Hassel bara fyra minuter från seger över serieledarna Kuben 2

28 aug 2022 Div. 5 Medelpad

Hassel tog en sen 3-2-ledning hemma mot Kuben 2 tack vare Mohammadou Summarehs nick men gästernas Gustav Gladh hann kvittera med ett skott som gick in via både ribban och stolpen.
– Han trädde upp den så nära krysset man kan komma, sade en imponerad Seth Larsson, team manager i Hassel.

Hassel och serieledarna Kuben 2 bjöd på en välspelad historia med många mål och spänning uppe på Hasselbacken.

Hemmalaget tog en tidig ledning genom Joakim Blomberg och förde spelet fram till knappa kvarten. Därefter tog "Tigerungarna" över markant och kvitterade på straff, Marcus Sandvik, och i den 36:e minuten tog man ledningen. Vilmer Strömgren kom fri efter ett fint kombinationsspel och placerade likt gamle Arsenalstjärnan Henry bollen distinkt i det bortre hörnet, och det för andra matchen på raken dessutom.

Den andra halvleken blev jämnare och efter timman spelad blev Kubenlaget, utan några avbytare, allt tröttare och Gustav Salomonsson kunde utjämna.

Med tjugo minuter kvar anlände Mohamadou Sumareh till Hasselbacken, svidade om och lite drygt tio minuter senare nickade han in 3-2 för hemmalaget på hörna.

Men matchhjälte fick han inte bli. När fyra minuter återstod dundrade Gustav Gladh in en frispark som tog i både stolpe och ribba. Årets mål i Medelpadsfemman?

– Han trädde upp den så nära krysset man kan komma, sade en imponerad Seth Larsson, team manager i Hassel.

Seth fortsätter:

– Efter vår fina inledning tog Kuben över och trillade bort oss fullständigt och jag var glad att vi bara låg under med ett mål efter den första halvleken. I andra spelade vi upp oss och gjorde matchen jämn och kunde vända till ledning. Trodde vi skulle greja segern då men de kvitterade på den där fantastiska frisparken.

– De gör 1-0 direkt i matchstarten men det påverkar oss inte och resten av halvleken är vi fruktansvärt nöjda med. Alla spelare gör en kanonhalvlek där vi rör oss fint, flyttar boll och spelar precis som vi vill göra och vänder matchen till 2-1 i paus, säger Kubentränaren Stefan Lagergren.

"Lagga" fortsätter:

– Vi hade dessvärre inga avbytare till matchen och ett par var halvskadad och ett par spelade 90 minuter med A-laget igår vilket gjorde att vi fick slut på ork, helt väntat. Dock mycket tidigare än vad vi trodde så från minut 55 och framåt var det inte bra från oss, Hassel tar över och tar välförtjänt ledningen med 3-2, i slutet lyckas vi dock göra 3-3 på en frispark kryssribba in. Årets mål.

I Hassel svarade Mohammaduo Summareh för ett piggt inhopp sista tjugo och även Simon Jönsson mittback och defensiv mittfältare var på topp men på det hela var det ingen som föll ur ramen.

Kuben 2 hade sina främsta i frisparksskytten Gustav Gladh, Eddie Franzon från P17-laget samt anfallaren Salmaan Anshur Mohamed. Inte heller i Kuben 2 var det inte någon som inte gjorde en fullgod insats.

 

Hassels IF emblemKubikenborgs IF 2 emblem

Hassels IF - Kubikenborgs IF 2 3-3
28 augusti 2022 - 15:00 - Hasselbacken
1-0 Joakim Blomberg (2)
1-1 Marcus Sandvik (25, straff)
1-2 Vilmer Strömgren (36)
2-2 Gustav Salomonsson (64)
3-2 Mohamadou Sumareh (82) nick
3-3 Gustav Gladh (87)
Domare: Petter Lindbom
Publik: 33
Matchfakta

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer

Svartvik U och Indal hade varsin hattrickskytt när de förstnämnda vann med 4-3

24 mar 2024 Div. 5 Medelpad

Både Svartviks Filip Wolf och Indals Emil Johansson visade torrt krut när de prickade in varsitt hattrick i dagens träningsmatch.Segern emellertid til...

Läs mer