit möjligt"

20 nov 2021 Superettan

En traditionell Giffare bestod av 60 procent vatten och resten tvivel. För det hörde traditionen till, att i takt med att löven faller från träden sku...

Läs mer

GIF Sundsvall åter allsvenskt efter krysset mot Öster

20 nov 2021 Superettan

Efter två säsonger i Superettan är GIF Sundsvall tillbaka i Allsvenskan.1-1 hemma mot Öster visade sig räcka trots att en omgång återstår då man har e...

Läs mer