Haik Danielians två klassmål fixade Fränstas seger i toppmötet med Essvik

15 aug 2023 Div. 4 Medelpad

Med en fantastisk frispark och ett mäktigt distansskott såg Haik Danielian till att Fränsta kunde ta en tidig ledning som bäddade för 2-1-segern hemma på Myggvallen i duggregnet i toppmötet med Essvik.
- Vi spelade bra fram till 2-0 och efter deras utvisning kontrollerade vi matchen, säger Fränstas tränare Filip Filipovic.

Mötet på Myggvallen i duggregnet mellan Fränsta och Essvik öppnade händelserikt. Fränsta inledde redan i den första minuten med ett fräsande långskott från Adam Kerfstedt och i anfallet efter fick Essviks skyttekung fri lejd av en hemmaförsvarare men Misha Barabanov kom ut och avvärjde friäget till en resultatlös hörna.

I den 14:e minuten fällde Essviksskeepern Haik Danielian strax utanför straffområdet efter en kommunikationsmiss. Haik lade själv upp bollen och knorrade den över muren och in i gaveln. Rena Pirlotakterna!

Efter ett fint och väluppbyggt anfall några minuter senare drog Haik på en mörsare från distans som via det blöta gräset borrade in sig i den vänstra gaveln, 2-0.
- Som jag tjatat på Haik att ta snabba avslut istället för att kladda på bollen. Idag lyssnade han på mig med gott resultat, skrattar Fränstas tränare Filip Filipovic.

Målet väckte Essvik som kom tillbaka in i matchen och resten av halvleken blev spelmässigt jämn med mestadels spel på mittplan.

I den 39:e minuten hettade det emellertid till och efter en fällning tilldömdes gästerna straffspark och Jonathan Åhlin, som var den som blev fälld, tog revansch på Barabanov för det räddade friläget tidigare och reducerade till 1-2.

I slutminuten av den första halvleken åkte Anton Johansson på en smäll av en hemmaspelare, och gav igen. Det senare momentet såg domaren och hade bara att visa upp det röda kortet för den unge anfallaren.

Med en man mindre under den andra halvleken hade Essvik svårt att hota hemmalaget som lugnt och metodiskt mer eller mindre spelade av matchen medan Essvik chansade med långa bollar från Stefan Grönlund. Blev dock lite nerv på slutet då Essvik vaskade fram ett par hörnor i sin forcering men riktigt farligt blev det aldrig utan Fränsta fortsätter sin kryssning på division 3.

- Vi spelade bra fram till 2-0 och efter deras utvisning kontrollerade vi matchen, säger Fränstas tränare Filip Filipovic.

- Onödigt att dra på oss ett rött kort när vi reducerat och det är på väg att väga över till oss. Synd att inte domaren såg den första smällen så hade vi fått fortsätta spela med lika många man på planen. Med en man kort är det svårt att rå på seriens bästa lag, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.

Haik Danielians två snygga fullträffar ger överbetyg. Stark insats även av Andreas Modén och nyförvärvet från Mators Yahje Shino på högeryttern.

I Essvik plussar vi för högerbacken Niklas Pedro.

Fler matchbilder kommer.

 

Fränsta IK Essviks AIF

Fränsta IK - Essviks AIF 2-1
15 augusti 2023 - 18:30 - Myggvallen
1-0 Haik Danielian (14)
2-0 Haik Danielian (18)
2-1 Jonathan Åhlin (39, strafrf)
Utvisning Essvik: Anton Johansson (45)
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik: ca 100
Matchfakta

Omgång 1: Så gick det i premiären när Medelpadsallsvenskan kickade igång

4 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Under den soliga fredagskvällen rullade Medelpadsallsvenskan 2024 i gång med fyra matcher och i den lika ledes fina lördagen spelades den femte kampen...

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Matfors IF åkte ur trean ifjol efter en tung säsong.Nu har Brukets Blå slickat såren efter alla spelartappen och ska åter ta sig an Medelpadsallsvensk...

Läs mer

Inför seriestarten; Kubikenborgs IF 2

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ifjol kom Kuben 2, "Tigerungarna" sjua efter en ojämn säsong med både höga toppar och djupa dalar, precis som det brukar vara med ungdomliga lag.I år ...

Läs mer

Inför seriestarten: Kovlands IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Kovland svarade för en kanonsäsong och förlorade bara en enda match på hela serien och tar nu ny sats för en minst lika stark insats med ett ännu mer ...

Läs mer

Inför seriestarten: IFK Timrå

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå kommer till spel som nykomlingar i Medelpadsallsvenskan med massor av starka nyförvärv som besitter mängder av rutin, dessutom har nästan al...

Läs mer