Haik Danielians två klassmål fixade Fränstas seger i toppmötet med Essvik

15 aug 2023 Div. 4 Medelpad

Med en fantastisk frispark och ett mäktigt distansskott såg Haik Danielian till att Fränsta kunde ta en tidig ledning som bäddade för 2-1-segern hemma på Myggvallen i duggregnet i toppmötet med Essvik.
- Vi spelade bra fram till 2-0 och efter deras utvisning kontrollerade vi matchen, säger Fränstas tränare Filip Filipovic.

Mötet på Myggvallen i duggregnet mellan Fränsta och Essvik öppnade händelserikt. Fränsta inledde redan i den första minuten med ett fräsande långskott från Adam Kerfstedt och i anfallet efter fick Essviks skyttekung fri lejd av en hemmaförsvarare men Misha Barabanov kom ut och avvärjde friäget till en resultatlös hörna.

I den 14:e minuten fällde Essviksskeepern Haik Danielian strax utanför straffområdet efter en kommunikationsmiss. Haik lade själv upp bollen och knorrade den över muren och in i gaveln. Rena Pirlotakterna!

Efter ett fint och väluppbyggt anfall några minuter senare drog Haik på en mörsare från distans som via det blöta gräset borrade in sig i den vänstra gaveln, 2-0.
- Som jag tjatat på Haik att ta snabba avslut istället för att kladda på bollen. Idag lyssnade han på mig med gott resultat, skrattar Fränstas tränare Filip Filipovic.

Målet väckte Essvik som kom tillbaka in i matchen och resten av halvleken blev spelmässigt jämn med mestadels spel på mittplan.

I den 39:e minuten hettade det emellertid till och efter en fällning tilldömdes gästerna straffspark och Jonathan Åhlin, som var den som blev fälld, tog revansch på Barabanov för det räddade friläget tidigare och reducerade till 1-2.

I slutminuten av den första halvleken åkte Anton Johansson på en smäll av en hemmaspelare, och gav igen. Det senare momentet såg domaren och hade bara att visa upp det röda kortet för den unge anfallaren.

Med en man mindre under den andra halvleken hade Essvik svårt att hota hemmalaget som lugnt och metodiskt mer eller mindre spelade av matchen medan Essvik chansade med långa bollar från Stefan Grönlund. Blev dock lite nerv på slutet då Essvik vaskade fram ett par hörnor i sin forcering men riktigt farligt blev det aldrig utan Fränsta fortsätter sin kryssning på division 3.

- Vi spelade bra fram till 2-0 och efter deras utvisning kontrollerade vi matchen, säger Fränstas tränare Filip Filipovic.

- Onödigt att dra på oss ett rött kort när vi reducerat och det är på väg att väga över till oss. Synd att inte domaren såg den första smällen så hade vi fått fortsätta spela med lika många man på planen. Med en man kort är det svårt att rå på seriens bästa lag, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.

Haik Danielians två snygga fullträffar ger överbetyg. Stark insats även av Andreas Modén och nyförvärvet från Mators Yahje Shino på högeryttern.

I Essvik plussar vi för högerbacken Niklas Pedro.

Fler matchbilder kommer.

 

Fränsta IK Essviks AIF

Fränsta IK - Essviks AIF 2-1
15 augusti 2023 - 18:30 - Myggvallen
1-0 Haik Danielian (14)
2-0 Haik Danielian (18)
2-1 Jonathan Åhlin (39, strafrf)
Utvisning Essvik: Anton Johansson (45)
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik: ca 100
Matchfakta

Preliminärt: Här är de 12 klubbarna i Medelpadsallsvenskan 2024

25 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Det blir för första gången på många år 12 lag i division 4 Medelpad, den så kallade Medelpadsallsvenskan.Alnö och Matfors tillkommer från trean och Sv...

Läs mer

Alnö har gjort klart med en ny tränare efter degraderingen från trean

20 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Daryosh Hematian.Så heter Alnös nye tränare på herrsidan.33-åringen har ett förflutet som tränare i IF Warta och som spelare varit ungdomsproffs i Rap...

Läs mer

Lokalfotbollens unika Maratontabell för division 4 Medelpad 1929-2023 nu uppdaterad

19 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Säsongen 1929/30 spelades den första serien som motsvarar dagens division 4 Medelpad.Medelpadsallsvenskan har genom åren även innefattat lag från såvä...

Läs mer

Högst upp på tränare Filipovics want-list - nu klar för Fränsta

18 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Mittbacken Jordan Binns är en av Fränstatränaren Filip Filipovics drömspelare.Nu är Östavalls spelande tränare klar för seriekonkurrenten Fränsta.- De...

Läs mer

Ånge jumbo för andra året på raken i Medelpadsallsvenskan: "Såklart inte nöjda"

17 nov 2023 Div. 4 Medelpad

För andra året på raken kom Ånge sist i Medelpadsallsvenskan.Och den här gången får man lämna för spel i femman nästa år.- Ja, säsongen som var är vi ...

Läs mer

Essvik tappade storskytten - gjorde ändå sin bästa säsong på mannaminne: "Tvåa med flest mål"

17 nov 2023 Div. 4 Medelpad

Inför den här säsongen tappade Essvik målsprutan Danne Johansson till grannen Svartvik.Men med Fredrik Martinsson som återkommande tränare och att Jon...

Läs mer