Hallenius, Blazevic och "super-sub" Bengtsson bakom segern mot Örgryte: "Fullständig laginsats"

22 maj 2021 Superettan

GIF Sundsvall tog sin tredje raka seger och den femte på fyra matcher efter 2-0 på Gamla Ullevi i Göteborg mot anrika Örgryte IS. Målen kom i den andra halvleken genom Linus Hallenius och superavbytaren Johan Bengtsson. Däremellan gjorde Davor Blazevic en matchavgörande benparad.

– Jag är otroligt glad över sättet vi genomför matchen. Det är en fullständig laginsats, säger tränaren Henrik Åhnstrand till ST-sporten.

GIF Sundsvall tog sin tredje raka vinst och toppar en haltande Superetta sedan man vunnit på Gamla Ullevi mot anrika Örgryte IS.

Närmast att hitta nätet i den första halvleken var Pontus Engblom men skottet räddades av en hemmaförsvarare på mållinjen i en annars ganska händelsefattig inledningsfyrtiofemma i solen.

Det dröjde till den 73:e minuten innan dödläget bröts när Linus Hallenius bröt sig fram centralt och satte 0-1 lågt till vänster om målvakten med beslutsamhet.
GIF-keepern Davor Blazevic fick nästan direkt på göra en kvalificerad benparad på ett friläge för att hålla ledningen intakt. Och med tre minuter kvar kunder istället superavbytaren Johan Bengtsson stänga kiosken med sitt fjärde mål för säsongen. Ett vinkelskott som han begravde i det bortre vänstra hörnet.

– Jag är otroligt glad över sättet vi genomför matchen. Det är en fullständig laginsats, säger tränaren Henrik Åhnstrand till ST-sporten.
Och fortsätter:

– De här spelarna förtjänar beröm för hur de genomför matchen. De jobbar så otroligt hårt för varandra och är så lojala. Det är jag så jäkla stolt över. Jag kan bara titta på, vara glad och stolt.

Matchfakta

Läs även:

Västerås SK för bra för GIF Sundsvall: "Inget snack om saken"

23 sep 2023 Superettan

GIF Sundsvall föll meed 0-2 borta mot serietvåan Västerås Sport men ligger fortfarande kvar ovanför både nedflyttnings- och kvalstreck.- Jag tycker vi...

Läs mer

Robert Lundström satte GIF Sundsvalls förlösande segermål mot serieledarna Utsikten i numerärt överläge: "Otrolig lättnad"

17 sep 2023 Superettan

Efter en tidig bortautvisning kunde GIF Sundsvall ta tre hyperviktiga poäng mot serieledarna Utsikten. Matchhjälte blev Robert Lundström som frispelad...

Läs mer

Giffarna hittade åter ett sätt att förlora en match i slutminuterna...

3 sep 2023 Superettan

GIF Sundsvall hämtade upp två underlägen i Helsingborg - men föll till slut ändå sedan nästjumbon nätat i den 89:e minuten... (mer info kommer)

Läs mer

Alexander Blomqvist nickade hem GIF Sundsvalls första seger sedan i maj månad - 3-2 över J-Södra

28 aug 2023 Superettan

Med ett skott i krysset och en vändning via två nickmål var GIF Sundsvall åter en vinnare i Superettan för första gången sedan i maj och J-Södra fick ...

Läs mer

Äntligen! GIF Sundsvall åter en vinnare och vidare i Svenska Cupen - Durmaz tvåmålsskytt

23 aug 2023 Superettan

Det krävdes ett jumbolag i Ettan för att GIF Sundsvall åter skulle bli ett vinnande lag.Med 2-0, båda målen av Elias Durmaz, borta mot Stocksund och v...

Läs mer

GIF Sundsvall föll mot jumbon Skövde: "Tragisk tillställning"

19 aug 2023 Superettan

GIF Sundsvall hamnade i underläge mot seriejumbon Skövde AIK borta redan efter 32 sekunders spel och tidigt i andra släppte man in 0-2 på en straff. E...

Läs mer