Hassel bara fyra minuter från seger över serieledarna Kuben 2

28 aug 2022 Div. 5 Medelpad

Hassel tog en sen 3-2-ledning hemma mot Kuben 2 tack vare Mohammadou Summarehs nick men gästernas Gustav Gladh hann kvittera med ett skott som gick in via både ribban och stolpen.
– Han trädde upp den så nära krysset man kan komma, sade en imponerad Seth Larsson, team manager i Hassel.

Hassel och serieledarna Kuben 2 bjöd på en välspelad historia med många mål och spänning uppe på Hasselbacken.

Hemmalaget tog en tidig ledning genom Joakim Blomberg och förde spelet fram till knappa kvarten. Därefter tog "Tigerungarna" över markant och kvitterade på straff, Marcus Sandvik, och i den 36:e minuten tog man ledningen. Vilmer Strömgren kom fri efter ett fint kombinationsspel och placerade likt gamle Arsenalstjärnan Henry bollen distinkt i det bortre hörnet, och det för andra matchen på raken dessutom.

Den andra halvleken blev jämnare och efter timman spelad blev Kubenlaget, utan några avbytare, allt tröttare och Gustav Salomonsson kunde utjämna.

Med tjugo minuter kvar anlände Mohamadou Sumareh till Hasselbacken, svidade om och lite drygt tio minuter senare nickade han in 3-2 för hemmalaget på hörna.

Men matchhjälte fick han inte bli. När fyra minuter återstod dundrade Gustav Gladh in en frispark som tog i både stolpe och ribba. Årets mål i Medelpadsfemman?

– Han trädde upp den så nära krysset man kan komma, sade en imponerad Seth Larsson, team manager i Hassel.

Seth fortsätter:

– Efter vår fina inledning tog Kuben över och trillade bort oss fullständigt och jag var glad att vi bara låg under med ett mål efter den första halvleken. I andra spelade vi upp oss och gjorde matchen jämn och kunde vända till ledning. Trodde vi skulle greja segern då men de kvitterade på den där fantastiska frisparken.

– De gör 1-0 direkt i matchstarten men det påverkar oss inte och resten av halvleken är vi fruktansvärt nöjda med. Alla spelare gör en kanonhalvlek där vi rör oss fint, flyttar boll och spelar precis som vi vill göra och vänder matchen till 2-1 i paus, säger Kubentränaren Stefan Lagergren.

"Lagga" fortsätter:

– Vi hade dessvärre inga avbytare till matchen och ett par var halvskadad och ett par spelade 90 minuter med A-laget igår vilket gjorde att vi fick slut på ork, helt väntat. Dock mycket tidigare än vad vi trodde så från minut 55 och framåt var det inte bra från oss, Hassel tar över och tar välförtjänt ledningen med 3-2, i slutet lyckas vi dock göra 3-3 på en frispark kryssribba in. Årets mål.

I Hassel svarade Mohammaduo Summareh för ett piggt inhopp sista tjugo och även Simon Jönsson mittback och defensiv mittfältare var på topp men på det hela var det ingen som föll ur ramen.

Kuben 2 hade sina främsta i frisparksskytten Gustav Gladh, Eddie Franzon från P17-laget samt anfallaren Salmaan Anshur Mohamed. Inte heller i Kuben 2 var det inte någon som inte gjorde en fullgod insats.

 

Hassels IF emblemKubikenborgs IF 2 emblem

Hassels IF - Kubikenborgs IF 2 3-3
28 augusti 2022 - 15:00 - Hasselbacken
1-0 Joakim Blomberg (2)
1-1 Marcus Sandvik (25, straff)
1-2 Vilmer Strömgren (36)
2-2 Gustav Salomonsson (64)
3-2 Mohamadou Sumareh (82) nick
3-3 Gustav Gladh (87)
Domare: Petter Lindbom
Publik: 33
Matchfakta

Succé för Kungsnäs FC under sin första seniorsäsong: "Träningsvilliga killar"

22 jul 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs FC gör i år sin första säsong inom seniorfotbollen - och man gör det med bravur. Först kvalificering till A-slutspelet i Medelpadsfemman och ...

Läs mer

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer