Haik Danielians två klassmål fixade Fränstas seger i toppmötet med Essvik

15 aug 2023 Div. 4 Medelpad

Med en fantastisk frispark och ett mäktigt distansskott såg Haik Danielian till att Fränsta kunde ta en tidig ledning som bäddade för 2-1-segern hemma på Myggvallen i duggregnet i toppmötet med Essvik.
- Vi spelade bra fram till 2-0 och efter deras utvisning kontrollerade vi matchen, säger Fränstas tränare Filip Filipovic.

Mötet på Myggvallen i duggregnet mellan Fränsta och Essvik öppnade händelserikt. Fränsta inledde redan i den första minuten med ett fräsande långskott från Adam Kerfstedt och i anfallet efter fick Essviks skyttekung fri lejd av en hemmaförsvarare men Misha Barabanov kom ut och avvärjde friäget till en resultatlös hörna.

I den 14:e minuten fällde Essviksskeepern Haik Danielian strax utanför straffområdet efter en kommunikationsmiss. Haik lade själv upp bollen och knorrade den över muren och in i gaveln. Rena Pirlotakterna!

Efter ett fint och väluppbyggt anfall några minuter senare drog Haik på en mörsare från distans som via det blöta gräset borrade in sig i den vänstra gaveln, 2-0.
- Som jag tjatat på Haik att ta snabba avslut istället för att kladda på bollen. Idag lyssnade han på mig med gott resultat, skrattar Fränstas tränare Filip Filipovic.

Målet väckte Essvik som kom tillbaka in i matchen och resten av halvleken blev spelmässigt jämn med mestadels spel på mittplan.

I den 39:e minuten hettade det emellertid till och efter en fällning tilldömdes gästerna straffspark och Jonathan Åhlin, som var den som blev fälld, tog revansch på Barabanov för det räddade friläget tidigare och reducerade till 1-2.

I slutminuten av den första halvleken åkte Anton Johansson på en smäll av en hemmaspelare, och gav igen. Det senare momentet såg domaren och hade bara att visa upp det röda kortet för den unge anfallaren.

Med en man mindre under den andra halvleken hade Essvik svårt att hota hemmalaget som lugnt och metodiskt mer eller mindre spelade av matchen medan Essvik chansade med långa bollar från Stefan Grönlund. Blev dock lite nerv på slutet då Essvik vaskade fram ett par hörnor i sin forcering men riktigt farligt blev det aldrig utan Fränsta fortsätter sin kryssning på division 3.

- Vi spelade bra fram till 2-0 och efter deras utvisning kontrollerade vi matchen, säger Fränstas tränare Filip Filipovic.

- Onödigt att dra på oss ett rött kort när vi reducerat och det är på väg att väga över till oss. Synd att inte domaren såg den första smällen så hade vi fått fortsätta spela med lika många man på planen. Med en man kort är det svårt att rå på seriens bästa lag, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.

Haik Danielians två snygga fullträffar ger överbetyg. Stark insats även av Andreas Modén och nyförvärvet från Mators Yahje Shino på högeryttern.

I Essvik plussar vi för högerbacken Niklas Pedro.

Fler matchbilder kommer.

 

Fränsta IK Essviks AIF

Fränsta IK - Essviks AIF 2-1
15 augusti 2023 - 18:30 - Myggvallen
1-0 Haik Danielian (14)
2-0 Haik Danielian (18)
2-1 Jonathan Åhlin (39, strafrf)
Utvisning Essvik: Anton Johansson (45)
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik: ca 100
Matchfakta

Omgång 8: Matfors nollade Kuben 2 idag, tredje raka för Kraftfull, Kovland vände och ras för Sund mot Timrå - IFK Sundsvall-Svartvik uppskjuten

16 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Idag söndag mötte Kuben 2 Matfors på sitt konstgräs och fick ge sig med 0-2 och missade att klättra upp på en tredjeplats i en haltande tabell. IFK Ti...

Läs mer

Omgång 7: Kryss i Njurundaderbyt, hattrick av Matfors Oliver Spjut och vinster även för Kraftfull och Timrå men uppskjutet på Balders

9 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Det blev kryss i det första Njurundaderbyt på ett decennium inför storpublik. Kraftfull tog sin andra raka vinst, 3-1 över Kuben 2, Timrå gick från 1-...

Läs mer

Omgång 6: Svartviks första förlust på två år när Kovland vann tidiga seriefinalen, tennisseger för IFK Sundsvall, storseger för Kuben 2 och Timråvinst samt Kraftfulls första trea!

4 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Full omgång i Medelpadsallsvenskan ikväll. Svartviks första förlust i seriesammanhang på två år sedan Kovland tagit hem den tidiga seriefinalen. Kraft...

Läs mer

Omgång 5: Svartvik, Timrå, Kovland och Kuben 2 höll alla nollan och Selånger 2 och Sund kryssade i målrik match

1 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Ett effektivt Svartvik avgjorde sista halvtimman hemma mot Matfors, två mål av Gustav Salomonsson för serieledarna. Gustav Millbourn gjorde enda målet...

Läs mer

Omgång 4: Vinster för IFK Sundsvall och Kuben 2 plus tre kryssmatcher

24 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ikväll bjöds det på full omgång i Medelpadsallsvenskan med fem intressanta matcher. Svartvik tappade sina första poäng i år men hämtade in ett 0-2-und...

Läs mer

Omgång 3: Fem-etta för IFK Sundsvall i kamratmötet, jumbon kryssade mot serieledarna och Kuben 2 brände allt och föll mot Essvik och Selånger 2 avgjorde i 90:e minuten

19 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Sundsvall tog hem en fem-etta i kamratmötet med IFK Timrå, jumbon Sund tog poäng av serieledarna Kovland, Kuben 2 brände allt mot Essvik och föll ...

Läs mer